Sevgili Cok,
Ortada bir iflas yada fabrika satışı filan yok. Enflasyon muhasebesi bahanesiyle karı hiç etmek var. Elinde fırsat varken neden vergi ödesin Vesbe ve Vestel? Tek tek 11 aylık ihracat rakamlarını topladım. 950 Milyon doları aşkın ihracat var. Sadece Kasımda 300 milyon dolar mal satışı için izin alınmış. AB'de faizler düşüyor. Enflasyon muhasebesi sanayi kuruluşları için bittiği an bu kuruluşların neler sakladığını göreceksin.
Kadraj hocam bu dediklerin vesbe için mi geçerli Vestel de patlayacak mı
Ben bu başlığa nadiren bakıyorum, bakmışken şimdi vicdani sorumluluğum gereği bildiğim şeyi yazayım da, siz yine kendi kararınızı kendiniz verin.
VESBE 9 aylık gelir tablosu;
Finansman Geliri (Gideri) Öncesi Faaliyet Karı (Zararı) -2.501.378
(Esas Faaliyet Dışı) Finansal Gelirler 4.542.421
(Esas Faaliyet Dışı) Finansal Giderler (-)-8.599.323
Net Parasal Pozisyon Kazançları (Kayıpları) 3.415.517 (enflasyon muhasebesinin gelir tablosuna etkisi bu satır ve evet, olumsuz değil, olumlu bile etkisi var)
Sürdürülen Faaliyetler Vergi Öncesi Karı (Zararı)-3.142.763
Bir diğer açıdan bakınca da, enflasyon muhasebesi etkisinden arındırılmış (düzeltilmemiş) finansal tablolara da ulaşabiliyorum (ücretli sitede) 9. ay sonu dönem zararı -3.327.049
Oradan da baksanız, buradan da baksanız, arkanızı da dönseniz şirket zararda. Elbette bu şirketin ciddi bir değeri var, bence de bu fiyatlar büyük bir fırsat olabilir fakat durumu bilerek kararınızı verin.
Yer İmleri