Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 197/197 İlkİlk ... 97147187195196197
Arama sonucu : 1576 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. 04.07.202521:03:40 ve 24.10.202519:57:00 tarihli Sermaye Artırımından Elde Edilecek - Edilen Fonun Kullanımına İlişkin Rapor

iki “Sermaye Artırımından Elde Edilecek Fonun Kullanım Amacına İlişkin Yönetim Kurulu Raporu” metni arasında yalnızca birkaç sayısal ve küçük ifade farkı bulunuyor. Aşağıda farklar
    1. Mahsup Edilen Borç Tutarları
    Kalem İlk Versiyon İkinci Versiyon Fark
    Toplam Mahsup Tutarı 586.407.902,07 TL 585.666.257,07 TL 741.645 TL fark var (ikinci raporda daha düşük)
    Sami Aslanhan Mahsup Tutarı 292.394.939,91 TL 292.394.939,91 TL Aynı
    Ömer Ünsalan Mahsup Tutarı 294.012.962,16 TL 293.271.317,16 TL 741.645 TL daha az (fark buradan kaynaklanıyor)
    2. Sermaye Artırımı Sonrası Net Nakit Girişi
    Net Nakit Girişi 1.356.695.472,93 TL 1.357.437.117,93 TL +741.645 TL (borç mahsup farkına paralel)
    3. Kullanım Dağılımı Yüzdeleri ve Tutarlar
    İşletme Sermayesinin Güçlendirilmesi (%40) 542.678.189,17 TL (%27,83) 542.974.847,17 TL (%27,94) +296.658 TL fark
    Kısa Vadeli Finansal Borç Ödemesi (%60) 814.017.283,76 TL (%41,74) 814.462.270,76 TL (%41,91) +444.987 TL fark
    4. Metinsel / İfade Farkları
    • İkinci versiyonda bazı cümlelerde daha netleştirme yapılmış:
    o “doğrudan Şirket’in işletme sermayesinin güçlendirilmesi amacıyla” ibaresi eklendi.
    o Yüzde oranları ondalıklı verilmiş (örneğin “%27,94” gibi).
    • Başka içerik veya madde farkı yok; tüm yapısal, anlatımsal ve tablo düzeni aynı.
    Sonuç:
    İkinci rapor, ilk raporun revize edilmiş ve sayısal olarak düzeltilmiş hâlidir.
    Tek fark, Ömer Ünsalan’ın mahsup tutarındaki 741.645 TL’lik düzeltme ve buna bağlı toplam fon, dağılım tutarları ve yüzdelerdeki küçük farklardır.
    İçerik, amaç, dağılım mantığı ve oranlar aynı kalmıştır.

2. Bedellinin onayı ne zaman çıkar acaba?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ANKARA'nın batısı
    Gönderi
    2,750
     Alıntı Originally Posted by L@civert Yazıyı Oku
    Bedellinin onayı ne zaman çıkar acaba?

SPK onayladığı zaman çıkar, ne zaman onay alır takribi SPK ya başvuru tarihinden kesin olmamakla birlikte 2 ile 3 ay arası sürüyor. Onay çıktıktan sonra şirket 10 gün içerisinde işlemi gerçekleştirir...
    Malının üstünde oturamayan, oturup kalkmasını bilmeyen borsada NAH kazanır.
    İnandığı hissede kaşıntısı tutan, bir günde 30 dilberi becermeye yeltenen kazanovalar KAZANDİBİ olurlar. (Sultan1.Krokodil)

4.  Alıntı Originally Posted by güccükyatırımcı Yazıyı Oku
    SPK onayladığı zaman çıkar, ne zaman onay alır takribi SPK ya başvuru tarihinden kesin olmamakla birlikte 2 ile 3 ay arası sürüyor. Onay çıktıktan sonra şirket 10 gün içerisinde işlemi gerçekleştirir...
    4 temmuzda başvurmuş

artık zamanı geldi.

5. Cumhuriyetimizin 102. Yılında Teknoloji, Üretim ve Sanayileşme

Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun!
    Gazi Mustafa Kemal Atatürkün En hakiki mürşit ilimdir sözü, bugün hâlâ hem ülkemizin hem de üretim ekonomimizin yol göstericisi olmaya devam ediyor.

1923 te ilan edilen Cumhuriyet, yalnızca siyasi bağımsızlık sağlamakla kalmadı; ekonomik kalkınma, yerli üretim ve teknolojiye dayalı sanayi vizyonunun da başlangıcı oldu. Bu vizyonun önemli somut örneklerinden biri, 1934 te kurulan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikasıdır.

Hammaddesi tamamen yerli pamuk olan bu fabrika, Sovyetler Birliği nin desteğiyle inşa edilmiş ve Türkiye-Sovyet dostluğunun ilk önemli sanayi eseri olarak tarihe geçmiştir. Temeli 20 Mayıs 1934 te atılan fabrika, 16 Eylül 1935 te hizmete açılmıştır. İlk yılında 2.500 erkek, 400 kadın işçi ve 155 memur çalışmış, 7.600 ton pamuk işlenmiş, 5.750 ton iplik ve 18.364 metre kumaş üretilmiştir.

Bugün, aynı vizyon Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. (KONTR) gibi modern teknoloji ve üretim şirketlerinde hayat bulmaktadır. 2008 de kurulan KONTR, 37 ülkede faaliyet gösteren, 1.000 den fazla çalışanıyla enerji, endüstri, otomasyon ve dijital dönüşüm alanlarında güçlü bir teknoloji markası hâline gelmiştir.

KONTR, enerjiden uzaya uzanan bir teknoloji ekosistemidir. Bağlı ortaklıkları ve iştirakleri aracılığıyla faaliyet gösterdiği alanlar şunlardır:

Pomega Enerji Depolama: Türkiye nin ilk lityum iyon batarya fabrikalarından biri

Progresiva Enerji Yatırımları: Yenilenebilir enerji projeleri

Mcfly Robot Teknolojileri: Otomasyon ve robotik sistemler

Üç Yıldız Antimon Madencilik: Stratejik maden yatırımları

Nextopia / Prolectric: Elektrik üretimi

Enwair Enerji Teknolojileri: Batarya kimyası ve hücre geliştirme

Plan S Uydu ve Uzay Teknolojileri: Özel sektör uydu girişimleri

Emek Elektrik: Enerji ekipmanları üretimi

Signum Teknoloji: Eğitim ve tanıtım teknolojileri

Bu yapı, KONTRu sadece bir mühendislik firması olmaktan çıkarıp enerji, depolama, robotik, madencilik ve uzay teknolojilerini kapsayan entegre bir teknoloji grubuna dönüştürmüştür. Özellikle Pomega batarya fabrikası, global enerji dönüşümünde stratejik bir rol üstlenmektedir.

Cumhuriyetimizin 102. yılında, üretim, inovasyon ve ihracat odaklı bu vizyonu görmek gurur verici. Atatürkün Muasır medeniyetler seviyesine çıkmahedefinin, teknoloji ve mühendislikle yeniden hayat bulduğunu görmek umut verici.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

#Cumhuriyet102Yaşında #YerliTeknoloji #SanayiDevrimi #EnerjiDönüşümü #İnovasyon #SürdürülebilirGelecek

6.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    Cumhuriyetimizin 102. Yılında Teknoloji, Üretim ve Sanayileşme

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün En hakiki mürşit ilimdir sözü, bugün hâlâ hem ülkemizin hem de üretim ekonomimizin yol göstericisi olmaya devam ediyor.

1923 te ilan edilen Cumhuriyet, yalnızca siyasi bağımsızlık sağlamakla kalmadı; ekonomik kalkınma, yerli üretim ve teknolojiye dayalı sanayi vizyonunun da başlangıcı oldu. Bu vizyonun önemli somut örneklerinden biri, 1934 te kurulan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikasıdır.

Hammaddesi tamamen yerli pamuk olan bu fabrika, Sovyetler Birliği nin desteğiyle inşa edilmiş ve Türkiye-Sovyet dostluğunun ilk önemli sanayi eseri olarak tarihe geçmiştir. Temeli 20 Mayıs 1934 te atılan fabrika, 16 Eylül 1935 te hizmete açılmıştır. İlk yılında 2.500 erkek, 400 kadın işçi ve 155 memur çalışmış, 7.600 ton pamuk işlenmiş, 5.750 ton iplik ve 18.364 metre kumaş üretilmiştir.

Bugün, aynı vizyon Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. (KONTR) gibi modern teknoloji ve üretim şirketlerinde hayat bulmaktadır. 2008 de kurulan KONTR, 37 ülkede faaliyet gösteren, 1.000 den fazla çalışanıyla enerji, endüstri, otomasyon ve dijital dönüşüm alanlarında güçlü bir teknoloji markası hâline gelmiştir.

KONTR, enerjiden uzaya uzanan bir teknoloji ekosistemidir. Bağlı ortaklıkları ve iştirakleri aracılığıyla faaliyet gösterdiği alanlar şunlardır:

Pomega Enerji Depolama: Türkiye nin ilk lityum iyon batarya fabrikalarından biri

Progresiva Enerji Yatırımları: Yenilenebilir enerji projeleri

Mcfly Robot Teknolojileri: Otomasyon ve robotik sistemler

Üç Yıldız Antimon Madencilik: Stratejik maden yatırımları

Nextopia / Prolectric: Elektrik üretimi

Enwair Enerji Teknolojileri: Batarya kimyası ve hücre geliştirme

Plan S Uydu ve Uzay Teknolojileri: Özel sektör uydu girişimleri

Emek Elektrik: Enerji ekipmanları üretimi

Signum Teknoloji: Eğitim ve tanıtım teknolojileri

Bu yapı, KONTRu sadece bir mühendislik firması olmaktan çıkarıp enerji, depolama, robotik, madencilik ve uzay teknolojilerini kapsayan entegre bir teknoloji grubuna dönüştürmüştür. Özellikle Pomega batarya fabrikası, global enerji dönüşümünde stratejik bir rol üstlenmektedir.

Cumhuriyetimizin 102. yılında, üretim, inovasyon ve ihracat odaklı bu vizyonu görmek gurur verici. Atatürkün Muasır medeniyetler seviyesine çıkmahedefinin, teknoloji ve mühendislikle yeniden hayat bulduğunu görmek umut verici.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

#Cumhuriyet102Yaşında #YerliTeknoloji #SanayiDevrimi #EnerjiDönüşümü #İnovasyon #SürdürülebilirGelecek
    Bu açıklama şirketin resmi açıklaması mı?
    Onların yaptığı bir açıklamayı mı buraya paylaştınız?

7. https://www.hisse.net/haber/acik-aci...ekecegiz-27862 bugün yayınımıza katıldı Sami bey. Açıklamalarını linkteki videodan izleyebilirsiniz.

8. ANKARA POLATLI LiFePO4 (LFP) VE DİĞER ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER İLE LİTYUM-İYON PİL ÜRETİM TESİSİ VE ALÜMİNYUM SHELL HATTINA İLAVE PANO ÜRETİM VE ELEKTROSTATİK TOZ BOYA TESİSİ VE KİMYASAL DEPOLAMA KAPASİTE ARTIŞI (YÜZEY İŞLEM HACMİ: 49,95 m3) (KİMYASAL DEPOLAMA: 4.800 m3) POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş. Sanayi Kaplama/Yüzey Temizleme ÇED Süreci Başlayan 31.10.2025 Ek-2

ANKARA ili POLATLI, ilçesi POLATLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 203. CADDE NO:15 (140937 ADA, 1 PARSEL) mevkiindeki POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan LiFePO4 (LFP) VE DİĞER ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER İLE LİTYUM-İYON PİL ÜRETİM TESİSİ VE ALÜMİNYUM SHELL HATTINA İLAVE PANO ÜRETİM VE ELEKTROSTATİK TOZ BOYA TESİSİ VE KİMYASAL DEPOLAMA KAPASİTE ARTIŞI (YÜZEY İŞLEM HACMİ: 49,95 m3) (KİMYASAL DEPOLAMA: 4.800 m3) projesi ile ilgili olarak ANKARA Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

ANKARA POLATLI LiFePO4 (LFP) VE DİĞER ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER İLE LİTYUM-İYON PİL ÜRETİM TESİSİ VE ALÜMİNYUM SHELL HATTINA İLAVE PANO ÜRETİM VE ELEKTROSTATİK TOZ BOYA TESİSİ(YÜZEY İŞLEM HACMİ: 35,1 m3) POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş. Sanayi Kaplama/Yüzey Temizleme ÇED Süreci Başlayan 18.08.2025 Ek-2

ANKARA ili POLATLI, ilçesi POLATLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 203. CADDE NO:15 (140937 ADA, 1 PARSEL) mevkiindeki POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan LiFePO4 (LFP) VE DİĞER ÇEVRECİ TEKNOLOJİLER İLE LİTYUM-İYON PİL ÜRETİM TESİSİ VE ALÜMİNYUM SHELL HATTINA İLAVE PANO ÜRETİM VE ELEKTROSTATİK TOZ BOYA TESİSİ(YÜZEY İŞLEM HACMİ: 35,1 m3) projesi ile ilgili olarak ANKARA Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

ANKARA POLATLI ALÜMİNYUM SHELL HATTI (YÜZEY İŞLEM HACMİ:14,85 M3) POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş. Sanayi Kaplama/Yüzey Temizleme ÇED Gerekli Değil/ÇED Olumlu 26.09.2024 Ek-2

ANKARA ili POLATLI, ilcesi POLATLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ÇEKİRDEKSİZ MAHALLESİ 203. CADDE NO:15 (140937 ADA, 1 PARSEL) mevkiindeki POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan ALÜMİNYUM SHELL HATTI (YÜZEY İŞLEM HACMİ:14,85 M3) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince ALÜMİNYUM SHELL HATTI (YÜZEY İŞLEM HACMİ:14,85 M3) projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir.

ANKARA POLATLI ALÜMİNYUM SHELL HATTI (YÜZEY İŞLEM HACMİ:14,85 M3) POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş. Sanayi Kaplama/Yüzey Temizleme ÇED Süreci Başlayan 06.06.2024 Ek-2

ANKARA ili POLATLI, ilçesi POLATLI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ 203. CADDE NO:15 (140937 ADA, 1 PARSEL) mevkiindeki POMEGA ENERJİ DEPOLAMA TEKNOLOJİLERİ A.Ş. tarafından yapılması planlanan ALÜMİNYUM SHELL HATTI (YÜZEY İŞLEM HACMİ:13,2 M3) projesi ile ilgili olarak ANKARA Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Kronolojik Zaman Çizelgesi Pomega Polatlı Yatırımları

Tarih Proje Konusu Durum Teknik Detay Anlamı
    06.06.2024 Alüminyum Shell Hattı (14,85 m³) ÇED süreci başladı Hücre gövdesi (shell) hattı için ilk başvuru Yatırımın ilk teknik aşaması başlatıldı
    26.09.2024 Alüminyum Shell Hattı (14,85 m³) ÇED Gerekli Değil kararı Aynı proje için olumlu karar Hattın kurulumu serbest hale geldi
    18.08.2025 LFP + Pano + Toz boya hattı (35,1 m³) ÇED süreci başladı Ana üretim hattı + yeni modül montaj ve kaplama sistemi Hücre üretimi ve sistem üretimi birlikte büyütülüyor
    31.10.2025 LFP + Shell + Pano + Kimyasal depolama (49,95 m³, 4800 m³) ÇED süreci başladı En büyük kapasite artışı başvurusu Tesis 3. faza geçiyor (tam entegre üretim)

Pomega, Polatlı OSB de:

2024 ortasında Shell hattını (hücre kasası üretimi) başlatıyor.

2024 sonunda ÇED gerekli değildir kararıyla bu hattı kurabiliyor.

2025 ortasında Yeni tesis (LFP + pano + boya hattı) için izin sürecine giriyor.

2025 sonunda Kimyasal depolama kapasitesi artırımıyla tam entegre pil üretim tesisi statüsüne geçiyor.

Yani Pomega artık sadece hücre montajı Değil, tam entegre batarya üretimi + enerji depolama sistemleri + kimyasal proses + kaplama/boya dahil komple fabrika yapısına ulaşıyor.

Stratejik Önemi

Bu yatırımlar tamamlandığında:

Polatlı tesisi, Avrupa nın en büyük LFP hücre üretim üssü olacak.

Çin bağımlılığı olmadan hücre, shell, pano, kimyasal ve montaj entegre hale gelecek.

Maliyet avantajı: 1 GWh başına 3-5 milyon $ düşüş.

Zincir avantajı: Türkiye Meksika ABD hattı güçlenir.

Ayrıca Kimyasal Depolama 4800 m³ detayı çok kritik:
    Bu, fabrikanın aktif üretim kapasitesini en az 2-3 kat artıracak bir kimyasal besleme altyapısı demektir.

Sonuç: Polatlı Gizli Büyüme Motoru

Pomega Polatlı, görünüşte küçük ÇED duyuruları gibi dursa da aslında her biri:

Kapasite artışı,

Üretim zinciri yerelleşmesi,

Kârlılığı artıran birer üretim halkası.

Bu zincir tamamlandığında:

Kontrolmatik + Pomega, Avrupa, Orta Doğu ve Latin Amerika için Çin siz batarya çözüm üssü konumuna yerleşir.

Finansal ve Operasyonel Etki Tahmini (Özet)

Aşama Yıl Kapasite (Tahmini) Üretim Alanı Finansal Etki
    Shell hattı (tamamlandı) 2024-2025 1 GWh Hücre kasası İthal girdiden tasarruf
    Pano & boya hattı 2025-2026 +1,5 GWh Modül entegrasyonu Kâr marjında artış
    Kimyasal depolama artışı 2026 +2-3 GWh Hammadde stok ve hazırlık Seri üretim hazırlığı
    Tam kapasite (Polatlı) 2026-2027 7 GWh Entegre tesis 700-800 milyon $ ciro potansiyeli

4.800 m³ kimyasal depolama kapasitesi artışı = Polatlı tesisinin gigafactory fazına geçişinin ön işareti.
    Bu artış, teknik olarak 10 GWh üretimi mümkün kılar,
    stratejik olarak Türkiyenin enerji depolama zincirinde Çine bağımlılığını azaltır,
    finansal olarak ise KONTRun 2026 sonrası değerlemesinde en güçlü kaldıraçlardan biri olur.

Lityum-iyon pil üretiminde kimyasal depolama alanı, hücre üretimi için kullanılan kimyasalların (elektrolitler, çözücüler, lityum tuzları, fosfat bileşikleri, bağlayıcılar, solventler vb.)
    güvenli şekilde depolandığı, işlendiği ve dozlandığı tank sistemlerini kapsar.

Dolayısıyla bu kapasite, üretim kapasitesinin de doğrudan altyapı sınırıdır.

1 GWh üretim için yaklaşık 350-450 m³ kimyasal depolama alanı gerekir.

4.800 m³ depolama demek, 10-12 GWh/yıl üretim kapasitesine yetecek bir altyapı kurulumu anlamına gelir.

Yani bu artış, sadece depo büyütme değil, Polatlı tesisinin tam kapasiteye çıkacağının resmi sinyalidir.

Stratejik Açıdan Ne Düşündürür?

Pilot üretimden seri üretime geçişin resmidir.

2023-2025 arası Pomega test üretimi aşamasındaydı.

Bu kapasite artışı, artık tam hat üretim planlandığını gösteriyor.

Yani Türkiyede ilk defa endüstriyel ölçekli hücre üretimi başlıyor.

Enerji depolamada bağımsızlık hamlesidir.

Çin ihracat kısıtlaması sonrası, Türkiye nin kendi kimyasal işleme ve depolama altyapısı olması,
    hammaddeye erişim + kimyasal karışım formülasyonu açısından büyük bir stratejik özerklik sağlar.

İleri teknoloji yatırımına işaret eder.

Kimyasal depolama otomatik dozlama + robotik hat entegrasyonu anlamına gelir.

Bu da Pomeganın gigafactory düzeyine geçişinin ön hazırlığıdır.

Kısa özet:
    Kavram Anlamı
    4.800 m³ kimyasal depolama 4.8 milyon litre kimyasalı güvenli şekilde saklama kapasitesi
    Ne işe yarar Pil üretimi için gerekli kimyasalların toplu ve otomatik beslenmesi
    Üretim karşılığı Yaklaşık 10-12 GWh/yıl pil üretim altyapısı
    Stratejik anlamı Fabrikanın gigafactory ölçeğine geçişinin göstergesi

Kimyasal depolama kapasitesi neyi ifade eder?

Bir Lityum-iyon pil üretim tesisi (özellikle LiFePO LFP tipi) üretim sürecinde çok sayıda kimyasal madde kullanır.

Bu kimyasallar, üretim hattına sürekli beslenir.

Teknik açıdan ne sağlar?

Bu kadar büyük bir kimyasal depolama sistemi şunları mümkün kılar:

Sürekli üretim: Malzeme besleme kesintisiz yapılabilir.

Toplu tedarik: Kimyasallar tankla taşınır, varil düzeyinde değil maliyet düşer.

Güvenlik: Yangın, sızıntı ve kimyasal risklere karşı özel koruma (ATEX, inert gaz sistemleri, sızdırmaz havuzlar).

Otomasyon: Depolama tanklarından üretim hattına otomatik dozajlama ve karışım sistemleri kurulabilir.
    Yani fabrika ne kadar üretim yapacaksa, o kadar kimyasalı depolayıp dozlayabilmesi gerekir.

PATRON HER ŞEYİ TAM ANLATMADI Kİ

ASIL HAVAİ FİŞEKLERİ IOT İLE GSM ENTEGRESYONU GERÇEKLEŞTİĞİNDE PATLATACAK...
    Son düzenleme : carizma; Dün saat: 21:04.

Sayfa 197/197 İlkİlk ... 97147187195196197

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •