Artan

15,21 9.98 10:48
43,46 9.97 10:48
351,00 9.95 09:55
8,08 9.93 10:48
235,00 9.35 09:55
Artan Hisseler

Azalan

19,89 -10 10:48
42,66 -10 09:55
36,24 -9.99 10:48
255,25 -9.96 10:48
12,60 -9.94 10:48
Azalan Hisseler

İşlem

10.266.480.016,08 10:48
7.832.793.950,72 10:48
1.869.749.557,10 10:48
1.744.112.679,14 10:48
1.596.432.484,55 10:48
Tüm Hisseler
Sayfa 446/450 İlkİlk ... 346396436444445446447448 ... SonSon
Arama sonucu : 3594 madde; 3,561 - 3,568 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    İngiltere'yi bilemem, uzmanlık alanım değil, ama TR'deki manipülasyonlar ABD'deki manipülasyonların eline su bile dökemez. "Şirketin CEO'su filan oldu" gibi bir haberle bile bir günde % 450 primi bir hisse TR'de yapamaz ama orada yapar. Pump and dump'ın kralı ABD borsalarıdır. Bu, TR'de manipülasyon olmadığı anlamına gelmez elbette. Ve bu pump and dump'larda SEC soruştırmaları filan pek görmedim. SEC soruşturmalarının en çok yapıldığı alan bilançolarla ve guidance'larla ilgili yanlış bilgi ve yönlendirmeler ve eğer yakalayabilirlerse 'insider trading' vakaları. Daha geçen hiç bir geliri olmayan bir firmanın piyasa değerinin nerelere çıktığının örneğini siz verdiniz. Kendinizle çelişmeyin sayın TH.

https://finviz.com

Buradan her gün top gainers ile top losers olan hisseleri takip edin ve bakın arkalarında o yükselişi hak edecek incir çekirdeğini doldurur bir sebep var mı?
    Çevremde son zamanlarda çok gözlemlediğim bir olay olmaya başladı bu. Bu kadar yanlış anlamayı nasıl beceriyorsunuz.?? Adam ABD de İngilterede manipülasyon YOK demiyor ki. Yakaladıkları anda anasını belliyorlar diyor. Bizde ise hiç bişi olmadan aslansın kaplansın bu yönde devam et diyorlar DİYOR.

Türkçe yazıyor adam. Almanca falan fransızca hadi anlam kayması diyelim.

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Çevremde son zamanlarda çok gözlemlediğim bir olay olmaya başladı bu. Bu kadar yanlış anlamayı nasıl beceriyorsunuz.?? Adam ABD de İngilterede manipülasyon YOK demiyor ki. Yakaladıkları anda anasını belliyorlar diyor. Bizde ise hiç bişi olmadan aslansın kaplansın bu yönde devam et diyorlar DİYOR.

Türkçe yazıyor adam. Almanca falan fransızca hadi anlam kayması diyelim.
    Ben adamın yazdıklarını gayet iyi anlıyorum da, sen yazdıklarımı acaba anlamak istiyor musun Mathias? Ben de Frenkçe ya da Çince yazmıyorum. Bir şirket 1 günde % 450 gidiyorsa orada bir anormallik yok yani? Onu SEC neden cezalandırma yoluna gitmiyor? Ayrıca yazımda TR'de manipülasyon yok gibi bir şey de ima etmedim.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. Burada çok sık uygulanan metotlardan biri de MKK ya başvurup topladığın hisseleri borsada işlem görmeyen tipe dönüştürmek. Böyle yaparak halka açıklık oranı langırt diye düşürülüyor. Bu süreçte hisse pompalanıp akıl almaz seviyelere çıkarılıyor mesela 6 ayda 20 katına, pompalama sürdükçe halka açıklık oranı daha da düşüyor. Hedef fiyata ulaşıldığında mal boşaltma süreci başlıyor, bu sefer de süreç tersine işliyor. Mesela Vişne Madencilikte hisse 6 ayda 40 TL den 860 a çıktı yani 22 katına, bu süreçte halka açıklık %20 den %5 e düştü. Sonra da 860 dan basmaya başladılar, tee 120 lere kadar %85 düştü hisse, bu arada %5 e düşmüş olan halka açıklık tekrar %20 ye çıktı.
    26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.

4.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Ben adamın yazdıklarını gayet iyi anlıyorum da, sen yazdıklarımı acaba anlamak istiyor musun Mathias? Ben de Frenkçe ya da Çince yazmıyorum. Bir şirket 1 günde % 450 gidiyorsa orada bir anormallik yok yani? Onu SEC neden cezalandırma yoluna gitmiyor? Ayrıca orada TR'de manipülasyon yok gibi bir şey de ima etmedim.
    Hukuk da esas davaya konu olan şey delildir. yüzde 450 gitti diye hopppppppp manipülasyon yapıyorsun sen DİYEMEZSİN. Adam da derki serbest piyasa bu. Hem SEC hemde SPK yakaladığı usulsüzlükler üzerinden manipülasyon yapanları yakaladıkları anda ceza verir. Olması gereken de budur zaten. Yoksa yüzde 450. Bende diyorum dün sattığım hisse ertesi gün bir günde yüzde 5 de nasıl çıktı uaaaaaaaa manipülasyon var. Yada 3 günde yüzde 20 neden yaptı. Bir haber de yok. hadi ona da ceza verin. Adam çıkar BEN ALDIM ÇIKTI SANA NE BİRADER der basar geçer.

Bunun bir sonu yok. Ammmaaaaaaaaaaaa TH diyor ki yakaladıklarında analarını belliyorlar hem parasal hem de iş hayatı olarak bizde ise hiç bişi olmamış gibi sırtını sıvazlıyorlar.

Bilmem anlatabildim mi.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Burada çok sık uygulanan metotlardan biri de MKK ya başvurup topladığın hisseleri borsada işlem görmeyen tipe dönüştürmek. Böyle yaparak halka açıklık oranı langırt diye düşürülüyor. Bu süreçte hisse pompalanıp akıl almaz seviyelere çıkarılıyor mesela 6 ayda 20 katına, pompalama sürdükçe halka açıklık oranı daha da düşüyor. Hedef fiyata ulaşıldığında mal boşaltma süreci başlıyor, bu sefer de süreç tersine işliyor. Mesela Vişne Madencilikte hisse 6 ayda 40 TL den 860 a çıktı yani 22 katına, bu süreçte halka açıklık %20 den %5 e düştü. Sonra da 860 dan basmaya başladılar, tee 120 lere kadar %85 düştü hisse, bu arada %5 e düşmüş olan halka açıklık tekrar %20 ye çıktı.
    Şimdi bu fon işlerinden hiç ama hiç birşey çıkmaz. Adam fon kurdum bir hisse de gittim ne var ne yoksa da aldım sana ne der geçer gider.
    1 1.5 senedir falan yeni moda bu. Adam borsadan HİSSE diye satamadığı malı fona aldırıp FON bu yeğenim diye satıyor.

Mevduat faiz topiğinde buna dikkat çekmiş içeriğine bakmadan almayın demiştim. Millet FON diye ayrı bir yatırım aracı olduğunu falan sanıyor.

Hedefleride özellikle mevduatçı kitle. Çünkü bu kitle borsaya soğuk gözle bakıyor. Ve mevduatçı adam piyasalar konusunda fazla bilgili değil. Bu iki özellik birleşince bankadaki mini etekli MT ler bunlara bak borsa değil fon alıyorsun diye güzelce geçiriyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Hukuk da esas davaya konu olan şey delildir. yüzde 450 gitti diye hopppppppp manipülasyon yapıyorsun sen DİYEMEZSİN. Adam da derki serbest piyasa bu. Hem SEC hemde SPK yakaladığı usulsüzlükler üzerinden manipülasyon yapanları yakaladıkları anda ceza verir. Olması gereken de budur zaten. Yoksa yüzde 450. Bende diyorum dün sattığım hisse ertesi gün bir günde yüzde 5 de nasıl çıktı uaaaaaaaa manipülasyon var. Yada 3 günde yüzde 20 neden yaptı. Bir haber de yok. hadi ona da ceza verin. Adam çıkar BEN ALDIM ÇIKTI SANA NE BİRADER der basar geçer.

Bunun bir sonu yok. Ammmaaaaaaaaaaaa TH diyor ki yakaladıklarında analarını belliyorlar hem parasal hem de iş hayatı olarak bizde ise hiç bişi olmamış gibi sırtını sıvazlıyorlar.

Bilmem anlatabildim mi.
    Ben de diyorum ki SEC de bir günde % 450 giden şeyin serbest piyasa olmadığını ebesinin şeyi gibi biliyor. İstese ve dilese her gün onlarca şirkette oluşan bu hareketleri yapanlara basar cezayı hayatlarını bitirir. Ama SEC'in kaç tane bu tip hareketi inceleyip senin dediğin şekliyle ceza verdiğine şahit oldun? Hergün onlarca şirket diyorum bak, arada bir filan değil.
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Şimdi bu fon işlerinden hiç ama hiç birşey çıkmaz. Adam fon kurdum bir hisse de gittim ne var ne yoksa da aldım sana ne der geçer gider.
    1 1.5 senedir falan yeni moda bu. Adam borsadan HİSSE diye satamadığı malı fona aldırıp FON bu yeğenim diye satıyor.

Mevduat faiz topiğinde buna dikkat çekmiş içeriğine bakmadan almayın demiştim. Millet FON diye ayrı bir yatırım aracı olduğunu falan sanıyor.

Hedefleride özellikle mevduatçı kitle. Çünkü bu kitle borsaya soğuk gözle bakıyor. Ve mevduatçı adam piyasalar konusunda fazla bilgili değil. Bu iki özellik birleşince bankadaki mini etekli MT ler bunlara bak borsa değil fon alıyorsun diye güzelce geçiriyor.
    ... bankadaki mini etekli MT ler ...

)
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Birbirimize laf etmeler yeni değil, 2000 yılından bu yana 25 yıldır devam ediyor. Ne ben ne Kuzu bu tür şeyleri kafaya takmayız. Adam belki de ince hastalığa yakalanmıştır. ��
    Sizleri o dönemlerde yakalamayı dilerdim, finansal okur-yazarlığımızın gelişiminde ciddi katkılar sunmuş olurdunuz şimdiye kadar, maalesef denk getiremedim...

Türkçe konusunda sizle hemfikirim bu arada ama kuzuyu da belli dozlarda maruz kalınmak şartıyla, çok renkli buluyorum, babo da varsa yanında tadından yenmiyorlar...

Kimbilir pat diye çıkar gelir, "sen kaşındın TH" der ve açar ağzını "halkbank" mevzusu ile yüklenir yine size...

O konuyu kendi topiğinde dillendirmişti biraz ama tek taraflı dinlemek durumunda kalmıştık, uygun görür ve vaktiniz de olursa sizin de deneyiminizi paylaşmanız memnun edici olur...

Saygılar....
    Son düzenleme : keremidas; Dün saat: 14:21. Sebep: imla

Sayfa 446/450 İlkİlk ... 346396436444445446447448 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •