holdinglerin net aktif değerleri eğer iş yapıyorlarsa daha yüksekten de fiyatlanabilir. fiyatlanmasa da size bir kopya...
RİVA denen bir yerde şirket yatırıma girse ve bitse elde edeceği kar 1 milyar dolardır... böyle bir hesabınız var mı? benim hesabım bir zamanlar Kadirhan Öztürkün hesabı idi... "eğer bu yatırımların yani tarım sera yatırımları yarısı bile gerçekleşse şirketin hisse değeri 8 EURO olur" beyanı vardı
Son düzenleme : tovbekar; Dün saat: 18:54.
Koç holding Türkiyenin güzide bir topluluğudur. ama zamanlama itibariyle korkarım piyasa beklenildiği gibi olmayacaktır. tüketici hareketleri bu şekilde devam ederse karlılık çoğu yerde zayıflayacaktır. Mesela Arçelik... sadece bugün ekonomimde traktör piyasasasının daralmasını düşünürseniz genellemeye gerek kalmaz... kaldı ki kimse Koç ile yarışacağız dememekte... Koç da 40 milyar dolar olsun bana ne... kendi adıma Tüpraştaki hareketi kaçırdım ama hesabımın nerede şaştığını biliyorum. Kazanan lkemiz ve vatandaşlarımız olsun yeter ki...
Holding iskontolarını severim. İskontoyu abarttıkları zaman güvenli bir alım yeri oluyor. Holding iskontosunın daysnağı olan mantığın piyasadaki birçok yanlış ezbere dayandığını düşünüyorum. İskonto için öne sürülen gerekçe holding bünyesindeki şirketlerden biri iyi sonuçlar alırsa holdingin hisse fiyatına aynı çeviklikte yansımaması, veya holdingin dağıtacağı temettünün iştiraklerdrn alacağı temettülere dayalı olması ve son olarak da holding bünyesinde verimsiz başka iştiraklerin bulunması olasılıklarıdır.. Bu kabullerin ortak özelliği sanki piyasa temettü verimlerini çok ince ince hesaplıyormuş da veya holding yapıları yönetim zaafiyetleri gösterirmiş gibi kabullere dayanmaktadır. Ben malesef bu lonularda Warren Buffet'ın söylediklerine katılıyorum. Pİyasa çoğu zaman doğrusunu yanlışını görmez, bilmez, bu yüzden fe bir dolu alım ve satım fırsatları verir.
hisse başı 1 dolar kar FK yi 10 kabul ederseniz (dikkat 30 40 denmiyor) 10 dolar fiyat yapar...
Hisse başı 2 dolar kar ise aynı şekilde 20 dolar...
sadece kar üzerinden gittim. NAD 4 milyar olursa iskonto ne olur bilmem ama hem dünyada hem bizde cirosunun 100 katı fiyatlanan şirketler var... dikkat kar deniyor ciro değil
Alarko da isterlerse 20 milyar dolarda olur.Spekin bir alıP götürmesine bakar.Sasa Borusan Kent Gıda nasıl gittiyse isterlerse bakın özellikle vurguluyorum isterlerse.Değerinde olacak diye bir kural yok.F/K sı 400-500 olsan şirketlere bazen mania olup dalan oluyor.Borusan 2 sene evvel 50 tl den 1000tl ye gitti.Borsa kim kime dum duma.Koç Holding sermayesi çok büyük ve derin onda saçma hareketler olmaz.Alarko da olur İSTERLERSE
Türkiyede 2022 yılının devasa karı ve 2023ün benzer karını gördüğünüzde gülünç olan şeyler farklılaştı... bu karı diğer enerji şirketleri gibi çar çur etmeden; önce borçları sıfırladılar sonra ciddi yatırımlara yönelttiler...
doların fiyatına baktığınızda eğer normal piyasa işleyişinde ise % 25 abartılıdır... ama bizdeki baskıyı düşündüğünüzde hesap şaşmaktadır...
neyse ben sürekli meramımı anlatıyorum. sürekli birileri bir şeyler söyleyip gidiyorlar... ben buradayım... hesaplarım tutarsa ne ala tutmaz ise kendi adıma temettülerimi alıp yatacağım...şirketin kar dağıtım politikası açık. dağıtılabilir karın % 25 i dağıtılacak...
şirketin iştiraklerinde ise alınan bir karar var. CEnal ve MEram zorunlu yatırımlar haricinde karları ana şirketlere aktaracaklar yatırım yapmayacaklar denilmişti. şirketi tanıyanlar bilir hisse başı 1 dolar kar çok havai değil. 25 cent de bana yeter. ama işler iyi gider de kar 2 dolara doğru yükselir ise o zaman hangi fiyatlar geçerli olacak görürüz...
Yer İmleri