BÜYÜK RESİM TEKNİK YAPI
Saf Grafik & Trend (Grafik Görselleri):
Trend: Günlük grafik (İdealGo ekranı) parabolik bir yükseliş trendinde. Fiyat 12.500 kırılımından sonra 12.600 bandına oturdu.
Hareketli Ortalamalar (A1 Capital Raporu): Fiyat, 5, 22 ve 50 günlük ortalamaların çok üzerinde. 5 GHO 12.279 seviyesinde kalmış, fiyat 12.665. Ortalamadan uzaklaşma (Mean Reversion) riski var ama trend gücü (momentum) baskın.
Yapı: Son 5 günde "Düşüşler alım fırsatı" olarak değerlendiriliyor (Buy the Dip). Ancak mum boyları kısalmaya başladı, bu "yorgunluk" emaresidir.
VOLATİLİTE - MEVSİMSELLİK - İSTATİSTİK (Larry Williams)
Aşırı Alım Bölgeleri (İnfo Yatırım & Halk Yatırım): Halk Yatırım "Akıllı Grafikler" analizinde ASELS, BIMAS ve Bankaların RSI 70+ (Aşırı Alım) bölgesinde olduğu uyarısını yapıyor. Williams %R ve Stochastic (İnfo Görseli) tepede yataya sarmış.
Bollinger Bandı (A1 Capital): Fiyat, Bollinger Üst Bandının (12.616) üzerine oturmuş durumda. Williams disiplinine göre bu bir "Alım" bölgesidir (Strong Trend) ancak altına sarkarsa "Trend İptali" sayılır.
İstatistik: Salı günleri, güçlü başlayan haftalarda genelde "sabah realizasyonu, öğleden sonra trendin devamı" kalıbını izler.
MOMENTUM -SQUEEZE - HACİM (John Carter)
TTM Squeeze: Saatlik grafiklerde momentum yüksek, ancak 5 dakikalıkta bir "Sıkışma" (Squeeze) mevcut. Bu sıkışma yönü şu an YUKARI görünüyor (BofA alımları nedeniyle).
Hacim Analizi (Halk Yatırım): BIST30 hacmi ortalamanın üzerinde değil, bu da yükselişin "seçici hisselerle" (ASELS, BIMAS) yapıldığını, genele yayılmadığını gösteriyor. Carter modeline göre "Düşük hacimli yeni tepe", bir uyarıdır.
Trigger (Tetik): 12.690 üzeri hacimli 5dk bar kapanışı LONG triggerdır. 12.610 altı hacimli kapanış SHORT triggerdır.
PTJ Kuralı: "Zarar eden pozisyona asla ekleme yapma."
Eğer 12.620'den Long açtın ve 12.580'e düştüyse maliyet düşürme, KOL KES.
Hissiyat Kontrolü: Dünya kırmızıyken BIST'in yeşil olması seni cesaretlendirmesin, STOPLARINI YAKIN TUT.
BofA "Ben çıkıyorum" dediği an (12.600 altı), global rüzgar fırtınaya dönüşür.
Algoritma Özeti: Saat 09:30-09:45 arası İZLE.
Global satışın etkisiyle 12.620 desteğini test eder ve tutunursa LONG gir. 12.690 kırılırsa pozisyonu artır. Bol şans Şef.

Alıntı yaparak yanıtla
-bana söylüyorsan tabi.

Yer İmleri