Sayfa 20/20 İlkİlk ... 10181920
Arama sonucu : 160 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Borsa Felsefesi, Borsacı Kafası.

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    S&P500 de sert bir düzeltme senaryosu halinde (olur demiyorum), 5400 civarını gözlemlerim....
    Seneye kaldı bu düzeltme, malum 2026 ara seçim yılı ABD de. FED yıl sonuna kadar 2 faiz indirimi yapacak. Bu adım endeksleri destekler. Tarihi açıdan bakarsak, ara seçim yıllarında genelde düzeltme yaşanıyor.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

2. Ha bu arada Japonyanın yeni başbakanı bir kadın, Margaret Thatcher'in öğrencisi. USDJPY yukarı yönde zıplayarak yani değer kaybederek tepkisini verdi. Düşük JPY borsalar için olumlu çünkü carry trade devreye giriyor.

3. Soros gibi bir efsaneyle aynı ortamda olmak bile büyük olay TH hocam, gerçi sevmeyeni de çok. Politik görüşü ve faaliyetlerine şüpheyle yaklaşılması şaşırtıcı değil. Ben finansal kariyeri bakımından takip ve takdir ediyorum sadece.

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ha bu arada Japonyanın yeni başbakanı bir kadın, Margaret Thatcher'in öğrencisi. USDJPY yukarı yönde zıplayarak yani değer kaybederek tepkisini verdi. Düşük JPY borsalar için olumlu çünkü carry trade devreye giriyor.
    Japon şirketleri gerçekten çok kıymetli ama hak ettikleri değerlere ulaştı mı, araştırmak lazım?
    Adamlar sayısız dünya markası yaratmış. Casio benim favorim, başka saat ve elektronik markaları var, hepsi kendilerini kanıtladı.
    Kubota, Hitachi, Komatsu, toyota, Honda, Mitsubishi, Fujitsu gibi markaların büyüklüğünü anlayabilmek için farklı ülkelere gidip gözlemlemek lazım. Gerçekten çok prestijli firmalar ve ürünler söz konusu.

5.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    özetle;
    -S&P500 ve diğer borsaların yanı sıra gayrimenkul türünden varlık fiyatlarının da doyuma ulaştığını, faiz indirimlerinin başarılı olamayacağını düşünüyorum. AB örneğindeki gibi durağanlaşan ekonomilerde zaten sorun faiz seviyesi olmadığından indirimler önem arz etmeyebilir. ABD de ise politikacının büyüme baskıları, yüksek borçluluk ve balon varlık fiyatlarının neden olduğu risklerle denge bulmaya çalışıyor.
    -Müzik durana kadar dansa devam edilmeli prensibini kendi açımdan uygun bulmuyorum. Fiyatlanmamış riskler arasında yüksek sabit getiri, jeopolitik gerçekler ve potansiyel siyasi kırılmalar gibi önemi inkar edilemeyecek olanlar var.
    -Geçtiğimiz 40 yıldakine benzer finansal türbülansları gerektirecek riskler pek yok, istisna ülkeler ise aşırı açıkları olanlar. Endeks fonlarının büyüklüğü endekslerde stabilite sağlayabilir, değer kayıpları mümkündür.
    -Marka değeri, pazar hakimiyeti, yenilikçilik, düşük gider, yüksek nakit birikimi önem verilmesi gereken meziyetler.
    -Aşırı finansallaşma, para arzı, yatırım ve risk iştahı bugüne kadar varlık fiyatlarını yukarı iten ve trilyon dolarlık piyasa değerleri yaratan etkilere neden oldu. Aynı kavramların tam tersi yönde etki etme gücü olduğunu unutmamalıyız. Bol para ve kredi varlık fiyatlarını coşturabileceği gibi kağıt bolluğu, bunların nakit yaratma gücü olmayanlarını değersizleştirebilir.
     Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Piyasanın rasyonel olmadığı, katılımcıların duygularıyla hareket ettiği kanaatine sahibiz. Finansallaşmanın reel ekonomiyle yarıştığı, çok fazla kağıt paranın arz edildiği bir dünyada olduğumuzu da biliyoruz. Öte yandan bu çılgın kağıttan veya dijital piyasaların aşırılığını tehdit eden yeni jeopolitik ve politik gerçekler de denklemin içine dahil oldu... Duygusallık, coşku, açgözlülük, manik-depresiflik hali, gereksiz korku gibi insani zayıflıklara bağlı kavramların hepsi çok kısa süreli, kolayca değişebilen ve çabuk unutulan, gene insani özelliklere sahipler. Üstelik artık kamuoyunun tek bir cihazla, birkaç noktadan yönlendirildiği bir dünyada yaşıyoruz. Dolayısıyla bay piyasanın ruh hali konusuna gereğinden fazla anlam yüklememek gerekiyor.

Borsada veya genel anlamda ekonomide, ana güçlerin ayrımını iyi yapmak lazım. Bizler bazı şeyleri sonuçlarıyla değerlendirme eğilimindeyiz zira medya da böyle çalışıyor ama derinde yatan sebepler önemli çünkü ana trendleri bunlar belirliyor. Biz günlük takiplerimizle piyasanın zikzakları arasında boğuşurken 5 yılın sonunda, geriye baktığımızda aslında belli bir süreç olduğunu idrak edebiliyoruz ve ilginçtir ki; kulak kabarttığımız söylemler-yorumlar genelde bu trendlerin ters yönüne işaret ederler.
    Dünyayı yönlendiren ABD piyasalarında şirket birleşmeleri ve satın almalar canlılığını koruyor. Bunun birkaç nedenden dolayı önemli bir gösterge olduğuna inanıyorum.

S&P500'ü takip için kullandığım temel analiz sınıfına girebilecek basit sistem ilk defa, son 10 günden beri aşırılığa işaret ederek zıt yönde hareket sergiledi.

6.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Dünyayı yönlendiren ABD piyasalarında şirket birleşmeleri ve satın almalar canlılığını koruyor. Bunun birkaç nedenden dolayı önemli bir gösterge olduğuna inanıyorum
    Hocam, yıllık küresel şirket birleşmelerke satın ALMALARIN (M&A) ortalama parasal hacmi 3.5 trilyon dolardır. Bu yıl küresel M&A aktivitesi geçen yıla oranla %28 artış gösterdi yılın ilk 7 ayında ve 2.6 trilyon dolar oldu. Yılı 4-4 5 trilyon dolar aralığında kapatacağız gibi duruyor. Bu piyasa çok canlı ve dinamik.

7. Küresel M&A hacminin yarıdan fazlası ABD piyasasında ve şirketlerinde oluyor.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    S&P500'ü takip için kullandığım temel analiz sınıfına girebilecek basit sistem ilk defa, son 10 günden beri aşırılığa işaret ederek zıt yönde hareket sergiledi.
    Çok uzun zamandır bu endekse ait tüm temel indikatörler (10 adet) aşırı alım bölgesinde seyrediyor 1 tanesi hariç ve o da serbest nakit akımları.

Sayfa 20/20 İlkİlk ... 10181920

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •