Artan

1.870,00 10 18:10
20,58 9.99 18:10
109,00 9.99 18:10
175,20 9.98 18:10
37,72 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

58,95 -10 18:10
77,45 -9.99 18:10
14,16 -9.98 18:10
295,75 -9.97 18:10
188,00 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.787.267.614,30 18:10
9.287.381.165,28 18:10
8.575.062.101,50 18:10
7.696.162.111,50 18:10
7.236.483.626,34 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 242/243 İlkİlk ... 142192232240241242243 SonSon
Arama sonucu : 1938 madde; 1,929 - 1,936 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Sayın carizma Info ile ilgili başka bir durum daha var. Toplam 94m lot Info üzerinden satıldı. Eksi 94 milyon olması gerekirken eksi 55 milyonda. Bu durumda yaklaşık 40 milyon alıcılı diyebiliriz sanki. Aslında en büyük alıcı Info idi bugün. Toplam lot adedine bakınca da 150 milyon lot ile (94+55) benim dediğim dogrulaniyor gibi.

Demek istediğim infoda birileri 40 milyon lot almış bugun

2.  Alıntı Originally Posted by simsek.otuken Yazıyı Oku
    Sayın carizma Info ile ilgili başka bir durum daha var. Toplam 94m lot Info üzerinden satıldı. Eksi 94 milyon olması gerekirken eksi 55 milyonda. Bu durumda yaklaşık 40 milyon alıcılı diyebiliriz sanki. Aslında en büyük alıcı Info idi bugün. Toplam lot adedine bakınca da 150 milyon lot ile (94+55) benim dediğim dogrulaniyor gibi.

Demek istediğim infoda birileri 40 milyon lot almış bugun
    INFO üzerinden toplam 94 milyon lot satılmış görünüyor ancak gün sonunda INFO nun neti sadece 55 milyon. Bu fark yaklaşık 40 milyon lotluk INFO alımına işaret ediyor. Yani INFO bugün sadece dağıtan değil, aynı zamanda en büyük alıcı konumunda. Toplam işlem adedine bakıldığında INFOnun yaklaşık 150 milyon lotluk işlem hacmiyle fiyatı tutan ana aktör olduğu net.

Bir yandan 94 milyon lotu piyasaya dağıtırken Diğer yandan yaklaşık 40 milyon lotu kendi defterine alarak
    fiyatın boşluğa düşmesini engellemiş.

Bu tablo panik dağıtım değil, kontrollü el değiştirme ve akümülasyon sürecidir.

3. Şirketimiz ve iştiraklerinde, kurumsal yönetim çalışmalarının hızlandırılması ve kurum kültürünün yaygınlaştırılmasının teşvik edilmesi amacıyla, Sermaye Piyasası Kanunu II-17.1 Kurumsal Yönetim Tebliği ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.02.2015 tarihli ve 2015/5 sayılı bülteni doğrultusunda; Şirketimizde Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak görev yapmakta olan Sayın Alican Sancak'ın, iştirakimiz Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.'nin de yatırımcı ilişkileri faaliyetlerini yönetmek üzere Grup Yatırımcı İlişkileri Direktörü olarak atanmasına karar verilmiştir.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Sayın Alican Sancak beyin bir üst görev olarak atanması son derece yerinde ,güzel ve hayırlı bir gelişmedir ,kendisini kutlar başarılar dilerim

bunu neden yazdığımı biraz açayım Alican bey tanıdığım kadarıyla son derece dürüst düzgün sabırlı ve yaptığı işe son derece hakim bir kişi olmasının yanında gerçeklerden asla taviz vermeden çalışan bir insandır ,son zamanlardaki en büyük ihale haberlerinden daha önemlidir bence ,çünkü şirketleri kaliteli adamlar yüceltir .Alican beyin bu yeni göreve atanması benim için moral olmuştur ,kaç gündür kafamdaki kara bulutların dağılmasına sebep olmuştur .

4. Şirketimiz ve iştiraklerinde, kurumsal yönetim çalışmalarının hızlandırılması ve kurum kültürünün yaygınlaştırılmasının teşvik edilmesi amacıyla, Sermaye Piyasası Kanunu II-17.1 Kurumsal Yönetim Tebliği ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27.02.2015 tarihli ve 2015/5 sayılı bülteni doğrultusunda; Şirketimizde Yatırımcı İlişkileri Müdürü olarak görev yapmakta olan Sayın Alican Sancak'ın, iştirakimiz Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş.'nin de yatırımcı ilişkileri faaliyetlerini yönetmek üzere Grup Yatırımcı İlişkileri Direktörü olarak atanmasına karar verilmiştir.

Bu atama basit bir görev değişimi değil; Kontrolmatik Grubunun yatırımcı ilişkilerini şirket bazından çıkarıp grup seviyesinde, SPK II-17.1 uyumlu kurumsal bir yapıya taşıdığını gösteriyor. Bedelli, toptan işlemler ve kurumsal yatırımcı süreci sonrası tek merkezli, profesyonel ve sürdürülebilir IR modeli kuruluyor. Bu adım kısa vadeli algı değil, orta- uzun vadeli kurumsal yatırımcı ve fon hedefinin net göstergesidir.

Grup Yatırımcı İlişkileri Direktörü bir şirketten ziyade şirketler grubunun tamamı adına yatırımcı iletişimini yöneten, stratejik ve üst düzey bir yöneticidir. Bu rol; ana şirket ve tüm iştiraklerin finansal anlatımını tek merkezde toplar, KAP açıklamalarının tutarlılığını sağlar, SPK Kurumsal Yönetim Tebliğine uyumu gözetir ve kurumsal yabancı yatırımcılarla yürütülen ilişkileri koordine eder. Bedelli sermaye artırımı, tahvil/finansman süreçleri, ortaklık ve büyüme hikâyesi gibi konularda patron bazlı değil **kurumsal ve sürdürülebilir** bir iletişim dili oluşturur. Özetle bu unvan, grubun dağınık değil **tek hikâye, tek ses, tek standart** ile piyasaya çıkmayı hedeflediğini ve kurumsallaşma seviyesini yükselttiğini gösterir.

5.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    7-SPK yı benim kadar eleştrip elini taşın altına koyana fazla kimseye rastlamadım boynuna zincir kulağına küpe takarak el kol hareketleriyle bir şeyler biliyormuş havasına girmiş yazık bunu prof yapmışlar senin bu ülkeye bir katkın varmı mesela uzaya bir tek uydu yolayabildinmiki kontrolmatiği kötülüyorsun

bugünkü en güzel yazı.... teşekkürler nevriz

Bu prof benim aklıma son zamanlarda internetten diploma alanları getirdi ,saçında tek bir beyaz yok ,proflar benim bildiğim kadarıyla anlatacakları bir konuyu en iyi şeklide sözlerle ifade ederler bu adamın her tarafı oynuyor sözlerden çok el kol ve mimikleri çalışıyor buda kafasının iyi çalışmadığına bir işaret adeta kin kusuyor ortamına bakıyorum bu yaşta bu ortamda çok abartılı geldi yani buna dikkat etmekte fayda var bende uçuk kaçık birisi algısına neden oldu

6. Ekran başında anlatırlar, ben bilirim diye,
    Bir ömür laf üretmişler, sıfır iz geriye.
    Grafik çizer, akıl satar, hikâye çok derin,
    Ama sahaya gelince yok, hepsi silik, hepsi dün.

Bir elinde klavye, bir elinde çay,
    Emek nedir bilmez, konuşur hep vay¦

Uzaya bir tek uydu yollayabildin mi ki?
    Boş gürültüyle bu işler yürür mü peki?
    Biz taş üstüne taş koyduk, ter aktı her gün,

Bedelli oldu diye ağlar, satış var diye kızar,
    Ama fabrika kurmak nedir, sorunca donar.
    Risk alınır, yol yapılır, dünya böyle döner,
    Kenardan bağıran çok olur, yapan ise nadir çıkar.

Kuş öter, kervan yürür, yol uzun sabır ister,
    Gerçek değer zamanla çıkar, laf değil iz gösterir.

Masal anlatmak kolay, üretmek zor belki.
    Biz geleceği kurarken, sen dünde takılı kaldın,

7. Prof. Dr. Soner GÖKTEN
    Hocam kürsü yüksek, söz uzun, ton ciddi,
    Yarım saat konuştun, hedef hep aynı kişi.
    Grafikler, kavramlar, teori bol bol var,
    Ama sahaya inince sessizleşiyor duvarlar.

Eleştiri kıymetlidir, emeğe değerse,
    Ama tek taraflıysa, soru işareti doğarsa

Uzaya bir tek uydu yollayabildin mi ki hocam?
    Anlatmak kolay elbet, yapmak ayrı bir imtihan.
    Bir doğruyla beş yanlışı süslemek marifet mi,

Satış diyorsun, niyet diyorsun, hep karanlık ima,
    Ama KAP ortada, SPK onayı da yanına.
    Paranın yolu yazılı, amaç gizli değil,
    Soru sormak başka şey, algı üretmek değil.

Batanlar dururken niye hep aynı adres?
    Altı yüz şirket varken bu ısrar niye, bu heves?

Kenardan konuşmak kolay, sorumluluk almadan.
    Biz yapılan işe bakarız, söze değil, poza değil,

Saygı bizden eksik olmaz, eleştiriye de açığız,
    Ama emeği yok sayana karşı suskun kalmayız.
    Kuş öter, kervan yürür, tarih notunu düşer,
    Lafla değil, işle konuşanlar geride iz bırakır.

8. Prof. Dr. Soner Göktana Açık Not

Sayın Hocam,

Eleştiri akademinin temelidir; ancak eleştirinin değer üretmesi için nesnellik, orantı ve bağlam bütünlüğü şarttır. Yaklaşık yarım saatlik değerlendirmede, yüzlerce halka açık şirket varken tek bir şirketin sürekli ve yoğun biçimde hedef alınması, eleştirinin analitik sınırlarını zorlayan bir durum yaratmaktadır. Kavramlar doğru olabilir; fakat seçilen örneklem, metodolojik tarafsızlık açısından soru işaretleri doğurmaktadır.
    Grafikler, teorik çerçeveler ve genel finans literatürü elbette önemlidir. Ancak reel sektör uygulamaları, sermaye piyasası düzenlemeleri ve somut KAP açıklamalarıyla desteklenmeyen çıkarımlar, akademik analizden ziyade algısal bir anlatıya dönüşme riski taşır. Özellikle SPK onayı alınmış, kamuya açık biçimde gerekçeleri belirtilmiş işlemlerin niyet okuması üzerinden yorumlanması, finans biliminin ölçülebilirlik ilkesine mesafe koymaktadır.
    Satış işlemleri üzerinden yapılan yorumlarda; işlemlerin yöntemi (toptan satış), muhatabı (kurumsal ve nitelikli yatırımcılar), amacı (finansman koşullarının iyileştirilmesi) ve mevzuata uygunluğu açıkça ortadayken, hâlâ belirsiz amaç vurgusu yapılması akademik tutarlılık açısından sorgulanmalıdır. Soru sormak ile kanaat oluşturmak arasındaki çizgi, özellikle kamuoyuna açık değerlendirmelerde dikkatle korunmalıdır.
    Ayrıca piyasa tarihinde iflas etmiş, yatırımcıya çok daha ağır zararlar vermiş örnekler mevcutken, neden sürekli aynı şirket üzerinde yoğunlaşıldığı sorusu da metodolojik açıdan meşrudur. Eleştirinin seçiciliği, eleştirinin kendisini zayıflatan bir unsura dönüşebilir.
    Son olarak şunu ifade etmek gerekir: Akademik unvan, eleştiriyi mutlak doğru kılmaz; tıpkı piyasa deneyiminin de eleştiriden muafiyet sağlamadığı gibi. Sağlıklı olan, yapılan işin sonuçlarına, üretilen değere ve ortaya konan somut çıktılara bakmaktır.
    Tarih, söylemi değil; icraatı kayda geçirir.
    Saygıyla.

Tarih sözle yazılmaz, yapılanla kalır
    Algı uçar gider, gerçek zamanla ağır
    Unvan yetmez tek başına doğruya
    Tarih söylemi değil, icraatı yazar buraya

Çok konuşan değil, yapan kalır
    Gürültü biter, sonuçlar konuşur
    Algı geçici, kayıt kalıcı
    Tarih yazmaz sözü, yazar sonucu

Sayfa 242/243 İlkİlk ... 142192232240241242243 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri