sn deniz43 bundan3 sene önce sizin tavsiyenize uyup eurobond almıştım,onun getirleri ile dönemsel olarak tl mevduat , ppf , altın vs girdik çıktık...şimdi getirilerin neredeyse tamamı altında .. çok az bir kısmı intel de...çok ta güzel bir kazanc elde ettik öncelikle tşk ederim sayenizde birikimlerim çok iyi degerlendi...şimdi paranın vadesi dolmak üzere..yılbaşından sonra doluyor... şimdi yaapmak istedigim ..altınları aynen tutmak haziran temmuza kadar.. inteli de minimum 3 sene tutmak...gelecek olan ana parayı eurobonda koymak ama eurobondlarda şimdi artık eski getiriler yok...gerçi işbankası sitesinde bir tek açık olanların getirerini görebiliyoruz.. çogu banka şubeden bilgilendirme yapıyor...sanırım işbankasının sitesindekiler de hazine eurobondları..özel yada kamu bankası eurobondları yok orada sanırım...ama getirler orta vadelerde 2-3 yıllıklarda 5-6 civarı ve iskonto da yok ...benim öncelikle sormak istedigim.. abd 10 yıllıkları %4 lerde iken bizim eurobondlarımız 5,75-6 aralıgında olması mantıklı degil...ki sizinde belirttiginiz gibi bütün devletler piyasaya para pompalarken...enflasyon yukarı çıkarken bu faizlerde yukarı gidecek..bizim eurobondlar da da yukarı bir ivme olabilirmi ? bu süre zarfında 6 ay -1 yıl mevduat veya dövize endeksli fonlarda parkedip ...sonra mı girmek mantıklı ..yoksa hazineye göre bir tık daha iyi olan akbank yapıkredi vs yada ziraat vakıf gibi bankaların eurobondlarını mı almak mantıklı...birde özel sektör veya banka eurobondlarını görebilecegimiz bir site varmi ? yoksa artık enfloyonist ortamda 2-3 yıllık zaman zarfında paramız eurobondlar da eriri diyorsak başka alternatif yatırım aracı ne olabilr ? konutyada gayrimenkulu kapsam dışı bırakıyorum çünkü satmak istediginiz zaman satamıyorusunuz , istediginiz fiyata satamıyorusunuz ..ve çok uzun vadeli pasif gelir elde etmek için konut cazip...kısavade 2-3 yıl için cazip degil .

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri