Artan

1.870,00 10 18:10
20,58 9.99 18:10
109,00 9.99 18:10
175,20 9.98 18:10
37,72 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

58,95 -10 18:10
77,45 -9.99 18:10
14,16 -9.98 18:10
295,75 -9.97 18:10
188,00 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.787.267.614,30 18:10
9.287.381.165,28 18:10
8.575.062.101,50 18:10
7.696.162.111,50 18:10
7.236.483.626,34 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 238/242 İlkİlk ... 138188228236237238239240 ... SonSon
Arama sonucu : 1930 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Yüksek bedelli yapılsın yabancı oranı hisssede %50 lere çıkabilir emeklilik ve yatırım fonları havada kapar bende bu olursa yüksek tutarda yatırım yaparım ama görünen köy klavuz istemiyor bedelli yapılmaz varlık satışı yeni ortak alınmazsa en az 2 sene daha sürünme enflasyon altında ezilmeye devam

2.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    Yüksek bedelli yapılsın yabancı oranı hisssede %50 lere çıkabilir emeklilik ve yatırım fonları havada kapar bende bu olursa yüksek tutarda yatırım yaparım ama görünen köy klavuz istemiyor bedelli yapılmaz varlık satışı yeni ortak alınmazsa en az 2 sene daha sürünme enflasyon altında ezilmeye devam
    hisse satarak ortak almak:

Ana şirkette kontrol kaybı yaratır

Borsada algı bozar

Uzun vadede pahalıdır

Buna karşılık proje bazlı ortaklık:

Riski proje içinde sınırlar

Ana şirketi bilanço patlamasından korur

Yabancı pazara hızlı giriş sağlar

Offtake + finansman + teşvik üçlüsünü aynı anda getirir

tercih edilen proje ortaklığıdır

Pomeganın Meksika yatırımı, ana şirket hissesi sulandırılmadan, proje bazlı ve yabancı paydaşlı bir küresel büyüme modelidir. Bu yatırım Türkiyedeki ana yapıya ortak alınarak değil, Meksikada kurulan bağlı/proje şirketi üzerinden; yerel teşvikler, uluslararası finansman, potansiyel alım garantileri ve tedarik zinciri ortaklarıyla birlikte kurgulanmıştır. Yani hissede yabancı ortak yoktur ama operasyonda yabancı ortaklı bir yapı vardır. Bu model ana şirketi bilanço baskısından korur, riski proje içinde sınırlar, ABD pazarına gümrüksüz erişim sağlar ve uzun vadede tekrarlayan gelir üretir. TSMC, CATL, LG gibi küresel sanayi oyuncularının da tercih ettiği bu yaklaşım, çıkış değil; kontrolü koruyarak ölçek büyütme ve kurumsallaşma adımıdır.

Pomega Meksika yatırımı şunu söylüyor:

Ben sadece Türkiyeye mahkûm değilim

ABD pazarına doğrudan, gümrüksüz erişim istiyorum

Bu işi tek başıma değil, paylaşarak büyüteceğim

Ana şirket hissesini sulandırmadan ölçek büyütüyorum

Bu, patron çıkışı değil, kurumsallaşma adımıdır.

şirket globalleşiyor

3.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    hisse satarak ortak almak:

Ana şirkette kontrol kaybı yaratır

Borsada algı bozar

Uzun vadede pahalıdır

Buna karşılık proje bazlı ortaklık:

Riski proje içinde sınırlar

Ana şirketi bilanço patlamasından korur

Yabancı pazara hızlı giriş sağlar

Offtake + finansman + teşvik üçlüsünü aynı anda getirir

tercih edilen proje ortaklığıdır

Pomeganın Meksika yatırımı, ana şirket hissesi sulandırılmadan, proje bazlı ve yabancı paydaşlı bir küresel büyüme modelidir. Bu yatırım Türkiyedeki ana yapıya ortak alınarak değil, Meksikada kurulan bağlı/proje şirketi üzerinden; yerel teşvikler, uluslararası finansman, potansiyel alım garantileri ve tedarik zinciri ortaklarıyla birlikte kurgulanmıştır. Yani hissede yabancı ortak yoktur ama operasyonda yabancı ortaklı bir yapı vardır. Bu model ana şirketi bilanço baskısından korur, riski proje içinde sınırlar, ABD pazarına gümrüksüz erişim sağlar ve uzun vadede tekrarlayan gelir üretir. TSMC, CATL, LG gibi küresel sanayi oyuncularının da tercih ettiği bu yaklaşım, çıkış değil; kontrolü koruyarak ölçek büyütme ve kurumsallaşma adımıdır.
    hiç bir sorun yaratmaz

adamların hisse %30 altına düşmüş
    banka umrunda olmaz %1 bile düşse kredilerde saminin teminatı var
    tam tersine güven artar yeni ortak grubu destekler
    bu paılırsa kısa sürede en fazla 2 ayda yeniden 1 milyar usd rahatlıkla görürür
    buda üst üste tavanlar demek
    yatırımcı hikaye istiyor sorunun devan etmesini değil

4. Bu prof geçinen adamı dinledim şimdi biz sorgulayalım
    1 - neden yarım saat sadece kontrolmatiği kötülüyor ,bir kuyruk acısımı var ,buna bunu söyleten kontrolmatik rakiplerimi var ,paramı aldı
    2-madem sen bu kadar yol göstericisin batan bir çok şirket varken hele ihlas varken kontrolmatiğe takılıyor ihlası anlatsana
    3-tam bir profesyonel şaşırtma taktiği uyguluyor gerçekleri çarpıtarak algı yaratmaya çalışıyor ,kavram kargaşası yapıyor
    4-bir doğru tarifle üç beş yanlışı yutturmaya çalışıyor niye satmışmış sanamı soracaktı
    5- KMT deki satışlardan gelen parayı nerede kullanacağını ve amacını belirtmişler ona rağmen parayı nerede kullanacak diye yırtınıyor
    6- SPK dan yaptığı iş ve işlemler için onay alımış (yiğit ve dürüst adamsan SPK ya çatıp eleştirsene bu yönde girişimde bulunsana )
    7-SPK yı benim kadar eleştrip elini taşın altına koyana fazla kimseye rastlamadım boynuna zincir kulağına küpe takarak el kol hareketleriyle bir şeyler biliyormuş havasına girmiş yazık bunu prof yapmışlar senin bu ülkeye bir katkın varmı mesela uzaya bir tek uydu yolayabildinmiki kontrolmatiği kötülüyorsun
    7-ben böyle hariçten gazel okuyanlardan hep huylanırım adama bak 600 şirket içinde sadece kontrolmatik KÖTÜ kuyruk acısı seziyorum
    8-özetle boş tıngırtı teşbihte hata olmaz derler kuş öter kervan yürür diyelim kibarlık bizde kalsın
    9-ben ayaklı borsada yetişmiş birisi olarak bu profu suya götürür susuz getiririm NOKTA
    10 -buradan şirketi övdüğümü asla çıkarmayın ,ancak haksızlığa karşı hep karşı durmak gibi bir huyum var adama bak yarım saat kıvranıyor kabız gibi ,şunu dese daha samimi olurdu beni kontrolmatik mahvetti

5. Tescilli duzenbaz son surat hisse satisina devam ediyor. 16.5m daha satildi. Yakinda yurtdisi haberleri gelir

6. daha önceki bir çok bildirimde olduğu gibi bu bildirimdede ,satışlardan gelecek paraların nerede nasıl kullanılacağı açık biçimde belirtilmesine rağmen prof burayı görmemekte ısrarcı al aşağıda gelen son bilidiryi oku dön bir daha oku prof geçinen adam
    https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1528429

7. Tescilli duzenbaz kap bombardimanina tutuyor bizleri

8.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Tescilli duzenbaz son surat hisse satisina devam ediyor. 16.5m daha satildi. Yakinda yurtdisi haberleri gelir
    Bu 94,35 milyonluk satışın içindeki miktar, ekstra yeni bir satış değil. Çünkü rakam aynı.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Sayfa 238/242 İlkİlk ... 138188228236237238239240 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •