Sağolasın sevgili Ayan..biraz şımardım doğrusu..
Araştırdıklarımdan derleme yapıyorum sadece..umarım yanılmıyorumdur ve yanlış bilgi vermiyorumdur insanlara..sizinde güzel yazılarınız var, fakat fazla yazmıyorsunuz anladığım..tekrar teşekkürler..esenlikler dilerim..
Aşağıda IMF'nin İtalya ile ilgili raporu var..teşviklerin kaldırılmamasını söylüyor..
2-3 seferdir Draghi'nin ağzının içine bakıp taper'a başlıyacağını ortalığa yayıyorlar..dolayısıyla şimdi birde güçlü Euro çıktı adamın karşısına..yakında Draghi taper yapmayacağım diye yemin billah ederse şaşırmam..
Dolasıyla Euro spekülasyonu ne zaman biter bilemem ama dünde yazdıklarımla beraber şartlar bir şekilde Dolar lehine evrilecek diye düşünüyorum..
http://www.imf.org/en/Publications/C...xecutive-45139Summary: The economy continues to recover, unemployment and nonperforming loans have declined somewhat from their crisis peaks, and public debt appears to be stabilizing. Growth remains moderate, however, despite exceptional monetary accommodation and fiscal easing, and Italy continues to underperform its euro area peers, owing to persistent structural weaknesses, imbalances, and financial fragilities. Thin policy buffers leave the economy exposed, including to the start of withdrawal of monetary accommodation. Meanwhile, real disposable incomes per capita have fallen below pre-euro accession levels and the distribution of the burden of adjustment has been uneven, potentially contributing to public discontent.
Yer İmleri