Artan

181,50 10 18:10
169,40 10 18:10
33,44 10 18:10
54,45 10 18:10
12,10 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

40,20 -9.99 18:10
82,20 -9.97 18:10
53,85 -9.95 18:10
57,15 -9.93 18:10
110,70 -9.93 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.084.058.767,25 18:10
7.622.357.716,30 18:10
7.600.176.673,57 18:10
6.983.959.212,40 18:10
6.891.108.563,27 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 583/583 İlkİlk ... 83483533573581582583
Arama sonucu : 4659 madde; 4,657 - 4,659 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. 1200 Turkiye 400 kazak ,total de 1600 olduk..

Yeni yetme insaatcilar gibiyiz sanirim biraz Tarim pazarinda..yap sat cılar gibi..
    Daire sattikca yeni yerler yeni arsalar,yeni inşaatlar..

Imalati tamamlanip uretime acilan 1200 donum de de ,şirket yatirimda biraz hiz keserek kar zarar rakamlarina bakar sanirim ,kar geldikçe yeni seralarin imalati ona gore hizlanir yada yavaşlar..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,201
     Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    1200 Turkiye 400 kazak ,total de 1600 olduk..

Yeni yetme insaatcilar gibiyiz sanirim biraz Tarim pazarinda..yap sat cılar gibi..
    Daire sattikca yeni yerler yeni arsalar,yeni inşaatlar..

Imalati tamamlanip uretime acilan 1200 donum de de ,şirket yatirimda biraz hiz keserek kar zarar rakamlarina bakar sanirim ,kar geldikçe yeni seralarin imalati ona gore hizlanir yada yavaşlar..
    sn wuhanlı
    Türkiyede yanlış hatırlamıyorsam 3500 dönümlük sera arazisi satın alındı... çok hızlı başladılar ama hem kredilerde hem de piyasada problemler çıkmaya başlayınca biraz frene bastılar. ben daha yavaş hareket etmelerini bekliyordum... ama tohum, gübre, işleme tesisleri de bitti galiba...
    kendi adıma 2024 ve 2025 te yapılabilecek en iyi yatırımı yaptılar. arazi aldılar eldeki paraları verip... para döviz olarak kalsaydı zarardaydı, Tl mevduatta olsaydı enflasyon karşısında gene zararda olacaktı. kendi adınıza düşünün bakalım ya da ben kendi adıma düşündüğümü söyleyeyim...
    Şimdi bu seraları yapan kim ALSİM... bak sen ne hikmetse en kötü dönemlerde kendi işlerini yapıyor şirket... Sahi bu Ukraynadaki barış arkasından orada ve Rusyadaki restorasyondan pay alamaz mı ALSİM?
    yatırım yapacak halim olmasa da daha önce bazı ticari girişimlerimi yavaşlattım. borçlanma olmasa da hasbelkader alınmış bazı borçları tasfiye ettim. elimdeki gayrı menkulü yani araziyi satılığa çıkardım fiyatta anlaştık ama alıcı bir müteahhitti sanırım parayı toparlayamadı ya da kendi krizinden dolayı vazgeçti... elde olan yani çocuğa takılan altınları satsam mı diye düşündüm vazgeçtim. neyse neye yatırım yapacağımı bilemez hale geldim. çocuk için aylık hisse alımını yaptım. gerçekten yatırım yapılacak şeyler çok riskli idi...
    ALARK para ile otele coştu- vazgeçti iyi de yaptı...
    VENTURE yatırımları sürüyor mu bilmiyorum ama sanki Venture işi birilerinin oyun alanı gibi ve oralara sanki şahsi yatırım yapmak için proje topladılar. orada sanki bir iki unicorn çıktı diyorlardı ama sus pus olduk...
    sermaye piyasası yatırımı beklendiği gibi gitmedi... ama eğer hisseye girdiler ise ileride güzelleşebilir. bir de her yıl oraya ( venture ile birlikte) kaynak aktarımı yapılacaktı. sanırım yapılıyordur...
    MERAM yatırımları güzel gidiyor... 33 milyar varlık tabanı oluşmuş durumda... onun dışında hem Meram, hem CENAL yatırım yapmıyor ana şirketlere devrediyor...
    Havacılıkta anlaşma yapıldığı söylendi ama webinaeda sanki hiç haberimiz olmadı modundaydılar... ama bu durum yatırımın yapıldığını ve işlediğini gösteriyor...
    Gotion ile ilgili yatırımda piyasa darmadağın... enerji depolama ve diğer enerji işlerinde müthiş bir kaos var diye düşünüyorum. Çin piyasayı darmadağın yaptı korkarım yakında AB ve ülkemizde bazı şirketler zorlanmaya başlayacak. çin el attığı her konuyu bitiriyor ve kendi de bitiyor... bu yüzden yer arıyoruz, karar veriyoruz vs diyerek yavaştan alıyorlar. Ana firmadan alınan distribütörlük ile ihalelere girip piyasayı kokluyorlar.
    ALCARı çözemedim. iklimlendirme önemli bir alan ama çekiliyorlar mı yoksa bazı şeyler mi zorluyor anlayamadık hep birlikte...
    GYO kendi halinde ilerliyor ve bir şekilde Bodrumu da bitiriverdiler ya da üzereler...
    Arsa değerleme işleri sanki 2028 sonrasına kalacak... o zamana kadar hem Rİva biraz daha oturur, hem Antalya, hem Sarıyer arazileri için harcanacak fonlar tarım yatırımları kendi kendini finanse edeceği için geri dönen kaynaklardan yatırımları yapacaklar diye düşünüyorum...
    bu arada herhangi bir kur krizinde ALARK sadece ithalatçı değil aynı zamanda ihracatçı bir kurum oldu ve bu durum gitgide artacak...

Ha Kazakistan ise sanki kendi kendini finanse eder... orada yıllık gelir getiren bir BAKAD falan mı vardı ne... artık küçük miktarlara bakmıyorsak da oradan gelecek para Kazakistan seralarını tamamlar diye düşünüyorum...

Şimdi ben 2028 ve sonrası projeksiyonumu yaptım. bedavadan size bilgileri de verdim... ne siz zaten biliyor muydunuz, o zaman hatırlamış oldunuz. Helva yaparsanız gönderirsiniz artık...

Zinhar yatırım tavsiyesi değildir. herkes kendi bacağını yükseltsin...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,201
    hissenet haberi yukarıdaki mesajı doğruluyor yatırımlarla ilgili
    "ŞİRKET İFLASLARININ SAYISI YÜKSEK KALMAYA DEVAM EDECEK
    Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Ifo Anketler Merkezi Müdürü Klaus Wohlrabe, "Önümüzdeki aylarda şirket iflaslarının sayısı yüksek seviyede kalmaya devam edecek. Çok sayıda şirket, yeni siparişlerin olmaması, talebin zayıf olması ve uluslararası rekabetin artması nedeniyle baskı altında." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ifo, 11 Ekim’de yayımladığı ankette Almanya'daki sipariş eksikliğinin giderek daha fazla şirket için sorun oluşturarak ekonominin toparlanmasını engellediğini açıkladı.

Bu ankete göre ekimde şirketlerin yüzde 41,5'i sipariş eksikliği bildirdi. Alman şirketlerinde sipariş eksikliğinin temmuzdaki son ankete kıyasla 2,1 puan daha fazla olması dikkati çekmişti. Temmuzda bu oran yüzde 39,4 düzeyindeydi."

Sayfa 583/583 İlkİlk ... 83483533573581582583

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •