-
Resmi Gazete'de Bugün-9 Ekim
09/10/2025 06:15:00
YASAMA BÖLÜMÜ
TBMM KARARI
1472 İsrail’in Gazze’ye Giden İnsani Yardım Filolarına Yönelik Saldırılarına Dair Karar
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
YÖNETMELİKLER
–– Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlarının Elektronik Ortamda Yapılacak Satışlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
–– Nükleer İhracat ve Nükleer İthalat Kontrolü Yönetmeliği
–– Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Hazırlık Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
İLÂN BÖLÜMÜ
a - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları
b - Çeşitli İlânlar
– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Döviz Kurları ve Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri
ForInvest Haber Merkezi
-
*abd'de dow jones endeksi 1,20 puan geriledi (0,00%)
-
*abd'de s&p 500 endeksi 39,13 puan yükseldi (0,58%)
-
*abd'de nasdaq endeksi 255,02 puan yükseldi (1,12%)
-
merko
Şirketimiz Ana ortağı AG Girişim Holding A.Ş'den gelen yazı aşağıdaki gibidir;
Ortağı olduğumuz Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 02.10.2025 tarih ve 2025-29 sayılı yönetim kurulu kararı çerçevesinde 1.000.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 101.125.612 TL olan çıkarılmış sermayesinin, mevcut ortakların rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak nakden, tamamen ve her türlü muvazaadan ari olmak üzere toplam satış hasılatı 250.000.000 TL olacak şekilde Borsa İstanbul A.Ş.'nin (Borsa) "Toptan Alış Satış İşlemlerine İlişkin Prosedür" (TSP Prosedürü) çerçevesinde belirlenen 17,86 TL'lik pay satış fiyatına göre 13.997.760,35 TL artışla 115.123.372,35 TL'ye çıkarılmasına karar verilmiş ve 13.997.760,35 TL nominal değerli payların tamamı şirketimize 08.10.2025 tarihinde tahsisli olarak satılmıştır. Tahsisli sermaye artışı ile birlikte Merko Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş' deki pay miktarımız yeni sermayeye göre 27.225.175,35 adet, oranı ise 23,64 olmuştur.
Kamouyuna duyurulur.
-
CRDFA payları 07/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek
08/10/2025 20:16:47
CRDFA payları 07/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.
KAP açıklaması şöyle:
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında CRDFA.E payları 09/10/2025 tarihli işlemlerden (seans başından) 07/11/2025 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri) tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder. Piyasa yapıcılı sürekli işlem yöntemiyle işlem gören paylarda, tedbir nedeniyle tek fiyat işlem yöntemi uygulandığı süre boyunca piyasa yapıcılık faaliyeti yapılmaz.
SPK'nın 05/12/2024 tarihli kararı uyarınca yalnızca BIST 50 endeksi kapsamında yer alan paylarda açığa satış yapılabilmektedir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1500656
ForInvest Haber Merkezi
-
Klimasan Klima, düşük sezon üretim ve talep ayarlaması nedeniyle Ekim sonu ve Kasım başında üretime toplam 13 iş günü ara verecek
08/10/2025 19:50:55
Klimasan Klima, düşük sezon üretim ve talep ayarlaması nedeniyle Ekim sonu ve Kasım başında üretime toplam 13 iş günü ara verecek.
KAP açıklaması şöyle:
Fabrikamızda, düşük sezon üretim ve talep ayarlaması nedeni ile Ekim sonu ve Kasım başında toplam 13 iş günü üretime ara verilecektir.
Bu dönem zarfında fabrikalarımızda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecek, hat optimizasyonu için projeler devreye alınacak ve yıllık stok sayımı gerçekleştirilecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1500754
ForInvest Haber Merkezi
-
crdfa
Şirketimizin 08.10.2025 tarihli yönetim kurulu toplantısında;
Şirketimiz tarafından Üniversiteler Mah. 1606 Cad. A 1 Blok N 4A İç Kapı N 707 Çankaya / Ankara adresinde bulunan, Ankara Ticaret Sicili nezdinde 494105 Ticaret Sicil Numarası ile kayıtlı Fame Yazılım Anonim Şirketi ‘ne ("Fame Yazılım") Şirket tarafından sermayesine katkıda bulunarak yatırım yapılmasına,
Fame Yazılım Anonim Şirketi nezdinde gerçekleştirilecek emisyon primli sermaye artış işlemleri neticesinde Fame Yazılım'ın sahip olacağı nihai çıkarılmış sermayenin %2,02'sine takabül edecek 44 adet B grubu paylarının, Şirketimiz tarafından nakden taahhüt edilmesine,
Şirketimiz tarafından iktisap edilecek olan B grubu paylar karşılığında toplam 100.000 USD tutarındaki yatırım bedelinin tamamının söz konusu sermaye arttırımı işlemleri esnasında Fame Yazılım'a nakden ödenmesine, yatırım bedelinin , yatırım bedelinin ödendiği gün TCMB tarafından ilan edilen döviz alış kuru üzerinden TL'ye çevrilmesi suretiyle hesaplanarak ödenmesine,
Yukarıdaki hususlar çerçevesinde hazırlanan yatırım sözleşmesi ve hissedarlar sözleşmesi ile işlemlerinin tamamlanması için gerekli olan diğer belgelerin imzalanmasına,
Şirketimiz tarafından gerçekleştirilecek girişim sermayesi yatırımına ilişkin işlemler kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu, Ticaret Sicil müdürlükler ve diğer ilgili kurumlar nezdinde her türlü başvuru, iş ve işlemlerin yapılması için Şirketimiz Genel Müdürü Sayın Ersoy Çoban'ın yetkilendirilmesine,
Toplantıya katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.
Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri