Sayfa 440/443 İlkİlk ... 340390430438439440441442 ... SonSon
Arama sonucu : 3537 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

1. Birazdan asıl önemli olan konuya, yani SAT konusuna başlayacağız...

SAT kadar AL zamanlaması da önemlidir. Yoksa psikoloji çöker, kâr düşer..

Biraz dinlenip devam edeceğim. Mâlum sağlığım uzu süre çalışmaya elvermiyor...!!!

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2. Güzel bir akış olmuş. Başta sayın T/A, katkısı olanlara teşekkürler.
    Devamını bekliyoruz
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3. Teknik Analiz nedir...?

- Yatırımcıları hipnotize etme ve inandırma sanatıdır...

Pala diye tabir edilen tahta sahipleri Teknik analizi oyuncuları inandırmak için kullanırlar. Aksi halde ellerindekileri kime ve nasıl satacaklar...?

O nedenle Teknik analize biz de bakacağız ama arka planını da göz ardı etmeden. Pala başka amaç için kullanırken, k/y için biçilen rol başkadır. Ondan belli kurallar dahilinde işlem yapması beklenir ve o yönde düşünmesi sağlanır...

Bu konuyu da anladıktan sonra, gel gelelim nasıl satacağımıza:

- Biz ne bekliyorduk...? Ortalama günlük %1 kâr. Demek ki 10 günde %10 kazanç varsa kârdayız, %20 kâr varsa katmerli kârdayız...

- İşte asıl sıkıntı da burada başlıyor...!!!

- Hiç kimse kolay kolay yükselen hissede satış yapamaz. İllâki düşerken satacak. Onda da kârdan zarar etmeye başlayınca yine sanki cebindeki parayı almışlar gibi kesinlikle SATamaz...!!!

Biz bunu nereden biliyoruz. Eeee Teknik Analizle bunu bize öğrettiler ve böyle düşündürüyorlar...

2 çeşit alım vardır:

- Ya seans sonunda sistem AL vermişse kapanışta alınır...

- Ya da ertesi gün açılışta alınır...

Ben eğer canlı izleniyorsa sistem canlı takip ediyorsa kapanışta almayı tercih ederim...

Şimdi:

- 26 Mayıs 2023 'de 21.79 'dan aldığımızı düşünelim. Eğer açılışı beklerseniz ertesi gün de tavan açabilir, kaçırırsınız. Eğer zaten tavan olmuşsa kaçırmış olabilirsiniz. Dipten kalkıyorsa merak etmeyin, kısa süre sora geri gelecektir. Dibe tekrar geri gelmese de yine de alım fırsatı verecektir, o zaman alınır. İllâki en dipten almak şart değil. Yeter ki biz aldıktan sonra yukarı devam etsin, bekletmesin...

Madem bizi inandırıyor o zaman inanmış gibi yapalım ve kurallara uyalım:

O zaman Fibonacci seviyelerini kullanmayı bilmek şart...

Hisseler dipten dönüşte eğer itki başlatmışlarsa, 5 dalga halinde yukarı giderler ve eski zirvelerini de geçerler. Bu dalgaları saymak zor olsa da en azından olup biteni saymak kolay oluyor....

İlk dalga en azından itki olsun olmasın %38.2 olur. Fakat genelde de yeni moda %50 oluyor... Eğer %61.8 olursa bu durumda gelecek için daha fazla umutlu oluruz...

%38.2 si 25.74 seviyesi, %50 'si ise 27.08 seviyesi oluyor...

Şimdi bakmak lâzım:

- Eğer hızlıca 25.74 olduysa ki bu örnekte 2 günde oluyor, değip düşüyor...

- 2 günde ne kazandık: yaklaşık %18 kazandık...

Problem burada başlıyor dedim ya, giderken kimsenin eli SAT tuşuna gitmez. Fakat gitmesi lâzım. 2 günde kim kime %18 para kazandırır. Zaten pala da bunu bildiği için tan seviyenin hemen altından döndürmüş. Derdi hala mal toplamak olsa gerek. Çünkü düşecek izlenimi vermesi lâzımdı ve vermiş...

O nedenle seviyenin 2-3 kademe altına SAT işlemini için lotlarımızı yazmamız lâzımdı. Fakat hepsini mi satacağız...???

Ben en azından %30-50 arası bir miktarı satma taraftarıyım. %61.8 'e kadar yükseleceğini düşünerek girdik, o zaman her seviyeye %30 satış yazılması gerekir... %30 sattık diyelim...

Düşünce geri almak gerekir mi..? Kişiden kişiye değişmekle birlikte çok düşerse ve ortalamanın altına gelmediği sürece ortalama civarında alınıp, altında stop olunabilir...

%50 seviyesinde yine %30 daha satacağız. Örneğimizde bu da oluyor... 27.08...

Güzel gidiyoruz. İkinci dilimi de sattık...

Şimdi esas konuya geliyoruz. %50 'den sonra devam ederken biz %61.8 'e kilitlenmişken hisse o seviyeye ulaşmadan geri geliyor. İşte bizim kanları STOP etme seviyemiz 27.08 seviyesinin 2-3 kademe altı olmalıdır...

Tabii ki istenilirse burada birçok kriter gözlemlenebilir. Hangisini incelerseniz inceleyin hemen hemen aynı şeyi söyleyeceklerdir...

Tek tek hesap yapmadım ama alış ve satış arasında tam %25 kadar marj var. Biz de ortalama %20 civarı kâr ile 12 Haziran tarihinde 11. günün sonunda para kazanmış olduk...

Beklentilerin ötesindeyiz...

Şimdi alış için beklemek lâzım. Bunun da kriterleri var. Dediğim gibi illa en düşük olması şart değil, yeter ki kârlı ve hızlı olsun...

Demek istediğim:

- Tek noktada satış yapmak doğru olmaz...

- Geri dönüşlerde satış yapmak risklidir. Alınanın hepsi gidebileceği gibi, zarar bile olabilir...

- Ertesi günü beklemek de risklidir, aynı gün almak da riskli olmakla birlikte kârı arttırabilir...

Biz sattıktan sonra hisse uçup-kaçabilir. O nedenle eğer aynı hisseden eminseniz peşini bırakmamak lâzım. Her fırsatta yeniden girmek kârı alıp çıkmak lâzım...

Oldu ya bir gün bakamadınız ve hisse tavan tavan gitmeye başladı. O zaman da üzülmeyeceksiniz. Dedim ya her şey psikoloji...!!! Kârı aldıktan sonra gerisini düşünmeyen avantaj sağlar. 554 tane hisse var. Bunların her gün 5-10 tanesi tavan oluyor. O zaman hepimiz kendimizi yiyip bitirelim. Neden o hisseyi almadık diye...!!! İşte böyle yapmamızı istiyorlar ve bizi ambele etmek istiyorlar...

Devam edeceğim inşaAllah...

4.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Teknik Analiz nedir...?

- Yatırımcıları hipnotize etme ve inandırma sanatıdır...

Pala diye tabir edilen tahta sahipleri Teknik analizi oyuncuları inandırmak için kullanırlar. Aksi halde ellerindekileri kime ve nasıl satacaklar...?

O nedenle Teknik analize biz de bakacağız ama arka planını da göz ardı etmeden. Pala başka amaç için kullanırken, k/y için biçilen rol başkadır. Ondan belli kurallar dahilinde işlem yapması beklenir ve o yönde düşünmesi sağlanır...

Bu konuyu da anladıktan sonra, gel gelelim nasıl satacağımıza:

- Biz ne bekliyorduk...? Ortalama günlük %1 kâr. Demek ki 10 günde %10 kazanç varsa kârdayız, %20 kâr varsa katmerli kârdayız...

- İşte asıl sıkıntı da burada başlıyor...!!!

- Hiç kimse kolay kolay yükselen hissede satış yapamaz. İllâki düşerken satacak. Onda da kârdan zarar etmeye başlayınca yine sanki cebindeki parayı almışlar gibi kesinlikle SATamaz...!!!

Biz bunu nereden biliyoruz. Eeee Teknik Analizle bunu bize öğrettiler ve böyle düşündürüyorlar...

2 çeşit alım vardır:

- Ya seans sonunda sistem AL vermişse kapanışta alınır...

- Ya da ertesi gün açılışta alınır...

Ben eğer canlı izleniyorsa sistem canlı takip ediyorsa kapanışta almayı tercih ederim...

Şimdi:

- 26 Mayıs 2023 'de 21.79 'dan aldığımızı düşünelim. Eğer açılışı beklerseniz ertesi gün de tavan açabilir, kaçırırsınız. Eğer zaten tavan olmuşsa kaçırmış olabilirsiniz. Dipten kalkıyorsa merak etmeyin, kısa süre sora geri gelecektir. Dibe tekrar geri gelmese de yine de alım fırsatı verecektir, o zaman alınır. İllâki en dipten almak şart değil. Yeter ki biz aldıktan sonra yukarı devam etsin, bekletmesin...

Madem bizi inandırıyor o zaman inanmış gibi yapalım ve kurallara uyalım:

O zaman Fibonacci seviyelerini kullanmayı bilmek şart...

Hisseler dipten dönüşte eğer itki başlatmışlarsa, 5 dalga halinde yukarı giderler ve eski zirvelerini de geçerler. Bu dalgaları saymak zor olsa da en azından olup biteni saymak kolay oluyor....

İlk dalga en azından itki olsun olmasın %38.2 olur. Fakat genelde de yeni moda %50 oluyor... Eğer %61.8 olursa bu durumda gelecek için daha fazla umutlu oluruz...

%38.2 si 25.74 seviyesi, %50 'si ise 27.08 seviyesi oluyor...

Şimdi bakmak lâzım:

- Eğer hızlıca 25.74 olduysa ki bu örnekte 2 günde oluyor, değip düşüyor...

- 2 günde ne kazandık: yaklaşık %18 kazandık...

Problem burada başlıyor dedim ya, giderken kimsenin eli SAT tuşuna gitmez. Fakat gitmesi lâzım. 2 günde kim kime %18 para kazandırır. Zaten pala da bunu bildiği için tan seviyenin hemen altından döndürmüş. Derdi hala mal toplamak olsa gerek. Çünkü düşecek izlenimi vermesi lâzımdı ve vermiş...

O nedenle seviyenin 2-3 kademe altına SAT işlemini için lotlarımızı yazmamız lâzımdı. Fakat hepsini mi satacağız...???

Ben en azından %30-50 arası bir miktarı satma taraftarıyım. %61.8 'e kadar yükseleceğini düşünerek girdik, o zaman her seviyeye %30 satış yazılması gerekir... %30 sattık diyelim...

Düşünce geri almak gerekir mi..? Kişiden kişiye değişmekle birlikte çok düşerse ve ortalamanın altına gelmediği sürece ortalama civarında alınıp, altında stop olunabilir...

%50 seviyesinde yine %30 daha satacağız. Örneğimizde bu da oluyor... 27.08...

Güzel gidiyoruz. İkinci dilimi de sattık...

Şimdi esas konuya geliyoruz. %50 'den sonra devam ederken biz %61.8 'e kilitlenmişken hisse o seviyeye ulaşmadan geri geliyor. İşte bizim kanları STOP etme seviyemiz 27.08 seviyesinin 2-3 kademe altı olmalıdır...

Tabii ki istenilirse burada birçok kriter gözlemlenebilir. Hangisini incelerseniz inceleyin hemen hemen aynı şeyi söyleyeceklerdir...

Tek tek hesap yapmadım ama alış ve satış arasında tam %25 kadar marj var. Biz de ortalama %20 civarı kâr ile 12 Haziran tarihinde 11. günün sonunda para kazanmış olduk...

Beklentilerin ötesindeyiz...

Şimdi alış için beklemek lâzım. Bunun da kriterleri var. Dediğim gibi illa en düşük olması şart değil, yeter ki kârlı ve hızlı olsun...

Demek istediğim:

- Tek noktada satış yapmak doğru olmaz...

- Geri dönüşlerde satış yapmak risklidir. Alınanın hepsi gidebileceği gibi, zarar bile olabilir...

- Ertesi günü beklemek de risklidir, aynı gün almak da riskli olmakla birlikte kârı arttırabilir...

Biz sattıktan sonra hisse uçup-kaçabilir. O nedenle eğer aynı hisseden eminseniz peşini bırakmamak lâzım. Her fırsatta yeniden girmek kârı alıp çıkmak lâzım...

Oldu ya bir gün bakamadınız ve hisse tavan tavan gitmeye başladı. O zaman da üzülmeyeceksiniz. Dedim ya her şey psikoloji...!!! Kârı aldıktan sonra gerisini düşünmeyen avantaj sağlar. 554 tane hisse var. Bunların her gün 5-10 tanesi tavan oluyor. O zaman hepimiz kendimizi yiyip bitirelim. Neden o hisseyi almadık diye...!!! İşte böyle yapmamızı istiyorlar ve bizi ambele etmek istiyorlar...

Devam edeceğim inşaAllah...
    Maşallah topik Meydan Larousse gibi olma yolunda ilerliyor. Güzel arşiv oluyor
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

5. Grafiği eklemeyi unutmuşum...

Uyaran da olmadı...!

6. Yazdıklarımız ve yazacaklarımız Trader k/y içindir. Bunu gözden kaçırmayalım...

Yatırımcı k/y olsaydı zaten hedefe gelmeden ve stop çalışmadan işlem yapmazdı...!!!

Stoplar da yerine göre değişir...

Zaman içerisinde hepsine değinmeye çalışırım...

Fazla yazınca biraz yoruldum ve rahatsız etti. O nedenle ara ara yazacağım...

Aslında soru cevap gitsek benim için daha pratik olacak. Bu şekilde çok fazla yazmam gerekiyor...

7.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Yazdıklarımız ve yazacaklarımız Trader k/y içindir. Bunu gözden kaçırmayalım...

Yatırımcı k/y olsaydı zaten hedefe gelmeden ve stop çalışmadan işlem yapmazdı...!!!

Stoplar da yerine göre değişir...

Zaman içerisinde hepsine değinmeye çalışırım...

Fazla yazınca biraz yoruldum ve rahatsız etti. O nedenle ara ara yazacağım...

Aslında soru cevap gitsek benim için daha pratik olacak. Bu şekilde çok fazla yazmam gerekiyor...
    Hocam yazılacakları sırayla yazıyorsunuz. Bitmesini beklemek daha mantıklı. Sonuna gelince sorsak daha iyi olacak gibi...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

8.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Hocam yazılacakları sırayla yazıyorsunuz. Bitmesini beklemek daha mantıklı. Sonuna gelince sorsak daha iyi olacak gibi...
    Bu işin sonu yok, ben bulamadım...!!!

Öğrendikçe bilmediğini anlıyorsun...

Sonunda; "Ya kötü yola düşüp twitter alemindekiler gibi olacaksın, ya da eğitime devam edip mücadeleye devam ediyorsun..."

Bir de; özel ders, kitap vs gibi öğrendiklerini satabilirsin. Bunu yapanlar bilgileri ile kazanamıyor olanlar, ya da önceki mesajlarda da dediğim gibi Teknik Analiz hipnozuna yeni oyuncular kazandırmak için yapanlar...

Sonuçta bu iş genelde para kazanmak için yapıldığından bunun yolu buralardan geçiyor. Fakat doğru dürüst çalışarak para kazanmak için özel yetenekli olmanız lazım. Özellikle de çelik gibi sinirler ve oyuna gelmemek gerekir...

Bir kişi düşünün ve kutsal kaseyi bulmuş olsun. Başkaları ile paylaşacağına ihtimal veriyor musunuz...? Kendisine saklar ve kimseye de bahsetmez...

Ben henüz eğitim ve öğrenim aşamasındayım. Yani bende de tüm bilgiler yok. Kutsal kaseyi de bulamadım. Olduğuna da inanmıyorum. Bunun yanında, başarı oranının arttırabileceğine inanıyorum... O nedenle, çalışmaya ve üretmeye devam...

Çok şükür para ile de işim kalmadı. Kazanacağımın fazlasını kazandım. Bilenler biliyor zaten. Şimdi, benden sonra bu bilgilerim heba olmasın, birileri faydalansın istiyorum. Ben öldükten sonra bu bilgiler ve çalışmalar hebâ olup gidecek. En azından belki ciddiye alan birilerinin işine yarar...

Yıllardır çok şey paylaştım, çok da ciddiye alan olmadı. Oysa altın değerinde bilgiler paylaşıyorum. Hatasız mıyım...???!!! Elbette değil. Çok hata yapıyorum ama öğrenmeye devam ediyorum. Genellikle de hatalarımı duygularımı işin içine kattığım zaman yapıyorum...!!!

En son XAUUSD analizindeki gibi. Fena hata yaptım. Fakat sonrasında yukarı döndüğünü de gördüm ama hata yapmış olmak moral bozdu. Çünkü duygularla erken hareket etmiştim. Tekrar yukarı döndüğünde de o yılgınlık ile tekrar elim almaya varmadı...!!!

Yani neymiş: "psikoloji %90 her şeymiş...!!!"

Sayfa 440/443 İlkİlk ... 340390430438439440441442 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •