Originally Posted by
kuzu
yil 1914....
Vılademır lenın....
Urusta cari devirmek istiyor....alamanya da....urus parasi basiyorlar....tonla....bunu urus halkina dagitiyorlar....enflasyon ucuyor...
1917.....komınıst devrım gerceklesıyor....

Originally Posted by
kuzu
[ı]yıl 1942....[/ı]
adolf hıtler....
Tonla ıngılız poundu bastırıyor....tedavuldeki kadar....bunu ucaklarla havadan ingiliz halkina atacak....poundu beles kapan insanlar mala saldıracak.....enflasyon ucacak.....ıngıltere cokecek....
[ı]urusun.....stalıngradda 150 000 alman ordusunu kusatması ıle....ucaklar dolu....bu orduya yıyecek ve sılah tasıyıp havadan atıyorlar....
Yapamiyor....
para.....aslinda....atom bombasıdır.[/ı]

Originally Posted by
kuzu
mılattan 700 yıl once.....anadolu....lıdya devletı....
[ı]kral mıdas.....[/ı]
manısada....eski adi sardıs....hukmediyor....fakir bir ulke....
Bir gun bir misafir geliyor....elinde ne var ne yok....ortaya sacip buna yediriyor....
Meger bu....god dyonıdes in arkadasimismis....gidip ona mıdas i anlatiyor....dyonıdes midasa gidip iste benden ne istersen...diyor.
Fakir kral....dusunmeden tuttugum hersey altin ossun diyor....
Sabah kalkiyor....kizi gunaydin baba diyor ve geliyor....mıdas kizina sariliyor...
[ı]kizi aninda....altın bır heykele donusuyor....midas....ben ne pohhh yedim diye inlemeye basliyor...[/ı]
bak.....paranın coklugu....kolaylıgı ıse yaramıyor....
ogrencılerıme....
Bu uc ornekle.....
[ı]paranın gucu ve gucsuzlugunu anlattım....[/ı]
sonraki yazilarimda ise....KREDI NIN GUCU VE GUCSUZLUGUNU ANLATACAGIM....
YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....
Yer İmleri