Benim yazdıklarımla benim yaşantım çok farklı. Normalde inançlı biriyim. Ama hayatta her fırsatta gülmek muziplik yapmak genetiğimde var. Kahvede olsun sohbette olsun her daim yırtık dondan çıkarım patlatırım espriyi. O derece ki felç olunca arkadaşlar beni sedye ile indirip kahveye götürdüler. Gerçek hayatta her yerde cem yılmaz gibi komik espriler yaparım. Gülmek her zaman iyi geliyor sağlam iken de felçli iken de. Edebiyatta mübalağa denir buna. Ben olayları hep böyle fantazi yaparak abartırim. Bozkurt reisim hünkârım bülücüm ile kedi ilişkisi gibi olayları sahnelerim. Kimi zaman da Bremen mızıkacıları filmi karakteri gibi. Hepsinin altında komedi figürü vardır.
Viob formunda emlak Alper Bozkurt çıtak işçi abi, Ayhan başkan, bahriyeli abi, şahit abi, Reha başkan mkeles egeduk bunların ince komik esprilerini beğeniyorum zaman zaman. Zaten sırf bu yüzden formdayım.
Biraz da komik şeyler yazalım da neşemiz yerine gelsin. Babam köyden bağlandığımdan kurbanlık inek aldı. İnek zır deli. Arefe günü kayınpederin evine gece getirdi indirirken ineği kaçırdılar. Gözüme ışık vurdu hiç bir şey gözükmüyor. Ama bağırış çağrış sesleri geliyor. İnekle beraber küçük bacanak büyük bacanak çocukları kayınpeder babam bir oyana bir buyana koşuşturuyor. İnek bize vursa ikiye böler. Biz garajda traktörün arkasına saklandık. İnek oraya gelmesin mi. İnek ben ve enişte başbaşayız. Enişte ayakkabıcı elinde masat vardı bileği yapıyordu inekten saklandığını sandı. Altımıza kaçırdık korkudan. Hele enişte bıçakla yakalanınca bıçağı saklamaya çalıştı. Olaydan sonra bacanak ile mübalağa yapmaya başladık. İnek enişteye soruyor elindeki ne. Bıçak ne yapıyon sen inek abla ben ayakkabıcıyım. İnek tekrardan soruyor ayakkabı neden yapılır. Böyle böyle mübalağa yapıp baya gülmüştük.
Benim enişte pek salak. Bir gün bir ortamda sohbet ederken. Nizamiye ye girmeden önce şerefini haysiyetini dışarda bırakıp öyle girecen dedi. Ben hemen cevabı yapıştırdım. Senin kini bıraktığın yerden almışlar artık onlar olmadan yaşıyorsun dedim.
İzrael vekilleri serbest bırakmış
Reyiz dükkanda yok
Böyle esnaflık olmaz
Yer İmleri