-
Sistemin bir zayıflığı ; testlerde işlemlerin“kapanış fiyatından” yapılmasıdır fakat gerçek hayatta her zaman kapanış fiyatından alıp satamayız. Zaten ben de alış-satış fiyatları için “kapanış fiyatı ya da yakınlarından” diye belirttim. Bunun çözümü yok maalesef, fakat çözüm olarak şunlar denenebilir :
1- Kapanış fiyatı belli olduktan sonraki seans öncesinde, bir önceki günün kapanış fiyatından alış girilerek gün boyunca beklenebilir.
2- Kademeli alım denenmemelidir, zira uzun vadede “götürüsü çok fazladır. Esas olan hisse için ayrılan paranın 1 seferde yatırılmasıdır.
3- Bazen ucuz, bazen pahalı almak/satmak uzun vadeli getirilerde birbirini dengeleyebilir.
4- Sisteminizin süre içerisinde ortalama getirisini tahmin ediyorsanız aldığınız günden itibaren hesapladığınız fiyata satış girip ne olacağına bakabilirsiniz. (diyelim ki getiri ortalama %7, standart sapma ise %6 ise direk olarak %13’e satış girerek ne olacağını görmek isteyebilirsiniz, bu işi seans açılmadan aracı kurumunuzdaki hesabınızdan yaparsanız sistemin felsefesine uygun olur. Ben uğraşmıyorum, direkt olarak sistem ne diyorsa onu uyguluyorum).
5- Ben bunun da çalışmasını yaptım : Eğer 2005-2016 yılları arasında her alım işlemini %2 pahalı, her satım işlemini %2 ucuz yapacak kadar şanssız olsaydım, toplam getiri % 13.000 seviyesine düşer. Sistemde küçük değişikliklerle bu getiri kaybının “büyük bölümü” telafi edilmektedir. Queenstocks kullanmanın en büyük avantajı budur : sistemle testler yaparak getirinizi arttımanız mümkündür….
Ayrıca takdir edersiniz ki bu alım-satım “fiyat kayması” borsada hangi sistemle yatırım yapılırsa yapılsın karşılaşılan genel bir durumdur, herkesi az-çok etkilemektedir ; yani sadece bana ait bir problem değildir……..Hem ticarette de böyle değil midir?
http://www.temelanaliz3.com/
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri