Originally Posted by
cemsoy35
sn deniz43 eurobondları pek tercih etmediginizi yazmıştınız...hazine eurobondlarında 3-4 yıllık eurobondlarda getiriler 4,5 larda, ve kirli fiyatlar çok yuksek...özel bankalarda getiriler yaklaşık kirli fiyatlarla 6,5-7 lere anca çıkıyor ...usa 10 yıllıklarının 4,2 lerde oldugu yerede tr nin 6 larda olması çok mantıksız geliyor bana..ve baktıgım zaman özel ve hazine eurobondalrının vadeleri genelde 2028 2029 a yıgılmış durumda 2030 cok az . 2030 sonrası ise neredeyse yok denecek kadar az..bu kadar kısa vadeli borç cevirmeyi nasıl başaracagız..bu bana sanki tl 2028 de sert bir deger kaybına ugrayacak izlenimi verdi..ve dünyada tüm devlet tahvil fazileri artarken ( japonya dahil ) ya bizim ekonomimiz cidden düzeliyor ..yada krizi öteleyerek ciddi bir stress biriktirdik ve patlayacak izlenimi veriyor.. o yüzden getirisi ne kadar iyi olursa olsun tl hiç bir enstruman düşünmüyorum.. o yüzden döviz cinsi kısa vadeli en mantıklı yatırım ne olabilir..6-7 ay durup daha sonra eurobond geetirileri düzelince tekrar eurobonda girmek için ne önerirsiniz .yada özel bankaların 6-7 yllık eurobondlarında %8 ler falan yakalanırsa alınmalımı ?
Yer İmleri