Yine yukarı isteği günlerdir klasik senaryo
Yine akp tarafından dur ikazı
Çok net bist yukarı gideceğim
Akp aşağı diyor
Yine yukarı isteği günlerdir klasik senaryo
Yine akp tarafından dur ikazı
Çok net bist yukarı gideceğim
Akp aşağı diyor
1 nolu yerden aldım, düşmesi halinde 2 nolu yerden alacağım,..
yok düşmez ise 1 nodan aldığımı yeşil ovalden vereceğim,
bu işte sistem veya indikatör kullanmıyorum, alıma satıma uygun yeri iyi saptarsak,..lokasyonu,
oraya maliyette dağlıp alaıma veya satıma geçiyorum, düşündüğüm hangisi ise,..
her defasında zararla başlıyorum bu hemen hemen kesin gibi,
alışta veya satışta daha işin başında kar yaptığımı görmedim,
sonra o zarar büyüyor ve bir kıvama geliyor,
kıvam oluşunca yani portföy büyüklüğü yeni poz eklemeden bunu içeriden çevirmeye başılyorum,
alımdaysam eski malı yukarıdan sat aşağıdan yerine koy defalaraca bu, ne kadar isterse o kadar kıvam sonrası asla yeni mal yok,
sonrasında hareket kara dönüştüğünde bu defa malı kaptırmadan sabırlı olmak gerekiyor,...
çoğu zaman bunu başarımıyor ama her pozisyonumu karda kapatıyorum,..
yani totlade gerçekleşmemiş 4 birim zarar ettiysem, gerçekleşmiş 1 birim karla çıkabiliyorum,..
bu şekilde güzel bir başarı yakaldım 5 aydır,...
binace ara sıra komisyon atıyor zararlar bu minnacık komisyonlar, gerisi hep kar,..
kar varsa zamanı yeniyorsun,..zaman kısalıyor, kar yoksa zaman yeniliyorsun zaman uzuyor,..
borsalar kara değil zaman oynarlar,...sen kara oynarsan kaybedersin,..
uzun vade de çarşıya pazara gitmişsin, arkan dönük yakalnmışsın, o anda bir şey gelir ve süpürür,
ve bu mutlaka olur,..
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Bedrettin
@bedbolukbasi
·
2d
📍YENİ/ÖNEMLİ — Ukraynalı güvenlik kaynağına göre Trump yönetiminin Ukrayna’dan istedikleriyle Kiev’in kabul etmeye hazır olduğu şeylerin arasında hâlâ ciddi bir uçurum var.
▪️Buna göre hâlâ en az üç büyük anlaşmazlık konusu var; ki bunlar anlaşmanın imzalanmasına veya tam aksine bozulmasına yol açabilecek meseleler olarak tanımlanıyor.
▪️Öncelikle Ukrayna’nın doğusundaki Donbass bölgesinin kaderi; Ukraynalı kaynağa göre anlaşma taslağı Ukrayna’nın kabul edebileceği bir halde değil.
▪️İkinci mesele ise Ukrayna ordusundaki personel sayısının 600 bin ile sınırlandırılması; Ukraynalı yetkiliye göre yeni ve daha yüksek bir sayıdan (muhtemelen 800 bin) bahsediliyor, ancak Kiev başka düzenlemeler de talep ediyor.
▪️Üçüncü mesele ise Ukrayna’nın NATO üyeliği; Ukraynalı yetkiliye göre bundan vazgeçmek Kiev için kabul edilemez.
- CNN
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.
Rusya nato işini kabul etmez,
Rusyanın çıkş kynağı zaten burası,...Nato meselesi,
Rusya Natoyu bahane etti, haklıydı da,..
Ama Luhansk ve Donetsk bölgesini öne sürerek harekata girişti,...
Ukrayna demografide haksız, Coğrafyada bu demografiye göre yine haksız,
bu haksızlığına karşın talepeleri ise çok uçta,...
batı Ukrayna da bir kaç Oblasta UKraynalı nüfus %80 ve üstü,
Orta Ukraynada %50 civarı Rus ve Ukaraynalılar hemen hemen eşit dağılımdalar,
Doğu Ukraynada ise Rus nüfus %80 civarı,..bunlardan birid e bu Donetsk bölgesi,
Ukrayna burada Ruslara yapmadığını bırakmadı,...Donetsk bölgesi bu arada
SSCB zamanının ereğlisi, bir endüstri ve ağır sanayii şehri,..
düşünün Ruslar buranın dahi Ukraynaya geçemesine ses çıkarmamalışlar,
ama Putin gelince iş değişti tabi, Putin Gorbaçev ve ayyaş Yeltsin gibi değildi,..
Putin diyorki biz Berlin duvarı sonrasında 5 ülke toplandık,
ABD, alMANYA, fRANSA, iNGİLTERE, 5 si kim hatırlamadım şimdi, İtalya olabilir,
bana diyor bu 5 li Natonun genişlemeyeceğine dair söz verdiler,
ama buna rağmen 5 dalga halinde üstüme geldiler,
Ukyana benim için arada kalan bir tampondu bunu kaybedemem,..
bunlardan sonuncusu yani 6 .dalga Ukrayna ve Gürcistandı,
Puitin orada seyretmedi, Dönetsk ve Luhansk taki olayları(Donbas blgesi) bahane ederek Natonun genişlemesine dur demek için kolları sıvadı,
bu şu demek iş oraya gelirse Rusya Nükleer kullanır,
bu kapitalist tayfa bu ciddiyeti gördüler,...bir de İranda gördüler,
kimde görmüyorlar Tr de, Tr dün Suriyye anaysa dayatıyordu bu gün kendisi Anayasa önlerinde,..
kimde bunu görmüyorlarsa onun üstüne giderler,
sonuna ve donuna kadar
Rusya: Tarafların Ukrayna konusunda anlaşmaya yakınlaştığını söylemek için erken
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, tarafların, Ukrayna krizinin çözümü konusunda anlaşmaya yakın olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti.
Peskov, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gazetecilere gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un Ukrayna ile ilgili barış planı konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek üzere Moskova'ya gideceğini bildirdiğine dikkati çeken Peskov, "Bu temasların tarihi belirlendiğinde bildireceğiz." diye konuştu.
Peskov, Trump'ın, "tarafların Ukrayna konusunda anlaşmaya yakın olduğu" yönündeki açıklamasına ilişkin ise "Bunu söylemek için henüz çok erken." ifadesini kullandı.
Batı basınında, Witkoff'un Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov ile 14 Ekim'de yaptığı telefon görüşmesinin sızmasını değerlendiren Peskov, bu konunun abartılmaması gerektiğini belirterek, "Ancak ABD dahil çeşitli ülkelerde, barış eğilimlerini baltalamaya çalışacak çok sayıda insan var." dedi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Bunun mantığı ne olabilir ki borsanın çıkması aslında hayırlarına yoksa millet borsadan soğur gider ya fiziki altın alır ya dolar alır ya da faize koyar. Ancak seçim yaklaşacak ki borsayı çıkarsınlar şimdilik erken. Borsadaki çoğu kişi bence yine bunlardan bademler bofa dedikleri de yabancı falan değil yerli ve milli dolandırcı p&ç bademler.
Konuşmayı akşam seansına getirmesi de ilginç ...
......
Destek Yatırım:
TCMB Başkanı Karahan’ın saat 21:00’de yapacağı Para Politikası konulu konuşma öncesinde tahviller alıcılı seyrederken, 5 yıllık tahvil faizi 25 Şubat’tan bu yana ilk kez 200 günlük ortalamanın altına geriledi.
Yer İmleri