þirketin borçlarýný incelerken
kmt 3.545 milyar
ömer 1.063 milyar
sami 882 mýlyon var.
kmt borcu büyük bir oranda euro ve dolar ama faiz %7-13 arasýnda mühtemeln 13 tur. çok yüksek bir faiz.
þirketin þu anda kur %10 artarsa 512 mýlyon kur zararý oluþuyor.
ayrýca finansman gideri 9 aylýkta 3.545 milyar
bunun 1.687 milyarý kambiyo zararý
1.832 milyarý faiz gideri ciddi yüksek oranlar fakat ilginç olan son 3 ayda bu rakamlar düþmüþ
son 3 ayda kambiyo zararý 200 milyon
faiz gideri 423 mýlyon toplam 625 mýlyon gibi
ilk 6 ayda 2.8 milyar iken son 3 ay daha düþük bir oranda
hisseye baðlýyýz ya umut olacak þeyler arýyoruz
faiz giderlerinde ilk 6 aya göre son 3 ayda düþüþ var
bu arada son 3 ayda 3.5 milyar pomega yatýrýmý var. bunu da unutmamak lazým
bu arada belirtmeden edemiyeceðim
þirket 19-10-2020 de halka açýlmýþ 38 mýlyon sermaye ile
21,07,2022 de bedelsiz yapmýþ. 200 mýlyon olmuþ sermaye
sonra % 225 bedelsiz artý % 100 bedelli yapmýþ
son olarakda 2025 de %100 bedelli var
2 defa bedelli yapmýþ.
hata burda zaten bu kadar yatýrým yapan bir þirket biraz daha bedelli yapmalý idi. 5 yýlda iki bedelli ve isyan ediyoruz buna. bence doðru deðil.
her sene bedelli yapanlar var.yatýrýmlarýda yok bir çok þirketin.
herneyse bedelli tartýþmasýna girmeye niyetim yok ama bunun beceriksizliði kontr yönetimin de ve sami ünsalan da
12 aylýk bilanço bekliyeceðiz mecburen çok belirsizlik var. keþke finansal durum ile ilgili þirket bir açýklama yapsa
martta bilanço o zamana kadar 5 tl olmayýz umarým![]()
Þirketin geleceðine güvenmiyorsunuz onu anladýk . Lütfen artýk.. forumda negatif, daha doðrusu bilerek yanlýþ yazma alýþkanlýðýný býrakýn. Ne demek tefeci faiz ?
Baskalrýnýn yazdýklarýný yanlýs dýyecegýne kendýne bak
Senýn hangi yazdýgýn dogru cýktý
Veya sami nýn dedýklerýnýn hangýsý dogru cýktý.
Her dediklerini yaptýklarýyla resmen inkar etti bir kere olsun samý ye yani patronuna burdan elestiri yaptýnmý.
Satmayacam yapmayacam dediklerinin hepsinin tersýnýu yaptý
sana deyilecek daha cok laf varda neyse uzetmayam.þiket hakkýnda merak eyyýgým baska bir konuya degineyim
........................
KONTROLMATÝK bu teknolojiye cok erken girdi ama bu erken girme surecýný kesinlikle degerlendiremedi
O dönem girdiði teknoloji cok daha ileri boyuta tasýndý.
Yani bizim pomega nýn teknolojisi cöp oldu veya olmak uzere
.........................
benimde umudum anlýk olarak Plan s te ama ýnsallah erken gýrdýgýmýz bu yolda pomega gibi geç kalmayýz.
Benim son alýnan ýhaleden gerci bir umudum yok
Þöyle yok onuda anlatayým.
Alýnan ýiþin tam detaylý olarak acýklamasý yok bir ýhale almýsýz 60 milyon dolar
hemde ihaleyi alan kiþi veya kurum
MÜÞTERÝ ya bu nasýl bir sey ne demek müþteri hangi firma veya hangi kurum dan alýnmýþ bu ýhaleyi
Bu ýhale benim gozumde yok sayýlýr .Belkide yarýn ýptal edilecek
Belkide kap haberi geldiðinde ani olarak o anda kontr yukarý hareketlendi sonra tekrar sert düsüs yaptý
Belkide amaç buydu
Ha diyeceksinizki sen ne sacmalýyorsun sahte KAP mý olur
Iþin basýnda sami varsa olur
adam dunya bankasýný kandýrmýs bizim spk yýmý kandýramayacak
olmaz dýyenlere güleyim durr
emkel bitti sosmo mu basladý þimdi.
Anlayan anlar
Birde negatif yazma diyorsun En azýndan kendine gore dogru olan ý yazýyor millet
senin gibi yapay zekaya guzel cumlelerle suslenmýþ laflarla sorular sorup sonra buraya copy pasta yapmýyor millet
Bay yapay zeka carýzma
Bu ýsým baya yakýstý Yapay zeka carýzma
Senin yazdýkalrýný pozýtýf mýþ gibi milleye gosterýyorsun ama seninki burdaki yatýrýmcýlara ýhanet .
Asýl sen negatifsin bence
Cunku gerceklerý gýzlýyorsun
Botas ýhalesýný ansýl aldý almasaydý ne olacaktý sana bunu ozeldende sordum kacamak cevap verdýn.gerceklerý yaz
Bay yapay zeka carýzma
Söyledýklerým Bený Baglar Kesýnlýkle Yatýrým Tavsýyesý Degýldýr.
bilerek yanlýþ yazan ve belgesiz paylaþým yapan olacaktýr. cevap yazmak hataydý.. stokta emtia görünen kapasite artýþý öncesi hazýrlýktýr. pomega stoksuz çalýþamaz. sipariþ geldiðinde üretim yapýlýr. zaten satýlmýþ ürün dür. teknoloji olarak benzeri yok.. made in türkiye...sipariþleri üretmek için yatýrým yapmak zorunda kalýndý. para yoksa siz varsýnýz.. sizi kazýkladý..
Atladýðýnýz bir þey var. Þirkete doðrudan nakit olarak girecek tek þey Bedelli Sermaye artýrýmýndan gelen para. Sami ve Ömer Bey'in yapmýþ olduðu hisse satýþlarý kiþisel. Bunu ya borç olarak verebilir, ya da tahsisli sermaye artýrýmý yoluyla þirkete koyup hisse oranlarýný artýrmýþ olurlar. Þimdi Sami ve Ömer Beyler hisse satýþlarýndan elde edilen parayý ne yapacaklarý konusunda hiç bir açýklama yapmadýlar. Þirkete borç vereceklerse þirketin borç yükü sizin kafanýzdan hesapladýðýnýz gibi azalmýþ olmayacak. Yok eðer tahsisli sermaye artýrýmý yaparlarsa ve hisse satýþlarýndan gelen parayý bunun için kullanýrlarsa o zaman þirkete sizin beklediðiniz þekliyle para girmiþ olur.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Yer Ýmleri