Sayfa 681/682 İlkİlk ... 181581631671679680681682 SonSon
Arama sonucu : 5450 madde; 5,441 - 5,448 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Evet yukarısı için şansı daha fazla ama zaman faktörü büyük risk.
    Bunu anlayamadım, milli ekonominin zaman faktörü mü AEFES'in zaman faktörü mü ?

2. Ben İ.Ü.İktisat Fakültesi 1981 mezunuyum.

1991'den bu yana yurt dışında yaşadım. Kanada'da finance sahasında çalıştım ve emekli oldum.

Düşününce bizim milletin temel bazı konularda yaygın bir yanlış muhakeme içinde olduğunu gözlemliyorum.

Bunların başlıcaları;

1.Devlet enflasyonla mücadele etmez, söylemleri PR'a yöneliktir. Milli ekonominin en hassas günlerinde adam bir nas çıkardı, hatırlıyormusunuz..? Enflasyon bir anda 4 katına çıktı. Devletler, enflasyon yolu ile milleti soyarlar, üstelik özellikle bunların asli amacı yağma olduğu için, hiç mücadele etmezler.
    2.Bizim ülkenin hiç bir zaman dolar, döviz ve enerji problemi bitmez, yarın da bitmeyecek, hisse değerlendirmesi yaparken bunu her zaman akılda tutmak lazım.
    3.Farkındamısınız bilmem, sürekli olarak, altını doları bozdur, TL.ye geç diyorlar, neden biliyor-musunuz, altın ve dolar tutarsanız sizi soyamıyoruz diyorlar.
    4.Türkiye finans piyasalarının nakit temin etme problemi bitmez, hiç bir zaman da bitmeyecek, bunları LİDFA ve ULUFA'da çok yazdım anlattım.Hala borsada bir düzelme, çıkış olacaksa bu bankalardan başlıyacak diyor, yanılıyorlar ve sizi de yanıltıyorlar.
    5.Kelli felli adam Youtube da çıkıyor, GM ortaklıklarını meth ediyor, aslında bunları Borsa'dan ayrı bir platformda toplamak ve uzak durmak gerekiyor.
    6.Adam çıkmış THYAO'yu Türkiye Kalkınma Fonu'na aldık diyor, millette kazanırım umuduyla gidip bunun hissesini alıyor.

Daha fazla madde yazmaya gerek yok, benim şahsen neden farklı bir düşünce silsilesi içinde olduğumu anlatmaya yeter bu kadarı.

Ne kadar cazip bir fiyata düşerse düşsün, milli ekonominin temel rahatsızlıklarından muzdarip şirketlerden uzak durun. Enerji, döviz dışa bağımlılık ve Çin'le rekabet vs.

Belki yıllardır neden Faktoring de Faktoring dediğim anlaşılmıştır.

Neden AEFES diyenler için ise bir kaç sayfadır anlatmaya çalıştım, ben şahsen AEFES'i satmak için almadım. Ama işler değişir eğer 20.000 lot AEFES 30.000 dolar ederse o zaman düşünürüm..

3.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    İktidarın kalması ya da gitmesi farketmez, geçen yıl yaklaşık 63 milyon turist gelmiş, 2025 yıl sonu beklentisi 65-70 milyon aralığı...Kime neyi yasaklayacak, bütün oteller, moteller, barlar, bilmem nerelere kilit mi yani velhasıl bunu risk olarak görene şaşarım...Alkolden alınan vergiler olmasa Diyanet İ.B.'nı son model yabancı arabaya nasıl binecek, 12 tane makam uçağı...Boru mu ?!..Bu saltanat bunlarla dönüyor ki, ABD"den ithal vergileri kaldırdılar, millet kafayı bulsun da ne olup bittiğini sezmesin diye...

Şaka bir yana, mal fonlarda iken taşıma maliyeti kurumlarda idi, an itibariyle speklerde... Yaklaşık 80 milyon lot ve ortalaması 16 TL civarı...Bu faiz ortamında ?!...

Hesap ortada...
    İktidar içkiye karışmaz..Belli bölgelerde belki mahalle baskısı olur ama yasak koyuyoruz tarzı birşey yapmaz.
    Zaten 23 yıldır yapacak olan yapardı..

O yüzden Aefes için en düşük risk yasak konusu bence...

Risk olan konu Rusya tarafı o da zaten en olumsuzu fiyatladi...
    Bir hisse en olumsuz haberler ile bile daha fazla dusmuyorsa oralar diplere yakindir...Ondan sonrası da mal toplama ve yukarı sürme kısmı gelir...
    Aefes de 33 cent civarı sanki diplere yakın yer gibi bence ama hareket yatay giderse o yorar...33 cent altı da süreci uzatacaktır..Bakalim

Özelden soran arkadaslar oluyor buraya yazayım. Elimde su an yok ama listemde başta...Ben hareket başladıktan sonra gerekirse %5 yukarıdan alırım bakış açısındayım....

Takasta hala yabancı satışı var..TEB,Citi ve Ak...

Bana Ttrak satışını hatırlatıyor..Orada da aylarca vermişlerdi....Sonra toplayanlar götürdü..

Bakalım benzeri olacak mı...

Ama sanki daha biraz daha zamanı var gibi geliyor. Kasım bılancosu onemlı bence..Gorup gırmek ısteyenler de olabilir..
    Son düzenleme : emregunes; Dün saat: 21:06.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Eskiler hatırlar.

POLTK 14 TL filandı, bu hisse 45 TL. olur dediğimde, itirazları görecektiniz.

Yok artık..! diyen mi ararsınız, çok uçmadınız mı Hocam diyen mi.

Eski grafiklerden bakabilirsiniz hangi tarihlerde yaşanmış.

POLTK bugün 7.000 TL. nin üzerinde.
    2019 Mayıs

5.  Alıntı Originally Posted by sangrea Yazıyı Oku
    2019 Mayıs
    Teşekkür ederim.

6.  Alıntı Originally Posted by esozcan Yazıyı Oku
    kırmızı barın güzeli olur mu ? olur..

3 ve 5 günlük sarı indikatörler kırmız bar ile aşağı yada yukarı çapraz atar.. her ikisinin de aşağıda olması oldukça olumlu .. birleşme noktasına üzeri güzel, altı üzer diyemeyiz ama üzerinde daha rahat hareket edebilir.. ancak 5 günlük halen karasız.. seans sonu niyeti belli olur.. iyi çalışmalar..
    2 kız kardeş 13.95 üzerinde birleşti.. bar üzerine çıkar ve üzerinde kalırsa güzel olur..
    eğer daire içine aldığım bölgede olduğu gibi, bu bir yükseliş sırasında gerçekleşmiş ve buluşma noktası kırılmışsa, kaçanın anası ağlamaz..
    şu an dibin bel kemiği çingene pembesi.. üzerindeki ve altındaki bölgelerin kırılması ile yön bulacak.. otoban ve gişesini belirttim..
    uzun vade işlem yapanlar mesajlarımı dikkate almasın.. grafik, kısa da al sat yapmak isteyenler için.. dükkan halen açık.. mallar duruyor..
    kazancınız bol ve daim olsun....

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

7. şöyle diyelim o zmaan ben hiç bir zmaan cocola ve aefesin bilanço derdi olmadı ve olmazda .sgecen inceledım duzeltılmemıs fıyatlarıyla belki 7 8 yıl geriye gittim yine en son2007 yılında bedelsiz vermiş %298,66 o zamanda yıne 45tlden bolunmus 11,90 . 2007 bolunme tarıhınden 16-08-2010 20,00 tl yi en fazla.22-06-2020 20,80 bakın bu tarıhler arasında yıne en fazla 28 tl yi gormus ama 22-06-2020 20,80 bu tarıhte fıyat bu.ve taki bu tarıhte 03-01-2022 30,44 ilk defa 30 tl yı gormüş. ve zaten 03,01,22 den sonra bedelsiz beklentisi fazla olusmus oda 20-12-2024 234,60 oda en yuksek bu fıyatı gormus ..yanı demek istedigim su bolundugunde 26-06-2025 14,11 fiyat bu .bence asıl soru su en fazla hadı 2025 yılındayız 50 tl yı gorur dıyelım ama oyle 200 250 tl yi görürmü bilmem zannetmıyorumda diğersayfalarda arkadaslarımızın dedigi gibi kocholdık sabancı bim markert migros gibi hisseler hakıtettende bolundugu fiyata en fazla 3 yıl sonra gelebılıyor ama aefes zaten 10 15 yılda bir bedelsiz veriyor oda zaten dolasım 1milyar900 milyon hisse olmuş... sonuç ortada.dun 14,60 kadar cik 13,95 ten kapat .bugunde 13,63 kadar in bilemedın 3 ay sonra 20 olur rusya işi cozuldu 25 tl olur.bu 100 tl olucak iş degil.yanı ben yazlık sattsam yada elımde lazım olmayan bir para olsa büyük çok daha güzel alıncak hisseler bulurumama aefes butun paramı degıl ancak çekregin çeyreğini göemerdim .. benim düşüncem ve arastırmalarım...
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasasi Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsaminda tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir yatırım danışmanlığı icerisinde degerlendirilemez yatırım tavsiyesi icermez yatırım tavsiye niteliği taşımadıgindan Yatırımcı profilinize uymayabilirKESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

8. bakın bu ekrem imamoglu davası oldugu zaman en kısa egpro 24 25 lerden17,25lere kadar geriledi en fazla 1,5 2 ay içinde 32 tl yi gördü .aefes çok agir ve hantal oldu 1,5 2 ayda 30 tl yı bırakın 20 tl yi bile goremıyecek sekılde neredeyse 1,5 aydan beri aynı yerlerde.....
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasasi Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsaminda tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir yatırım danışmanlığı icerisinde degerlendirilemez yatırım tavsiyesi icermez yatırım tavsiye niteliği taşımadıgindan Yatırımcı profilinize uymayabilirKESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Sayfa 681/682 İlkİlk ... 181581631671679680681682 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •