Artan

89,65 10 17:07
616,00 10 17:07
578,00 9.99 17:07
360,75 9.98 17:06
19,29 9.98 17:06
Artan Hisseler

Azalan

5,24 -11.01 17:07
49,38 -9.97 17:06
140,10 -9.96 13:55
25,54 -9.94 17:07
21,20 -9.79 17:07
Azalan Hisseler

İşlem

7.831.506.400,25 17:07
7.709.738.319,92 17:07
7.252.564.627,40 17:07
6.892.378.736,38 17:07
6.617.913.825,70 17:07
Tüm Hisseler
Sayfa 2580/2581 İlkİlk ... 158020802480253025702578257925802581 SonSon
Arama sonucu : 20641 madde; 20,633 - 20,640 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    sn deniz43 eurobondları pek tercih etmediginizi yazmıştınız...hazine eurobondlarında 3-4 yıllık eurobondlarda getiriler 4,5 larda, ve kirli fiyatlar çok yuksek...özel bankalarda getiriler yaklaşık kirli fiyatlarla 6,5-7 lere anca çıkıyor ...usa 10 yıllıklarının 4,2 lerde oldugu yerede tr nin 6 larda olması çok mantıksız geliyor bana..ve baktıgım zaman özel ve hazine eurobondalrının vadeleri genelde 2028 2029 a yıgılmış durumda 2030 cok az . 2030 sonrası ise neredeyse yok denecek kadar az..bu kadar kısa vadeli borç cevirmeyi nasıl başaracagız..bu bana sanki tl 2028 de sert bir deger kaybına ugrayacak izlenimi verdi..ve dünyada tüm devlet tahvil fazileri artarken ( japonya dahil ) ya bizim ekonomimiz cidden düzeliyor ..yada krizi öteleyerek ciddi bir stress biriktirdik ve patlayacak izlenimi veriyor.. o yüzden getirisi ne kadar iyi olursa olsun tl hiç bir enstruman düşünmüyorum.. o yüzden döviz cinsi kısa vadeli en mantıklı yatırım ne olabilir..6-7 ay durup daha sonra eurobond geetirileri düzelince tekrar eurobonda girmek için ne önerirsiniz .yada özel bankaların 6-7 yllık eurobondlarında %8 ler falan yakalanırsa alınmalımı ?
    Benim öngörüm 2026 yılında;ABD,japonya,almanya gibi ülkelerde uzun vadeli hazine tahvil faizlerinin yükseleceği ve bu tahvillerin değer kaybedeceği şeklinde.Aynı öngörüm Türk eurobondları için de geçerli.Bu öngörüm gerçekleşirse, vade sonuna kağıtı elinizde tutarsanız aldığınız tarihteki getiriyi elde edersiniz,ama arada nakit ihtiyacınız olur satmanız gerekirse muhtemelen zarar yazarsınız.
    Benim yatırım sepetinde döviz cinsi enstrüman paketi tercihim:1/4 altın+1/4 gümüş+1/4 ABD teknoloji hisseleri+1/4 alman ve ABD savunma sanayi hisse senetleri olurdu.

2. ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://gazeteoksijen.com/dunya/rusy...tutarli-261573

Rusya'dan Maduro ve ABD açıklaması: Yasa dışı ancak tutarlı

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela'ya yönelik adımlarının "yasa dışı ancak tutarlı" olduğunu söyledi

Medvedev, ABD'nin, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores'in alıkonulduğu askeri operasyonunu Rus haber ajansı TASS'a değerlendirdi.

ABD'nin, Rusya'nın bazı eylemlerini eleştirme hakkını kaybettiğini vurgulayan Medvedev, "Maduro, mevcut ABD yönetiminin asıl amacının petrol ve diğer madenleri yağmalamak olduğunu defalarca söylemişti. Trump da zaten bunu gizlemiyor" dedi.

Medvedev, ABD'nin başka ülkelerin kaynaklarını sürekli hedeflediğine işaret ederek, "Trump'ın davranışının bariz bir şekilde yasa dışı olmasına rağmen tutarlı olduğunu inkar edemezsiniz. O ve ekibi, ülkelerinin ulusal çıkarlarını savunmada çok katılar" ifadelerini kullandı.

Yani tercümesi:Yarın ,Rusya olarak biz de mesela Gürcistan ,Moldovya,Kazakistan ,Azerbaycan gibi ülkelerin topraklarını ele geçirsek,doğal kaynaklarına el koysak, artık ABD'nin Rusya'n eylemlerini eleştirme hakkı olmayacağını,bunu kaybettiğini ifade ediyor.

Her ne kadar Maduro halkına zulmeden,boğazına kadar yolsuzluğa batan,halkını açlığa sürüklüyen zalim bir diktatör olsa da,Birleşmiş Milletler ve uluslararası hukuk ilkelerini çiğneyen ,başka bir ülkenin egemenlik haklarını ihlal eden güç kullanımı artık diğer ülkelere de güç kullanımı ile küçük ülkelerin egemenlik haklarını çiğnemesine,kaynaklarına ve topraklarına güç kullanarak el koymanın yolunu açmış oluyor.Artık,bundan sonra devlet ve devlet dışı aktörler gücü gücü yetene..
    https://x.com/kobeissiletter/status/...846372858?s=46

Şansa bak Louisiana ağır petrol işlemeye uygun rafinerilere sahipmiş.

https://x.com/object_zero_/status/20...430580942?s=46

Birde not: Putin ukrayna savaşı başında hızlı bir zaferi hayal ediyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Amerika ise tam tersi olarak paket servis gibi kargoyu adresten teslim aldı.

Antonov Havalimanı Muharebesi

https://tr.wikipedia.org/wiki/Antono...anı_Muharebesi

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Benim öngörüm 2026 yılında;ABD,japonya,almanya gibi ülkelerde uzun vadeli hazine tahvil faizlerinin yükseleceği ve bu tahvillerin değer kaybedeceği şeklinde.Aynı öngörüm Türk eurobondları için de geçerli.Bu öngörüm gerçekleşirse, vade sonuna kağıtı elinizde tutarsanız aldığınız tarihteki getiriyi elde edersiniz,ama arada nakit ihtiyacınız olur satmanız gerekirse muhtemelen zarar yazarsınız.
    Benim yatırım sepetinde döviz cinsi enstrüman paketi tercihim:1/4 altın+1/4 gümüş+1/4 ABD teknoloji hisseleri+1/4 alman ve ABD savunma sanayi hisse senetleri olurdu.
    Teşekkür ederim sn deniz 43 birde vestel eurobond u dikkatimi çekti 65 kirli fiyatı ve %9.75 faizi var . Yani 130 bin dolar ile 200 bin dolarlık bir eurobond alınıyor ve senelik 19500 gibi bir faizi var. Evet batarsa tüm paramız gider .ama eğer uzakdogulu bir teknoloji şirketine yada ortadogulu bir yatırım şirketine satılırsa ne olur ? Sonuç itibari ile hepi topu 500 milyon dolarlık bir borç icin 5 milyar dolar lik şirket i batirirlarmi ?

https://gazeteoksijen.com/dunya/vene...land-mi-261581

Trump yeni hedefini açıkladı: Grönland'a kesinlikle ihtiyacımız var, etrafı Rus ve Çin gemileriyle çevrili

Yazmıştım.

"Trump, ABD'nin Batı Yarımküre üzerinde kontrolü sürdürmesi gerektiğine inandığını ve Avrupa sömürgeciliğini reddeden 19. yüzyıl Monroe Doktrini'ne kendi yorumunu getirdiğini söyledi. Trump, bu yaklaşımını "Donroe Doktrini" olarak adlandırıyor. Ancak röportajda, Venezuela Devlet Başkanı'nın kaçırılması kararının yalnızca coğrafyaya dayanmadığını ifade etti.

https://www.ekonomim.com/dunya/trump...-haberi-866508

Trump: Grönland'ı güzellikle vermezse Danimarka'nın ekonomisini çökertirim

ABD Başkanı Donal Trump, The Atlantic dergisine verdiği röportajda ABD'nin müdahale edeceği "son ülkenin Venezuela olmadığını ima ederek "Grönland, Amerikan ulusal çıkarları için hayati öneme sahip. Grönland'ı güzellikle vermezse Danimarka'nın ekonomisini çökertirim. Grönland'a kesinlikle ihtiyacımız var.
    Son düzenleme : deniz43; Bugün saat: 05:26.

Symbol prıce change %change
    *gold
    4.412,8
    +83,2 +1,92

sılver
    75,44
    +4,425 +6,04

*BRENT
    61,05
    +0,3 +0,49

*OIL
    57,54
    +0,22 +0,38

ABD'nin Venezuela'ya askeri müdahalesi ,gelecekte yaratacağı sonuçları nedeniyle, -beklendiği gibi- altın ve gümüşte fiyat yükselişine neden oldu.Venezuela dünyanın en zengin petrol rezervlerine sahip olmasına rağmen şimdilik petrol fiyatlarına önemli bir etkisi olmadı.Çünkü bu rezervlerin üretime hazır hale getirilmesi ve piyasalara sunulması büyük yatırımlar ve uzun bir süreye ihtiyaç duyuyor.Ama yine de piyasalar geleceği satın aldığı için, venezuela petrolü piyasaya girmeden belirli bir süre önce petrol fiyatında bir düşüş beklenebilir.ABD vadeli işlemler hisse senedi borsaları ise haftaya yatay sayılbilecek bir pozisyonda başladı.

https://www.cnbc.com/quotes/JP30Y-JP

Japonya borsası savunma hisse senetleri ile yükselirken,Japon 30 yıllık hazine tahvili %3.43 ile yeni bir rekor kırdı.Nedeni ABD'nin askeri müdahalesinin Çin'in Taiwan'ı istila etmek için bir bahane yaratması ve daha da artırılacak japonya savunma harcamalarının bütçe açığında ve borçlanma ihtiyacında artış beklentisi.
    Son düzenleme : deniz43; Bugün saat: 05:10.

6.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim sn deniz 43 birde vestel eurobond u dikkatimi çekti 65 kirli fiyatı ve %9.75 faizi var . Yani 130 bin dolar ile 200 bin dolarlık bir eurobond alınıyor ve senelik 19500 gibi bir faizi var. Evet batarsa tüm paramız gider .ama eğer uzakdogulu bir teknoloji şirketine yada ortadogulu bir yatırım şirketine satılırsa ne olur ? Sonuç itibari ile hepi topu 500 milyon dolarlık bir borç icin 5 milyar dolar lik şirket i batirirlarmi ?
    özel sektör tahvilleri oldukça risklidir, geçmişte ödenmeyen çok fazla tahvil oldu.ben olsam bulaşmazdım.vesteli çok yakından biliyorum, bazı şeyleri açık yazamam ama ben almam o tahvilleri.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. haftasonu yaşananlar bana demokrasi ile yönetimin asıl milli güvenlik meselesi olduğunu gösterdi.Demokrasiyi özümsemiş, halkın onayı ve desteği ile ülkeyi yöneten bir yönetim var ise şu trumpın yaptığı şeyleri yapamazlar. Maduro da halk desteği 2013 den beri yoktu, ülke resmen çökmüştü ve halkına karşı güçlü olsa da dışarıdan gelecek en ufak riskte alaşağı oldu.
    Görünürde sırada İran var gibi görüyorum. Oradaki rejim de halk desteğini yitirdi, ülkeyi yönetemiyorlar, devaluasyon yaşandı en son.Daha önceki başkan Reisi helikopter kazasında öldü, bence o da şaibeli bir kazaydı. ne kadar sürer bilmem ama orada da bişeyler olacaktır, rejimin kağıttan kaplan olduğu da ortaya çıktı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

TÜİK'e göre:

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %30,89 arttı, aylık %0,89 arttı

Sayfa 2580/2581 İlkİlk ... 158020802480253025702578257925802581 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •