Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 329/331 İlkİlk ... 229279319327328329330331 SonSon
Arama sonucu : 2642 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: Viop LXIX

1. Hisse nete genel bir bakayım viob hariç canlı yok. Birazda döviz de var. Rahmetli Öztürk Serengil abinin dediği gibi burası ya iflas etti ya cenaze var.

2. bir Vatanda bazı kaleler vardırki düşmemesi gerekir, buna dikkat lütfen, hele her şeyin tartışıldığı sulandırıldığı böyle bir zamanda,
    şehitlik te bunlardan biridir,...

kimsenin tekelinde değildir, Ülke içinmidir?..Ülke için bir görevin hizmetin ifası esnasındamıdır?..Şehitlik kanunu kapsamındamıdır? olayın mahiyetine nasıl olmuş şekline bakılmaz, çünkü kanun önceden buu belirlemiş, vatandaşın çekiştirmesine bırakmamıştır,..

Mesela Paraşüt eğitiminde atlarken paraşütü açılmadı hayatını kaybetti, şehittir,... çünkü bir görevin ifası esnasında bu oluyor ve kanunen önceden yazılıdır,...

Şehitlik bunlardan biridir, Vatan bunlardan biridir, Milli Marş bunlardan biridir, bunlar kalelerdir,..
    yoksa bir ulus olamazsınız,..ulus bütünlüğünü sağlayamazsınız,..

bu konuda din olarak ortaya çıkarsak bir taraf bunu tartışmaya, diğer taraf tartıştırmamaya kalkar,
    oysa kimsenin tekelinde değildir,..o nedenlede kanun kapsamındadır,..bazı konular tartışmasızdır, geniş tanımlıdır, herkese göredir,...

bu ülke için toprağa düşmüşse Ay yıldızlı Al Bayrağa sarılır sarmalanır, yani naaşında Türk Bayrağı vardır ve
    bu kanunla yazılıdır, kimler şehit statüsünde bu baştan bellidir, kimsenin dinine inanışına bakılmaz,..

Şehit naaşında sarılı Türk Bayrağı ise bu ülke vatandaşı her kim olursa olsun herkesi temsil eder,..
    Bir şehidin ailesi o saatten sonra şehit ailesi olur,..ve yine bunlarda tanımlıdır, aylığı kime bağlanacak hangi haklardan yararlanacak,..
    Bir Şehidimizin ailesi elbette korunacak ve kollanacak, öksüz koyulmayacak,..

Çünkü orada o tabuta Al bayrağa sarılı yatan o saatte bu ülke yurttaşı herkestir,..
    açık ve nettir, Ülke içindir, Ülkeye hizmet esanasında dır,..Din gözetilmez,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

3.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    tanım apaçık ortadaysa iran-ırak savaşında ölenler şehit mi, hangi tarafın ölüleri gerçekten şehit..?
    ya da osmanlı akkoyunlu savaşında hepsi şehitse tanıma bir daha bakalım amaç mı hakka giden yol mu önemli..?
    suriye savaşında ölen hristiyan suriye devlet ordusu askerleri şehit mi mesela..?
    ya da türk ordusunda ölen gayri müslim veya ateist askerler şehit mi..? adama tanımı bir daha yap cevabı tekrarla derler..
    Apaçık ortada derken

İslamiyete göre dedim
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

4. Sn. İndregandi şehit bir yakınınız var galiba bu kadar sahiplenip tekelleştirdiğinize göre

Paraşütü açılmayan görevini ifa ediyor demişsiniz

Belki arkadaşı şaka yaptı yada sevmediği biri yaptı yada kendisi yaptı ailesi muhtaç olduğu için yada sevdiğini başkasına verdiler intihar etti vs

İslami açıdan allah yolu der
    Tdk kutsal ülkü inanç ve yurt için der

Siz bitti şehittir konuşma yorum yapma gibi otoriter kanun gibi noktalamışsınız

Daha önce konuştuk sn realites de yazmış
    . İran ırak savaşında ölenler şehit ise ahirette kim can aldı diye cehenneme gidecek ikiside cenneti hak etmiş

Sözün öz'ü anlamı ile mükafatı uyumsuz

Sonucuda böyle polemik yaratıyor bu yüzden kılıcı eline alan borusunu öttürüyor

Bakın internette içişleri şehit dediği polisi SGK kabul etmiyor

Bu bile en güzel örnektir

Saygılar
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Apaçık ortada derken

İslamiyete göre dedim
    ben de islamiyete göre sormuştum zaten, iki müslüman ülke savaşında kanunlarında ne yazarsa yazsın hangi ülkenin askerleri şehittir
    bir ülkenin yasalarında, benim tüm vatandaşlarım cennete gidecektir diyorsa sorgusuz sualsiz hepsi cennetlik mi olur.?

dini literatürden gelmiş bir ünvan yasayla belirlenmiş diye ulusal bir kavram haline getirilmesi empoze edilmiş bir gerçekliktir
    tanımın çıktığı literatürden bakıp, benim ülkemin çıkarları her zaman meşrudur onun için sadece bizimkiler şehittir demek çelişki barındırır
    dini tanım önemli değil ben ulusal anlayışa ve tanıma bakarım diyorsak zaten tartışılacak bir şey yok derim..

6. Yunus Paksoy
    @yunuspaksoy
    ·
    1 sa
    ����SON DAKİKA — TÜRK ASKERİ GAZZE’DE OLACAK MI?

TRUMP:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la çok iyi bir ilişkim var ve bunu konuşacağız.

Eğer iyi bir sonuç çıkarsa, bence bu da iyi olur.

Bunun Bibi’yle ilgili bir yönü var; belki onu da konuşacağız.

Ama Türkiye bize harika bir ülke oldu.

Erdoğan de benim açımdan son derece iyiydi.

Seni bilemem Bibi.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

7.  Alıntı Originally Posted by bb79 Yazıyı Oku
    Sn. İndregandi şehit bir yakınınız var galiba bu kadar sahiplenip tekelleştirdiğinize göre

Paraşütü açılmayan görevini ifa ediyor demişsiniz

Belki arkadaşı şaka yaptı yada sevmediği biri yaptı yada kendisi yaptı ailesi muhtaç olduğu için yada sevdiğini başkasına verdiler intihar etti vs

İslami açıdan allah yolu der
    Tdk kutsal ülkü inanç ve yurt için der

Siz bitti şehittir konuşma yorum yapma gibi otoriter kanun gibi noktalamışsınız

Daha önce konuştuk sn realites de yazmış
    . İran ırak savaşında ölenler şehit ise ahirette kim can aldı diye cehenneme gidecek ikiside cenneti hak etmiş

Sözün öz'ü anlamı ile mükafatı uyumsuz

Sonucuda böyle polemik yaratıyor bu yüzden kılıcı eline alan borusunu öttürüyor

Bakın internette içişleri şehit dediği polisi SGK kabul etmiyor

Bu bile en güzel örnektir

Saygılar
    seni severim düşüncelerine saygıda duyarım,....ama dediğim şu,...Laik devlette yani din ayrımı gözetmeksizin herkese eşit mesafede olunan bir ülkede, şehitlik kanunla önceden tanımlıdır,..kanunla da koruma altına alınmıştır, yani şu demek sevgili bb79 sen daha şehit düşmeden şehit olup olamayacağın önceden belli,...

şehit sattüsünd değilsen ister müslüman ol, ister hristiyan fark etmez,..şehit olamazsın,..

şehitlik statünün adı,...bir dogma değil,...

burada ülke yeterince Laikmidir değilmidir, bu manada Yurttaşlarına eşit mesafedemidir yoksa bunu koruyamamış bu çizgiden sapma yoluna mı girmiştir elbbette bunlar ayrıca şehitlikten izole tartışılacak bir durumdur,..

Burada benim bahsettiğim Ülke menfaati için, ülke yararına, ülke için bir görev yaparken, ülke için bir görev esnasında,..

Allah yolunda şehitlik benim burada konum değil, bir vatan bütünlüğü içersinde ulus olarak bir olabilmek, ben bunu oluşturan değerlerden birinden bahsediyorum,..bayrak nasıl bunlardan biriyse, şehitlikte bunlardan biri,..

kestirip atmıyorum, ülke için kutsal bir değer olduğunu vurguluyorum,...

yani yine örnek verelim, çok oturmayacak ama, cephede yaralanan bir askeri şehir hastanesine bu nasıl olmuyorsa, boş kalıyorsa,..altı dolmuyorsa,...

vatan için hayatını kaybeden birini de kimsesizler mezarlığınamı defnedelim,...
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

8. İyicene karıştı bu taraf...

https://x.com/i/status/2005728462288609319

Sayfa 329/331 İlkİlk ... 229279319327328329330331 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz