-
*hong kong hang seng endeksi %0,1 artışla 26361,44 puanla açıldı
-
*ftse bursa malezya klcı endeksi yatay seyirle 1669,08 puandan açıldı
-
*singapur'da ftse straits times endeksi %0,3 artışla 4670,04 puandan açıldı
-
*güney kore'de kospi endeksi %1,8 artışla 4385,92 puandan açıldı
-
Borsa İstanbul’da İşlem Gören Şirketlerin Genel Kurul Tarihleri
05/01/2026 06:00:00
7 Ocak 2026 Çarşamba
11:00 PAHOL-PasifikHolding Olağanüstü Genel Kurul toplantısı
12 Ocak 2026 Pazartesi
14:00 MEGAP- Mega Polietilen Olağan Genel Kurul toplantısı
13 Ocak 2026 Salı
14:00 TSPOR-Trabzonspor Sportif Yatırım Olağan Genel Kurul Toplantısı
15 Ocak 2026 Perşembe
11:00 ATEKS- Akın Tekstil Olağan Genel Kurul toplantısı
22 Ocak 2026 Perşembe
09:30 FORMT- Formet Metal Olağan Genel Kurul toplantısı
3 Şubat 2026 Salı
10:30 EGPRO-Ege Profil Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
ForInvest Haber
-
Resmi Gazete'de Bugün- 5 Ocak
05/01/2026 06:01:00
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
YÖNETMELİKLER
–– Eskişehir Teknik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
–– İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
İLÂN BÖLÜMÜ
a - Yargı İlânı
b - Artırma, Eksiltme ve İhale İlânları
c - Çeşitli İlânlar
– T.C. Merkez Bankasınca Belirlenen Devlet İç Borçlanma Senetlerinin Günlük Değerleri
-
*Ons altın yüzde 2'ye yakın artışla 4420,93 doları gördü, şu sıralarda %1,85 artışla 4411,73 dolarda
-
ANALİZ- Yurt Dışı Sabah Bülteni (IKON Menkul)
05/01/2026 07:30:19
ABD Maduro’yu Operasyonla Ele Geçirdi: Jeopolitik Risk Primi Yükseldi, Metaller Gap’li Açıldı
*Trump, ABD’nin Venezuela üzerinde fiilen kontrol sağladığını söylerken, aynı sürecin Kolombiya ve Meksika’ya da genişleyebileceği tehdidiyle Latin Amerika’da jeopolitik risk primini ve enerji varlıklarında belirsizliği arttırdı.
*Trump, Venezuela hükümeti işbirliği yapmazsa ikinci bir Venezuela saldırısının mümkün olduğunu söyledi.
*Goldman Sachs, Venezuela kaynaklı arz artışının kısa vadede petrol fiyatlarını fazla etkilemeyeceğini söylerken 2026 ortaları ve 2027 itibariyle petrol için kalıcı “aşağı yönlü risklerin” arttığını vurguluyor.
*OPEC+ jeopolitik tansiyon yükselse de 2026 1Ç boyunca üretimi sabit tutarak “fiyat istikrarını” öne çıkardı ve piyasaya gerektiğinde gönüllü kesintileri kademeli geri alma opsiyonunu korudu.
*Japonya’nın Aralık imalat PMI’ının 50,0’a açıklanarak yeniden “eşik üstüne” çıkması, sektörde daralmanın azaldığı ve istikrara dönüş sinyali olarak yorumlandı.
*Crude oil ABD’nin Venezuela operasyonu sonrasında piyasa açılışında -%1,35’lik bir düşüş ile yeni haftaya başladı ancak bu düşüş kısa sürdü ve hızlı bir toparlanmaya girerek kayıpları sildi.
*Nikkei vadeli endeksi yeni haftaya yaklaşık %1.30 yükseliş ile başladı.
*Ons Altın ABD’nin Venezuela liderine yaptığı operasyon sonucunda yeni haftaya fiyat boşluğu oluşturarak güçlü bir şekilde başladı ve yaklaşık %1.65 yükseldi.
*Ons Gümüş’te yeni haftaya fiyat boşluğu oluşturarak yaklaşık %4 değer artışı ile giriş yaptı.
*Japonya merkezli küresel yatırım bankası Nomura 2025 sonunda açıklanan daha sıkı otomotiv teşvik çerçevesi 2026’da Çin’de elektrikli araç talebini daha da azaltacağını söylüyor.
*BoJ Başkanı Kazuo Ueda, ücret–fiyat döngüsünün daha kalıcı hale geldiğini vurgulayarak, büyüme ve enflasyon görünümü tahminlerle uyumlu seyrederse faiz artırımlarının devam edebileceği sinyalini verdi. Diğer öne çıkan mesaj ise; Artışların otomatik bir takvime bağlı olmadığını, gelen verilerle şekilleneceğini söyledi.
*Avustralya’da “Yapışkan enflasyon” nedeniyle RBA’nın 2026’da yeniden sıkılaşmaya dönme ihtimali artış gösterdi.
*Bugün 18:00’de ABD’de Aralık ISM İmalat PMI açıklanacak; beklenti 48,3 (önceki 48,2) ile endeksin 50 eşik altında kalarak imalatta daralmanın sürdüğüne işaret etmesi bekleniyor.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri