Artan

382,25 10 13:49
57,80 9.99 13:34
144,90 9.94 12:55
22,82 9.92 13:45
5,12 9.87 13:46
Artan Hisseler

Azalan

143,40 -9.98 13:49
215,80 -9.97 13:49
52,75 -8.26 13:49
1,25 -6.72 12:55
12,34 -5.8 13:49
Azalan Hisseler

İşlem

3.509.866.495,30 13:49
2.857.725.976,44 13:49
2.656.574.877,10 13:49
1.908.925.319,40 13:49
1.750.111.034,75 13:49
Tüm Hisseler
Sayfa 393/394 İlkİlk ... 293343383391392393394 SonSon
Arama sonucu : 3147 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

1.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    https://www.bloomberght.com/enflasyo...onerge-3764671

Teklif kabul edilirse 2025, 2026 ve 2027 hesap dönemleri ile bu dönemlere ait geçici vergi süreçlerinde enflasyon muhasebesi uygulanmayacak.

Dört gözle bunu bekleyen yatırımcılar var, finansal tabloların bu uygulama kalkarsa hemen düzeleceğini sanıyorlar. Finansal tabloların görünümü açısından bazı olumlu etkileri elbette olacaktır, ancak Gelir Tablolarında 'kara delik' olan finansman giderlerini ortadan kaldırmayacaktır. Onun etkileri faiz oranlarının makul seviyelere geleceği zamanlara kadar yavaş yavaş, kademeli olarak ancak azalacaktır.
    Ben tam anlayamadım bu karar sadece vuk için mi geçerli yoksa bundan sonra gelecek olan mali tablolarda em kalkmış şekildemi yayınlanacak.

2.  Alıntı Originally Posted by Ebrar Yazıyı Oku
    Ben tam anlayamadım bu karar sadece vuk için mi geçerli yoksa bundan sonra gelecek olan mali tablolarda em kalkmış şekildemi yayınlanacak.
    Bu haberde onun detayı verilmediğine göre ben sadece vuk'a özel olduğunu zannetmiyorum. Kapalı kalan tek nokta bazı mükelleflerin bundan istisna tutulması denmiş ama istisna tutulacakların hangileri olduğu belirtilmemiş. Biraz muğlaklık var.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. Enflasyon Muhasenesi (EM) uygulamasının 2025, 2026 ve 2027 yıllarında uygulanmayacağına dair değişikliklerden sonra bunun sadece VUK'u mu ilgilendirdiği yoksa TFRS tablolarda da mı geçerli olduğu konusunda kafalarda soru işaretleri oluştu. Ben metinden anladığım kadarıyla kişisel yorumumu yapmıştım. Ancak olayı netleştirmek için en güzel yolun şirketlerin Yatırımcı İlişkilerine bu durumu sormak olduğuna kanaat getirdim. Bu nedenle bu değişiklik öncesi EM uygulayan şirketlerden rast gele 10 tanesinin Yatrımcı İlişkilerine bu soruyu sordum.

Alacağım cevaplara göre durumun ne olduğunu paylaşacağım.
    Clausewitz

4. Şirketlerden gelen ilk cevap enflasyon düzeltmesinin kaldırılmasının sadece VUK kapsamında olduğu, SPK raporlamalarında enflasyon muhasebesinin uygulanmaya devam edeceği şeklinde. Bunun şirketin kendi tercihi mi yoksa genel uygulamanın da bu şekilde mi olacağı konusunda tekrar bir soru daha yönelttim. Onun cevabını da aldığımda paylaşırım.

(Sorularımı rastgele şirketlere sordum. O nedenle isim paylaşmayacağım.)
    Clausewitz

5. Elinize sağlık sn. deva-i dert, umarım yatırımcı ilişkileri finans ve muhasebe departmanlarına danışır ama onların da anlaşmalı oldukları yeminli mali müşavirlik firmalarına sormaları gerekecek YMM de resmi duyuru gelsin bakalım der, gelecek yıla sallar konuyu.

Enflasyon muhasebesi aslında UFRS kapsamında olan yani kaldırılamayacak bir standart ancak ertelenebilir. Zaten geçmişte de bu yapıldı ve ertelemeler sonrası şirketler gerekli düzeltmeleri yaptı. KGK düzenleme yetkisiyle erteleme kararı almalı ve SPK'da bunu uygulamalı normalde. Bankalarda ise BDDK yetkili olabilir ama onlar zaten muaftı. Yatırımcılar için hayırlı olmasını dilerim.

6. Tv ye çıkan yorumcular her ikisinde de kaldırılmış gibi konuşuyor

7.  Alıntı Originally Posted by Ebrar Yazıyı Oku
    Tv ye çıkan yorumcular her ikisinde de kaldırılmış gibi konuşuyor
    Ben de ilk okuduğumda o şekilde yorumlamıştım. Ancak ortada bir karmaşa olduğunu görünce şirketlere bunu sormanın daha iyi bir fikir olduğuna karar verdim. Yalnız sayın Yelpaze'nin de belirttiği gibi Yatırımcı İlişkilerinin de bu cevapları Muhasebe/Finans departmanlarından teyit alarak cevaplayıp cevaplamadığı da önemli.
    Clausewitz

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Şirketlerden gelen ilk cevap enflasyon düzeltmesinin kaldırılmasının sadece VUK kapsamında olduğu, SPK raporlamalarında enflasyon muhasebesinin uygulanmaya devam edeceği şeklinde. Bunun şirketin kendi tercihi mi yoksa genel uygulamanın da bu şekilde mi olacağı konusunda tekrar bir soru daha yönelttim. Onun cevabını da aldığımda paylaşırım.

(Sorularımı rastgele şirketlere sordum. O nedenle isim paylaşmayacağım.)
    Bunun şirketin bir tercihi olmadığı, yasal uygulamanın o şekilde olduğu cevabını aldım.

Diğer şirketlerden de cevaplar geldikçe olay biraz daha netleşir gibi duruyor, ancak aldığım bu cevaba göre

Enflasyon Muhasebesinin 2025, 2026 ve 2027 yıllarında uygulanmayacak olması sadece VUK'u kapsıyor ve KAP'ta yayınlanan SPK yönetmeliklerine uyumlu finansal raporlarda EM uygulaması devam edecek görünüyor.
    Clausewitz

Sayfa 393/394 İlkİlk ... 293343383391392393394 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •