Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
119,90 10% 1,16 Mr 110,30 / 119,90
3,63 10% 501,00 Mn 3,31 / 3,63
8,14 10% 2,47 Mr 7,54 / 8,14
53,90 10% 982,81 Mn 47,32 / 53,90
34,80 9.99% 91,16 Mn 34,80 / 34,80
2,90 -9.94% 955,51 Mn 2,90 / 3,13
1.353,00 -9.68% 284,03 Mn 1.349,00 / 1.508,00
7,81 -8.12% 11,40 Mn 7,80 / 8,01
21,92 -7.74% 421,11 Mn 21,42 / 24,44
269,25 -7.16% 258,51 Mn 268,25 / 290,00
329,00 3.7% 35,57 Mr 317,75 / 335,00
3,14 2.61% 34,03 Mr 3,03 / 3,32
39,30 4.86% 15,25 Mr 37,14 / 39,36
15,11 4.64% 14,63 Mr 14,36 / 15,11
83,55 6.98% 13,83 Mr 77,40 / 83,85
19,42 4.52% 1,50 Mr 18,28 / 19,42
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
196,70 2.45% 9,71 Mr 189,40 / 197,60
765,00 2.55% 4,53 Mr 742,50 / 770,50
95,55 2.52% 697,12 Mn 92,75 / 95,95
118,70 2.33% 332,28 Mn 114,90 / 119,30
414,00 0.73% 8,67 Mr 407,00 / 417,50
32,04 3.96% 257,43 Mn 30,62 / 32,14
10,95 2.34% 240,15 Mn 10,71 / 10,95
80,10 -1.6% 845,03 Mn 78,55 / 82,95

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 440/505 ÝlkÝlk ... 340390430438439440441442450490 ... SonSon
Arama sonucu : 4038 madde; 3,513 - 3,520 arasý.

Konu: Sistem Takibi - III

Birazdan asýl önemli olan konuya, yani SAT konusuna baþlayacaðýz...

SAT kadar AL zamanlamasý da önemlidir. Yoksa psikoloji çöker, kâr düþer..

Biraz dinlenip devam edeceðim. Mâlum saðlýðým uzu süre çalýþmaya elvermiyor...!!!

"Yatýrým Tavsiyesi Deðildir!"... Eðitim ve Bilgi amaçlý paylaþýmlar yapýyorum.

2. Güzel bir akýþ olmuþ. Baþta sayýn T/A, katkýsý olanlara teþekkürler.
    Devamýný bekliyoruz

Teknik Analiz nedir...?

- Yatýrýmcýlarý hipnotize etme ve inandýrma sanatýdýr...

Pala diye tabir edilen tahta sahipleri Teknik analizi oyuncularý inandýrmak için kullanýrlar. Aksi halde ellerindekileri kime ve nasýl satacaklar...?

O nedenle Teknik analize biz de bakacaðýz ama arka planýný da göz ardý etmeden. Pala baþka amaç için kullanýrken, k/y için biçilen rol baþkadýr. Ondan belli kurallar dahilinde iþlem yapmasý beklenir ve o yönde düþünmesi saðlanýr...

Bu konuyu da anladýktan sonra, gel gelelim nasýl satacaðýmýza:

- Biz ne bekliyorduk...? Ortalama günlük %1 kâr. Demek ki 10 günde %10 kazanç varsa kârdayýz, %20 kâr varsa katmerli kârdayýz...

- Ýþte asýl sýkýntý da burada baþlýyor...!!!

- Hiç kimse kolay kolay yükselen hissede satýþ yapamaz. Ýllâki düþerken satacak. Onda da kârdan zarar etmeye baþlayýnca yine sanki cebindeki parayý almýþlar gibi kesinlikle SATamaz...!!!

Biz bunu nereden biliyoruz. Eeee Teknik Analizle bunu bize öðrettiler ve böyle düþündürüyorlar...

2 çeþit alým vardýr:

- Ya seans sonunda sistem AL vermiþse kapanýþta alýnýr...

- Ya da ertesi gün açýlýþta alýnýr...

Ben eðer canlý izleniyorsa sistem canlý takip ediyorsa kapanýþta almayý tercih ederim...

Þimdi:

- 26 Mayýs 2023 'de 21.79 'dan aldýðýmýzý düþünelim. Eðer açýlýþý beklerseniz ertesi gün de tavan açabilir, kaçýrýrsýnýz. Eðer zaten tavan olmuþsa kaçýrmýþ olabilirsiniz. Dipten kalkýyorsa merak etmeyin, kýsa süre sora geri gelecektir. Dibe tekrar geri gelmese de yine de alým fýrsatý verecektir, o zaman alýnýr. Ýllâki en dipten almak þart deðil. Yeter ki biz aldýktan sonra yukarý devam etsin, bekletmesin...

Madem bizi inandýrýyor o zaman inanmýþ gibi yapalým ve kurallara uyalým:

O zaman Fibonacci seviyelerini kullanmayý bilmek þart...

Hisseler dipten dönüþte eðer itki baþlatmýþlarsa, 5 dalga halinde yukarý giderler ve eski zirvelerini de geçerler. Bu dalgalarý saymak zor olsa da en azýndan olup biteni saymak kolay oluyor....

Ýlk dalga en azýndan itki olsun olmasýn %38.2 olur. Fakat genelde de yeni moda %50 oluyor... Eðer %61.8 olursa bu durumda gelecek için daha fazla umutlu oluruz...

%38.2 si 25.74 seviyesi, %50 'si ise 27.08 seviyesi oluyor...

Þimdi bakmak lâzým:

- Eðer hýzlýca 25.74 olduysa ki bu örnekte 2 günde oluyor, deðip düþüyor...

- 2 günde ne kazandýk: yaklaþýk %18 kazandýk...

Problem burada baþlýyor dedim ya, giderken kimsenin eli SAT tuþuna gitmez. Fakat gitmesi lâzým. 2 günde kim kime %18 para kazandýrýr. Zaten pala da bunu bildiði için tan seviyenin hemen altýndan döndürmüþ. Derdi hala mal toplamak olsa gerek. Çünkü düþecek izlenimi vermesi lâzýmdý ve vermiþ...

O nedenle seviyenin 2-3 kademe altýna SAT iþlemini için lotlarýmýzý yazmamýz lâzýmdý. Fakat hepsini mi satacaðýz...???

Ben en azýndan %30-50 arasý bir miktarý satma taraftarýyým. %61.8 'e kadar yükseleceðini düþünerek girdik, o zaman her seviyeye %30 satýþ yazýlmasý gerekir... %30 sattýk diyelim...

Düþünce geri almak gerekir mi..? Kiþiden kiþiye deðiþmekle birlikte çok düþerse ve ortalamanýn altýna gelmediði sürece ortalama civarýnda alýnýp, altýnda stop olunabilir...

%50 seviyesinde yine %30 daha satacaðýz. Örneðimizde bu da oluyor... 27.08...

Güzel gidiyoruz. Ýkinci dilimi de sattýk...

Þimdi esas konuya geliyoruz. %50 'den sonra devam ederken biz %61.8 'e kilitlenmiþken hisse o seviyeye ulaþmadan geri geliyor. Ýþte bizim kanlarý STOP etme seviyemiz 27.08 seviyesinin 2-3 kademe altý olmalýdýr...

Tabii ki istenilirse burada birçok kriter gözlemlenebilir. Hangisini incelerseniz inceleyin hemen hemen ayný þeyi söyleyeceklerdir...

Tek tek hesap yapmadým ama alýþ ve satýþ arasýnda tam %25 kadar marj var. Biz de ortalama %20 civarý kâr ile 12 Haziran tarihinde 11. günün sonunda para kazanmýþ olduk...

Beklentilerin ötesindeyiz...

Þimdi alýþ için beklemek lâzým. Bunun da kriterleri var. Dediðim gibi illa en düþük olmasý þart deðil, yeter ki kârlý ve hýzlý olsun...

Demek istediðim:

- Tek noktada satýþ yapmak doðru olmaz...

- Geri dönüþlerde satýþ yapmak risklidir. Alýnanýn hepsi gidebileceði gibi, zarar bile olabilir...

- Ertesi günü beklemek de risklidir, ayný gün almak da riskli olmakla birlikte kârý arttýrabilir...

Biz sattýktan sonra hisse uçup-kaçabilir. O nedenle eðer ayný hisseden eminseniz peþini býrakmamak lâzým. Her fýrsatta yeniden girmek kârý alýp çýkmak lâzým...

Oldu ya bir gün bakamadýnýz ve hisse tavan tavan gitmeye baþladý. O zaman da üzülmeyeceksiniz. Dedim ya her þey psikoloji...!!! Kârý aldýktan sonra gerisini düþünmeyen avantaj saðlar. 554 tane hisse var. Bunlarýn her gün 5-10 tanesi tavan oluyor. O zaman hepimiz kendimizi yiyip bitirelim. Neden o hisseyi almadýk diye...!!! Ýþte böyle yapmamýzý istiyorlar ve bizi ambele etmek istiyorlar...

Devam edeceðim inþaAllah...

Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Teknik Analiz nedir...?

- Yatýrýmcýlarý hipnotize etme ve inandýrma sanatýdýr...

Pala diye tabir edilen tahta sahipleri Teknik analizi oyuncularý inandýrmak için kullanýrlar. Aksi halde ellerindekileri kime ve nasýl satacaklar...?

O nedenle Teknik analize biz de bakacaðýz ama arka planýný da göz ardý etmeden. Pala baþka amaç için kullanýrken, k/y için biçilen rol baþkadýr. Ondan belli kurallar dahilinde iþlem yapmasý beklenir ve o yönde düþünmesi saðlanýr...

Bu konuyu da anladýktan sonra, gel gelelim nasýl satacaðýmýza:

- Biz ne bekliyorduk...? Ortalama günlük %1 kâr. Demek ki 10 günde %10 kazanç varsa kârdayýz, %20 kâr varsa katmerli kârdayýz...

- Ýþte asýl sýkýntý da burada baþlýyor...!!!

- Hiç kimse kolay kolay yükselen hissede satýþ yapamaz. Ýllâki düþerken satacak. Onda da kârdan zarar etmeye baþlayýnca yine sanki cebindeki parayý almýþlar gibi kesinlikle SATamaz...!!!

Biz bunu nereden biliyoruz. Eeee Teknik Analizle bunu bize öðrettiler ve böyle düþündürüyorlar...

2 çeþit alým vardýr:

- Ya seans sonunda sistem AL vermiþse kapanýþta alýnýr...

- Ya da ertesi gün açýlýþta alýnýr...

Ben eðer canlý izleniyorsa sistem canlý takip ediyorsa kapanýþta almayý tercih ederim...

Þimdi:

- 26 Mayýs 2023 'de 21.79 'dan aldýðýmýzý düþünelim. Eðer açýlýþý beklerseniz ertesi gün de tavan açabilir, kaçýrýrsýnýz. Eðer zaten tavan olmuþsa kaçýrmýþ olabilirsiniz. Dipten kalkýyorsa merak etmeyin, kýsa süre sora geri gelecektir. Dibe tekrar geri gelmese de yine de alým fýrsatý verecektir, o zaman alýnýr. Ýllâki en dipten almak þart deðil. Yeter ki biz aldýktan sonra yukarý devam etsin, bekletmesin...

Madem bizi inandýrýyor o zaman inanmýþ gibi yapalým ve kurallara uyalým:

O zaman Fibonacci seviyelerini kullanmayý bilmek þart...

Hisseler dipten dönüþte eðer itki baþlatmýþlarsa, 5 dalga halinde yukarý giderler ve eski zirvelerini de geçerler. Bu dalgalarý saymak zor olsa da en azýndan olup biteni saymak kolay oluyor....

Ýlk dalga en azýndan itki olsun olmasýn %38.2 olur. Fakat genelde de yeni moda %50 oluyor... Eðer %61.8 olursa bu durumda gelecek için daha fazla umutlu oluruz...

%38.2 si 25.74 seviyesi, %50 'si ise 27.08 seviyesi oluyor...

Þimdi bakmak lâzým:

- Eðer hýzlýca 25.74 olduysa ki bu örnekte 2 günde oluyor, deðip düþüyor...

- 2 günde ne kazandýk: yaklaþýk %18 kazandýk...

Problem burada baþlýyor dedim ya, giderken kimsenin eli SAT tuþuna gitmez. Fakat gitmesi lâzým. 2 günde kim kime %18 para kazandýrýr. Zaten pala da bunu bildiði için tan seviyenin hemen altýndan döndürmüþ. Derdi hala mal toplamak olsa gerek. Çünkü düþecek izlenimi vermesi lâzýmdý ve vermiþ...

O nedenle seviyenin 2-3 kademe altýna SAT iþlemini için lotlarýmýzý yazmamýz lâzýmdý. Fakat hepsini mi satacaðýz...???

Ben en azýndan %30-50 arasý bir miktarý satma taraftarýyým. %61.8 'e kadar yükseleceðini düþünerek girdik, o zaman her seviyeye %30 satýþ yazýlmasý gerekir... %30 sattýk diyelim...

Düþünce geri almak gerekir mi..? Kiþiden kiþiye deðiþmekle birlikte çok düþerse ve ortalamanýn altýna gelmediði sürece ortalama civarýnda alýnýp, altýnda stop olunabilir...

%50 seviyesinde yine %30 daha satacaðýz. Örneðimizde bu da oluyor... 27.08...

Güzel gidiyoruz. Ýkinci dilimi de sattýk...

Þimdi esas konuya geliyoruz. %50 'den sonra devam ederken biz %61.8 'e kilitlenmiþken hisse o seviyeye ulaþmadan geri geliyor. Ýþte bizim kanlarý STOP etme seviyemiz 27.08 seviyesinin 2-3 kademe altý olmalýdýr...

Tabii ki istenilirse burada birçok kriter gözlemlenebilir. Hangisini incelerseniz inceleyin hemen hemen ayný þeyi söyleyeceklerdir...

Tek tek hesap yapmadým ama alýþ ve satýþ arasýnda tam %25 kadar marj var. Biz de ortalama %20 civarý kâr ile 12 Haziran tarihinde 11. günün sonunda para kazanmýþ olduk...

Beklentilerin ötesindeyiz...

Þimdi alýþ için beklemek lâzým. Bunun da kriterleri var. Dediðim gibi illa en düþük olmasý þart deðil, yeter ki kârlý ve hýzlý olsun...

Demek istediðim:

- Tek noktada satýþ yapmak doðru olmaz...

- Geri dönüþlerde satýþ yapmak risklidir. Alýnanýn hepsi gidebileceði gibi, zarar bile olabilir...

- Ertesi günü beklemek de risklidir, ayný gün almak da riskli olmakla birlikte kârý arttýrabilir...

Biz sattýktan sonra hisse uçup-kaçabilir. O nedenle eðer ayný hisseden eminseniz peþini býrakmamak lâzým. Her fýrsatta yeniden girmek kârý alýp çýkmak lâzým...

Oldu ya bir gün bakamadýnýz ve hisse tavan tavan gitmeye baþladý. O zaman da üzülmeyeceksiniz. Dedim ya her þey psikoloji...!!! Kârý aldýktan sonra gerisini düþünmeyen avantaj saðlar. 554 tane hisse var. Bunlarýn her gün 5-10 tanesi tavan oluyor. O zaman hepimiz kendimizi yiyip bitirelim. Neden o hisseyi almadýk diye...!!! Ýþte böyle yapmamýzý istiyorlar ve bizi ambele etmek istiyorlar...

Devam edeceðim inþaAllah...
    Maþallah topik Meydan Larousse gibi olma yolunda ilerliyor. Güzel arþiv oluyor
    “Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford

Grafiði eklemeyi unutmuþum...

Uyaran da olmadý...!

Yazdýklarýmýz ve yazacaklarýmýz Trader k/y içindir. Bunu gözden kaçýrmayalým...

Yatýrýmcý k/y olsaydý zaten hedefe gelmeden ve stop çalýþmadan iþlem yapmazdý...!!!

Stoplar da yerine göre deðiþir...

Zaman içerisinde hepsine deðinmeye çalýþýrým...

Fazla yazýnca biraz yoruldum ve rahatsýz etti. O nedenle ara ara yazacaðým...

Aslýnda soru cevap gitsek benim için daha pratik olacak. Bu þekilde çok fazla yazmam gerekiyor...

Alýntý Originally Posted by T/A Yazýyý Oku
    Yazdýklarýmýz ve yazacaklarýmýz Trader k/y içindir. Bunu gözden kaçýrmayalým...

Yatýrýmcý k/y olsaydý zaten hedefe gelmeden ve stop çalýþmadan iþlem yapmazdý...!!!

Stoplar da yerine göre deðiþir...

Zaman içerisinde hepsine deðinmeye çalýþýrým...

Fazla yazýnca biraz yoruldum ve rahatsýz etti. O nedenle ara ara yazacaðým...

Aslýnda soru cevap gitsek benim için daha pratik olacak. Bu þekilde çok fazla yazmam gerekiyor...
    Hocam yazýlacaklarý sýrayla yazýyorsunuz. Bitmesini beklemek daha mantýklý. Sonuna gelince sorsak daha iyi olacak gibi...
    “Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford

Alýntý Originally Posted by BJK Coccinella Yazýyý Oku
    Hocam yazýlacaklarý sýrayla yazýyorsunuz. Bitmesini beklemek daha mantýklý. Sonuna gelince sorsak daha iyi olacak gibi...
    Bu iþin sonu yok, ben bulamadým...!!!

Öðrendikçe bilmediðini anlýyorsun...

Sonunda; "Ya kötü yola düþüp twitter alemindekiler gibi olacaksýn, ya da eðitime devam edip mücadeleye devam ediyorsun..."

Bir de; özel ders, kitap vs gibi öðrendiklerini satabilirsin. Bunu yapanlar bilgileri ile kazanamýyor olanlar, ya da önceki mesajlarda da dediðim gibi Teknik Analiz hipnozuna yeni oyuncular kazandýrmak için yapanlar...

Sonuçta bu iþ genelde para kazanmak için yapýldýðýndan bunun yolu buralardan geçiyor. Fakat doðru dürüst çalýþarak para kazanmak için özel yetenekli olmanýz lazým. Özellikle de çelik gibi sinirler ve oyuna gelmemek gerekir...

Bir kiþi düþünün ve kutsal kaseyi bulmuþ olsun. Baþkalarý ile paylaþacaðýna ihtimal veriyor musunuz...? Kendisine saklar ve kimseye de bahsetmez...

Ben henüz eðitim ve öðrenim aþamasýndayým. Yani bende de tüm bilgiler yok. Kutsal kaseyi de bulamadým. Olduðuna da inanmýyorum. Bunun yanýnda, baþarý oranýnýn arttýrabileceðine inanýyorum... O nedenle, çalýþmaya ve üretmeye devam...

Çok þükür para ile de iþim kalmadý. Kazanacaðýmýn fazlasýný kazandým. Bilenler biliyor zaten. Þimdi, benden sonra bu bilgilerim heba olmasýn, birileri faydalansýn istiyorum. Ben öldükten sonra bu bilgiler ve çalýþmalar hebâ olup gidecek. En azýndan belki ciddiye alan birilerinin iþine yarar...

Yýllardýr çok þey paylaþtým, çok da ciddiye alan olmadý. Oysa altýn deðerinde bilgiler paylaþýyorum. Hatasýz mýyým...???!!! Elbette deðil. Çok hata yapýyorum ama öðrenmeye devam ediyorum. Genellikle de hatalarýmý duygularýmý iþin içine kattýðým zaman yapýyorum...!!!

En son XAUUSD analizindeki gibi. Fena hata yaptým. Fakat sonrasýnda yukarý döndüðünü de gördüm ama hata yapmýþ olmak moral bozdu. Çünkü duygularla erken hareket etmiþtim. Tekrar yukarý döndüðünde de o yýlgýnlýk ile tekrar elim almaya varmadý...!!!

Yani neymiþ: "psikoloji %90 her þeymiþ...!!!"

Sayfa 440/505 ÝlkÝlk ... 340390430438439440441442450490 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •