Artan

96,80 10 18:10
21,78 10 18:10
15,62 10 18:10
52,75 9.99 18:10
38,52 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

70,50 -9.96 18:10
9,50 -9.95 18:10
101,40 -9.95 18:10
8,53 -9.93 18:10
1,87 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.206.423.441,02 18:10
8.692.155.405,78 18:10
8.601.463.799,25 18:10
7.116.026.478,55 18:10
5.292.127.368,89 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 577/580 İlkİlk ... 77477527567575576577578579 ... SonSon
Arama sonucu : 4636 madde; 4,609 - 4,616 arası.

Konu: Viop LXVIII

1. Hacim zayıf çuval ne tarafa dolduysa o tarafa çat yapıcak.
    vade sonu bayağı oynak olucak gibi gözüküyor.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

2. Gönderi

Yeni gönderileri gör
    Sohbet
    aziz çelik
    @Emegin_Halleri
    �� VATANDAŞLIK MAAŞI MI GELİYOR? HEYECANA MAHAL YOK, İŞTE GERÇEKLER!

Bugün "Vatandaşlık Maaşı geliyor" başlıklı haberlerle ortalık hareketlendi. Hükümete yakın bir gazetedeki propaganda haberi üzerine konu gündem oldu.

Ancak konuyu enine boyuna irdelemeden, bütçe hedeflerine, gerçeklere bakmadan heyecanlanmamak gerek.

�� 1. Kavram Kargaşası: Bahsedilen şey, herkese koşulsuz verilen "Vatandaşlık Maaşı" değil, "Asgari Gelir Desteği"dir. Yani belirli bir gelir seviyesinin altındaki hanelere yapılan sosyal gelir desteğidir. Bunun Avrupa'da çok sayıda örneği var.

�� 2. Yeni Bir Şey Değil: Bu vaat yeni değil; 12. Kalkınma Planı ile 2024 ve 2025 Cumhurbaşkanlığı programlarında da vardı. Şimdi "kopyala-yapıştır" yapılarak 2026 Cumhurbaşkanlığ programına da taşınmış. Yıllardır metinlerde var ama atılmış somut bir adım yok.

�� 3. Bütçe Ne Diyor? 2026 Yıllık Programı'nda 2026 yılı "Sosyal Yardım ve Primsiz Ödemeler" kalemi 734 Milyar TL olarak yer alıyor. Artış sadece %30 civarında (toplam artış 172 milyar TL).

�� 4. Ayrılan Kaynakla Olmaz! Türkiye'de sosyal yardım alan yaklaşık 5 milyon hane var. Mevcut sosyal yardım bütçesinin tamamını buraya aktarsanız bile (ki bu mümkün değil. Örneğin ödeme gücü olmayanların GSS primleri de bu bütçeye dahil) yoksul hanelere "maaş" niteliğinde, insanca bir ödeme yapılması mümkün değil.

Sonuç: Bu 2026'da sosyal yardım ve primsiz ödemelere ayrılan kaynakla "vatandaşlık maaşı" falan olmaz. Hayale kapılmayın!

Yapacakları en fazla; mevcut sosyal yardım ödemelerinin adının değiştirilip yeniden düzenlemektir.

Asgari gelir desteği kavramının içi boşaltılacak, harçlık düzeyinde bir ödemeye dönüşecektir.

Hayale kapılmaya gerek yok!âœï¸

İhtiyaç düzenli ve insanca yaşamaya yetecek bir asgari gelir desteğidir!

Sosyal devletin gereği budur.

Harçlık denemeleri ile vatandaşı oyalamamak gerek!

#VatandaşlıkMaaşı #Ekonomi #2026Bütçesi #SosyalPolitika
    Son düzenleme:
    ÖS 12:06 · 20 Kas 2025
    ·
    34,2 B
    Görüntüleme

3.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Yabancı yine 419 milyon dolarlık tahvil almış stopaj yok keş para nerde bulacaklar böyle parayı
    Bizleri yolmaya devam.. %17.5 stopaj nedir ya..
    Doğru hesaplandığından bile şüpheliyim..

4.  Alıntı Originally Posted by chukur Yazıyı Oku
    Bizleri yolmaya devam.. %17.5 stopaj nedir ya..
    Doğru hesaplandığından bile şüpheliyim..
    ey Amerika , ey İsrail, ey eset , ey putin bakın bunlarla girdiğimiz diyalog ve giderlere halk ödemiştir halada ödüyor , İsrail harici şimdi herkesle iyimiş modundalar peki ekonomik olarak verdikleri zarar geri döndümü yok ,
    bu faiz alanlara tefeci diyorlardı bir zamanlar ama şimdi emanet para için kasada gözüksün diye bu faizler ve onlara olanak tanıyorlar para getirsin diye Attığı Taş Ürküttüğü Kurbağaya Değmiyor hep yaptıkları politikalarda ama halkına değiyor ekonomik olarak.

5. Memleketin yarısı kayıt dışı vatandaşlık maaşı verecek adsm emekliye memura asgarî ücretliye verir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,188
     Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Memleketin yarısı kayıt dışı vatandaşlık maaşı verecek adsm emekliye memura asgarî ücretliye verir.
    emekliye hesap soruyor... son dönemlerde biraz hastane işlerim oldu, yüce DÖVLETimizin güzide kurumlarından SGK sizin için şu kadar ödeme yaptık siz değilseniz arayın diyor...
    adam ya da kurum her ne haltsa ulan sana yıllarca prim ödedik doktora dahi gitmedik... şimdi bir geçmiş olsun de... hayır illa gözümüze sokuyor senin yüzünden para ödüyorum diye... tabii ki aman efendim Allah zeval vermesin dememizi bekliyorlar ama...

7.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    emekliye hesap soruyor... son dönemlerde biraz hastane işlerim oldu, yüce DÖVLETimizin güzide kurumlarından SGK sizin için şu kadar ödeme yaptık siz değilseniz arayın diyor...
    adam ya da kurum her ne haltsa ulan sana yıllarca prim ödedik doktora dahi gitmedik... şimdi bir geçmiş olsun de... hayır illa gözümüze sokuyor senin yüzünden para ödüyorum diye... tabii ki aman efendim Allah zeval vermesin dememizi bekliyorlar ama...
    Elektrik faturasında da var aynı durum.

8. elif~özsağlam
    @elif_ozsaglam
    ·
    12sn
    Düşük gelebilecek Tarım Dışı İstihdam verisi ve İşsizlik Oranındaki olası yükseliş; Fed'in Aralık toplantısında faiz indirim ihtimalini artırarak borsalarda ralliye neden olabilir. Olası iyi veriler ise;Fed'in faiz indirim ihtimalini zayıflatarak satış baskısı oluşturabilir
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

Sayfa 577/580 İlkİlk ... 77477527567575576577578579 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •