Originally Posted by
indregandi
seni severim düşüncelerine saygıda duyarım,....ama dediğim şu,...Laik devlette yani din ayrımı gözetmeksizin herkese eşit mesafede olunan bir ülkede, şehitlik kanunla önceden tanımlıdır,..kanunla da koruma altına alınmıştır, yani şu demek sevgili bb79 sen daha şehit düşmeden şehit olup olamayacağın önceden belli,...
şehit sattüsünd değilsen ister müslüman ol, ister hristiyan fark etmez,..şehit olamazsın,..
şehitlik statünün adı,...bir dogma değil,...
burada ülke yeterince Laikmidir değilmidir, bu manada Yurttaşlarına eşit mesafedemidir yoksa bunu koruyamamış bu çizgiden sapma yoluna mı girmiştir elbbette bunlar ayrıca şehitlikten izole tartışılacak bir durumdur,..
Burada benim bahsettiğim Ülke menfaati için, ülke yararına, ülke için bir görev yaparken, ülke için bir görev esnasında,..
Allah yolunda şehitlik benim burada konum değil, bir vatan bütünlüğü içersinde ulus olarak bir olabilmek, ben bunu oluşturan değerlerden birinden bahsediyorum,..bayrak nasıl bunlardan biriyse, şehitlikte bunlardan biri,..
kestirip atmıyorum, ülke için kutsal bir değer olduğunu vurguluyorum,...
yani yine örnek verelim, çok oturmayacak ama, cephede yaralanan bir askeri şehir hastanesine bu nasıl olmuyorsa, boş kalıyorsa,..altı dolmuyorsa,...
vatan için hayatını kaybeden birini de kimsesizler mezarlığınamı defnedelim,...
Yer İmleri