Sayfa 680/682 İlkİlk ... 180580630670678679680681682 SonSon
Arama sonucu : 5455 madde; 5,433 - 5,440 arası.

Konu: AEFES - Anadolu Efes Biracılık Ve Malt Sanayii A.Ş.

1. Yukarda bir yerlerde yazdım.

Ben tek hissede en büyük kazancı KCHOL'den elde ettim.

13.60 TL gibi fiyattan 6.000 lot aldım, 165 TL.den verdim.

Bu AEFES'de bugün kü fiyatlardan gördüğüm durum da bu.

Eğer KCHOL, FROTO, TUPRS, CLEBİ gibi hisseler bugün AEFES de olduğu gibi bir şans veriyorsa kaçırmamak lazım.

Büyük oyuncu, bu Rusya konusunu kullanarak aşağı bastı, fakat istediğini elde edemedi, hatta elindeki malından oldu, küçük yatırımcıdan bu kadar basiretli bir davranış beklemiyordu.

Düşüncem, hala ısrarla aşağı basmasının nedeni bu.

2. kırmızı barın güzeli olur mu ? olur..

3 ve 5 günlük sarı indikatörler kırmız bar ile aşağı yada yukarı çapraz atar.. her ikisinin de aşağıda olması oldukça olumlu .. birleşme noktasına üzeri güzel, altı üzer diyemeyiz ama üzerinde daha rahat hareket edebilir.. ancak 5 günlük halen karasız.. seans sonu niyeti belli olur.. iyi çalışmalar..

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

Takip etmek amaçlı çerezlik biraz aldım.
    Maliyet 14,00
    Uzun vade beklerim.
    Herkese bol kazançlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ben farklı düşünüyorum.

Elinde TUPRS, KCHOL, FROTO, CLEBİ tutanlar, yıllardır tutuyor.

AEFES Bira ve Cola satıyor, demir çimento değil.

Nakit üretme gücü hepsinin üzerinde.

Girdiğimiz konjonktürde nakit en önemli değer.

Buna benzer değerlendirmeleri LİDFA ve ULUFA'da da yaptım.

Son 3 senede bi EREGL ye bak bir de ULUFA'ya.

Oysa sade bi yatırımcıya sor, ohoo bu ikisi mukayese bile edilemez diyecektir.
    özellikle nakit üretme gücüne katılıyorum, zaten bilançolarda doğru değil bana göre genel şirketlere göre konuşuyorum efes özelinde değil. bir yol bulup ayarlıyorlar. aefesi bende takip ediyorum bakalım napacak. müsaitlikte grafik atayım bende.

5.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    3 seneye kim öle kim kala bırakın böyle iddiaları ya. 2 sene önce eregl de en az 5 sene toplayacağını iddia edenlerin hepsinin paraları pula dönmüş durumdalar.Bırak 5 seneyi hayatları boyunca EREGLİ levhası görseler yolda küfür edecek kıvamdalar. Son 3 sene içinde tr de borsamızda neler yaşandığını bir göz önüne getirin. AEFES olduda sizin dediğiniz türden bir hareket çekti. Kim tutunabilecek. Kolay mı. Aldı buradan 180 e bastı 140 a aldı 200 e bastı 160 a . Mutlaka ama mutlaka dökülürsün bir yerde.

Hisse dolar bazlı 2013 den 2022 ye kadar nerede ise 10 senede 1.80 dolardan 0.20 dolara düşmüş. Dolar bazlı 10 da birine inmiş. 10 sene!!! Borsa uzun vade ?? Mutlaka kazandırır ? Hani? Böyle 10 larca büyük hisse sayabilirim. eregl zamanında 6 sene süründü. thy 10 sene süründü son yılların popüler hissesi sasa 10 sene süründü . froto dolar bazlı 10 sene yerinde saydı.
    Yazım dilinde farklılıklar var Sn Mathias. Sen aslında son derece sert ve muhalif yorumlar yapardın. Ya AEFES ya da Sn Tinaz dan çekiniyor gibisin.

Sn Tinaz ın bahsettiği malı küçük yatırımcılar kaptı konusu bence doğru. Ben normalde almayacagım kadar mal aldım efes ten. Park ettik beklemedeyiz. Hatta 150k TL kar gordu vermedim. 13 altına indirirse bir bu kadar daha almayı düşünüyorum. Anektod olarak kalsın burada.

6. grafikte bence son dipteyiz. Buradan dönmezse ciddi kötü olabilir bence..ki döner buradan. hafta kapanış son destekten döndürürse buralardan bende dahil olurum. ytd.

7.  Alıntı Originally Posted by remolarano Yazıyı Oku
    Yazım dilinde farklılıklar var Sn Mathias. Sen aslında son derece sert ve muhalif yorumlar yapardın. Ya AEFES ya da Sn Tinaz dan çekiniyor gibisin.

Sn Tinaz ın bahsettiği malı küçük yatırımcılar kaptı konusu bence doğru. Ben normalde almayacagım kadar mal aldım efes ten. Park ettik beklemedeyiz. Hatta 150k TL kar gordu vermedim. 13 altına indirirse bir bu kadar daha almayı düşünüyorum. Anektod olarak kalsın burada.
    Tınaz ı forumdaki diğer başlıklardaki yazılarından biliyorum. Eregl topiğindeki operasyon çocukları ile bir tutmam. Hatta bir tık sert bile yazdım mı diye düşünmedim değil. Kırdı isem affola. Sonuçda öyle yada böyle 0.30 dolarlık bir kağıtta vade veren birisi. Tarihi zirvesinde ucuz ayağı çekmiyor.Yani Evet yukarısı için şansı daha fazla ama zaman faktörü büyük risk. Birde 1 dolardan yeni operasyon yedi . Dolar bazlı 3 de birisine düşmüş. Hemen ayağa kalkıp koşması için rusya dan çok olumlu haberlerin gelmesi lazım. O kısım içinde Insider olmak lazım yani. Sadece 3 sene çooook ama çook ama çook uzun bir süre.

8. İktidarın kalması ya da gitmesi farketmez, geçen yıl yaklaşık 63 milyon turist gelmiş, 2025 yıl sonu beklentisi 65-70 milyon aralığı...Kime neyi yasaklayacak, bütün oteller, moteller, barlar, bilmem nerelere kilit mi yani velhasıl bunu risk olarak görene şaşarım...Alkolden alınan vergiler olmasa Diyanet İ.B.'nı son model yabancı arabaya nasıl binecek, 12 tane makam uçağı...Boru mu ?!..Bu saltanat bunlarla dönüyor ki, ABD"den ithal vergileri kaldırdılar, millet kafayı bulsun da ne olup bittiğini sezmesin diye...

Şaka bir yana, mal fonlarda iken taşıma maliyeti kurumlarda idi, an itibariyle speklerde... Yaklaşık 80 milyon lot ve ortalaması 16 TL civarı...Bu faiz ortamında ?!...

Hesap ortada...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

Sayfa 680/682 İlkİlk ... 180580630670678679680681682 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •