Artan

12.320,00 10 18:10
85,80 10 18:10
236,70 9.99 18:10
88,70 9.98 18:10
67,85 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

46,58 -9.99 18:10
56,05 -9.96 18:10
194,30 -9.96 18:10
10,80 -9.92 18:10
21,60 -9.47 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

14.811.272.651,72 18:10
11.086.493.448,58 18:10
7.357.061.520,82 18:10
6.085.142.723,10 18:10
5.960.933.774,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 259/262 İlkİlk ... 159209249257258259260261 ... SonSon
Arama sonucu : 2095 madde; 2,065 - 2,072 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    ülkemizin döviz kazanması için di.. kimseye muhtaç olmadan üretim yapabilmek içindi. ülkenin zenginleri faizden para kazanırken sokakta işsiz bırakmamak içindi..

devam edeyim mi ?
    Konuyu bağlamından koparmayın. Şu anki durumu konuşuyoruz. Şu anki hisse satışları ve bedelli sermaye artırımı şirketteki finansal zorluklardan dolayı yapılmıştır.

Şair Ziya Paşa'nın mısralarından alıntıyı tekrar koyalım:

"Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?"
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    bilerek yanlış yazan ve belgesiz paylaşım yapan olacaktır. cevap yazmak hataydı.. stokta emtia görünen kapasite artışı öncesi hazırlıktır. pomega stoksuz çalışamaz. sipariş geldiğinde üretim yapılır. zaten satılmış ürün dür. teknoloji olarak benzeri yok.. made in türkiye...siparişleri üretmek için yatırım yapmak zorunda kalındı. para yoksa siz varsınız.. sizi kazıkladı..

Siz önce bu ifadelerinizden dolayı bedelli sermaye artırımına katılan tüm yatırımcılardan özür dileyin.
    Clausewitz

3. Forum ortamında yapılan her yorumun bağlayıcı olmadığı ve yatırım tavsiyesi olmadığı açıktır. Buna rağmen alınan kararlardan başkalarını sorumlu tutmak doğru değildir. Bu çerçevede özür talebi yersizdir. Yok hükmündedir

4.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    bilerek yanlış yazan ve belgesiz paylaşım yapan olacaktır. cevap yazmak hataydı.. stokta emtia görünen kapasite artışı öncesi hazırlıktır. pomega stoksuz çalışamaz. sipariş geldiğinde üretim yapılır. zaten satılmış ürün dür. teknoloji olarak benzeri yok.. made in türkiye...siparişleri üretmek için yatırım yapmak zorunda kalındı. para yoksa siz varsınız.. sizi kazıkladı..
    Bu durumda bedelliyi yapan kazıkladı, bedelliye dahil olan kazıklandı demeye getiriyorsunuz.
    Kazıklanmak kelimesinin TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

1. bir malı değerinden çok pahalıya almak, alışverişte aldatılmak
    2. kazığa oturtulmak

Ve siz gerçekten, inanarak bu sözleri kullandıktan sonra özür dilemeye gerek yok diyorsunuz.
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    Forum ortamında yapılan her yorumun bağlayıcı olmadığı ve yatırım tavsiyesi olmadığı açıktır. Buna rağmen alınan kararlardan başkalarını sorumlu tutmak doğru değildir. Bu çerçevede özür talebi yersizdir. Yok hükmündedir
    Soner Hoca da o çektiği video yüzünden sizde burada yazdıklarınız yüzünden bakın açık açık yazıyorum sorumlusunuz. Ya da ben yazdıklarımdan. Birisi şikayet eder girersiniz incelemeye o zaman anlarsınız sorumlu musunuz ya da değilmisiniz. İyice birilerine danışın ve öğrenin.

Negatif yazanlarda madem sorumlu değil o zaman niye o yazıları yazanlara o cevap yazılarını yazdınız. O zaman size göre buralarda isteyen herkes istediği gibi mesnetsiz yazılar yazabilir. Ben de acayip hayal kırıklığı yarattınız bilgilerinize.

Bir diğer konu bu işte temel analiz bu piyasada % 10 anlamlandıramadığınız linkteki olayın etkisi ise buna göre bir hayli fazladır.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    Bu yorumda bazı finansal oranlar doğru olsa da çıkarılan sonuçlar eksik ve tek boyutludur. Evet, Net Finansal Borç/FAVÖK oranı yüksektir ve bu şirket için bir risk göstergesidir, bunu kimse inkâr etmiyor. Ancak bu oran tek başına “borçlar döndürülemiyor†sonucunu doğurmaz. Çünkü Kontrolmatikâ€â•te borcun önemli kısmı proje finansmanı ve yatırım döngüsüne bağlıdır; özellikle Pomega, Plan-S ve enerji depolama yatırımları henüz nakit üretim fazına geçmemiştir. Bugün FAVÖK zayıf görünürken borç yüksekse oran şişer; bu matematiksel bir sonuçtur, iflas göstergesi değil.

Kasadaki nakdin kısa vadeli borçlara oranla düşük olması da tek başına “ödeme krizi†anlamına gelmez. Şirket son bir yılda tahvil, finansman bonosu ve Eurobond ile vadeyi uzatmış, kısa vadeli TL borçları orta-uzun vadeye yaymıştır. Bu zaten KAP açıklamalarında açıkça yazmaktadır. Likidite yönetimi sadece “kasa nakdi†ile değil, vade yapısı, tahsilat döngüsü ve proje bazlı nakit girişleriyle değerlendirilir.

“Hisse satışı = patron sıkıştı†genellemesi de finans literatüründe doğru değildir. Kontrol kaybı yaratmayan, iştirak finansmanı için yapılan satışlar; özellikle sermaye piyasasına erişimi olan büyüme şirketlerinde sık görülen bir yöntemdir. Bu iyi midir, kötü müdür? Ayrı tartışılır. Ama otomatik olarak “borç döndürülemiyor†demek teknik olarak hatalıdır.

Özetle

Rakamları kopuk okumak kolay. Net Borç/FAVÖK yüksek çünkü yatırımlar nakit üretim fazına geçmedi. Bu bir risk, ama “borç döndürülemiyor†demek değil. Şirket son bir yılda vadeyi uzattı, Eurobond çıkardı, kısa vadeli TL borcu azalttı. Hisse satışı da kontrol kaybı yaratmıyor. Tartışma “battı†değil, 2026â€â•da FAVÖK artacak mı sorusu üzerinden yapılmalı.

Bu şirkette şuan itibariyle halka açıklık kaç?Bu satışlar nasıl kontrol kaybı yaratmıyormuş acaba? Herhangi bir imtiyaz da yok.

Bakın Yaman Tunaoğlunu da uyardık böyle diyordu hatta onun halka açıklığı çok daha azdı yarın bir gün böyle bir sonuçlanma olursa bu yazınızı size hatırlatırım. O da daha yanındaki danışman diye tuttuğu kişinin ettiği laflardan bir haberdi.

Gerçekten çok yanlış bağlamda yazılar yazıyorsunuz burada ;

Yere göre sığdıramadığınız şirkette bedelli sermaye artırımına katılan yatırımcılara kazıklandınız demek nedir? O halde siz de kazıklanmış olmadınız mı?Ya da o zaman sizde hisse mi yok yoksa bedelliden önce sattınız yeni mi aldınız? Diye sorarlar size sormazlar sanmayın. Bu yazıları da yazdıklarınız ile siz beni yazmaya mecbur bıraktınız bana da hiç kızmayın sakın. Nazikçe uyandırmaya çalışıyoruz özrünüz kabahatinizden büyük.

Yazılarınızda soğukkanlılığınızı kaybettiğiniz açık bence biraz yazmaya ara verin şapkanızı önünüze koyun sakin kafayla yazdıklarınızı bir düşünün.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. Dün akşam arkadaşlarla bir düğünde beraberdik, muhabbet esnasında borsa konusu açıldı ve malesef 3 kişinin kontrolmatik aldığını öğrendim ,sebebini sordum uzay muhabbeti ve fiyatın çok düşmesiymiş ,bizim borsa malum sığ bir piyasa sanırım kontrolmatik te yüzbinlerce yatırımcı var kim gelip bu enkazı kaldırmak ister merak ediyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by carizma Yazıyı Oku
    Forum ortamında yapılan her yorumun bağlayıcı olmadığı ve yatırım tavsiyesi olmadığı açıktır. Buna rağmen alınan kararlardan başkalarını sorumlu tutmak doğru değildir. Bu çerçevede özür talebi yersizdir. Yok hükmündedir
    Yanlış yaklaşım ,size daha önce kerizma diye eleştrenlere karşı çıkan bir paylaşım yapıp onlara uymadığınız aynı üslupla cevaplamadığınız için takdire etmiştim ancak son zamanlardaki üstengeç ergen egosu gibi davranan yazılarınız gerçekten doğru değil savunmaya çalıştığınız kontrolmaitiğe zarar vermesi bir yana insanların sinirlerinin alt üst olmasına neden oluyor ,lütfen yapmayın ben sizi hem şirket bilgilerine hem bilanço bilgilerinze dayanarak söylüyorum uzman derecede bilgi sahibisiniz ancak bunu daha kucaklayıcı yazılar yaparak şirkete ve yatırımcıya yarar sağlayabilirsiniz ,hem olgun hem ergen durumu istikrarsılığınızı gösteriyor ,siz olgunluğu seçin lütfen

Sayfa 259/262 İlkİlk ... 159209249257258259260261 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •