çıtak, bisti sıkı düşüreceğisen 11272 altına indir
11600-700 altı da erken işaret olur, dikkat kesiliriz
yoksa 12500 ve/ya da 13000 bana görünen yakın hedefler
oradan bi yerden satış gelir bence ama bitirici olur mu onu bilmem
Son düzenleme : KPL; Dün saat: 15:58.
Psikolojik YAS süreci
1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme
.
.
ÇITAK bu nasıl OLUYORU anlamıyoru diyor.
Grafik 19 Ekim 2023
Psikolojik YAS süreci
.
.
Edit yok (ing türkçe hariç) aynen duruyor grafik.
Nasıl oluyoru, neden oluyoru
------------------------------
Soru sadece KPL ye :
Sayım doğru ise 4 yapmaya çalışıyor isek 5 nasıl olur nasıl bir dünya/ülke mevcudiyeti olur![]()
Psikolojik YAS süreci
eve döndüm ... endeks / altıngr örneklemesi için senaryo :
şu an altın ons 4470 usd, altın gr 6200 tl civarlarında
dolartl az çok sabit kalmak kaydı ile altın ons 3800'e inseydi (ki bu olasılık görünüyor), altın gr 5300 TL civarlarına inerdi
bu arada endeks yürüse ve topu topu 13000 yapsa endeks/altın zaten 13000/5300 = 2.45 küsurlara gelirdi kafadan, biraz da uzatsa yağni ... bu bin yol içinden bana biraz daha olası gelen bi alternatif.
şimdi oradan sonra iyiden atmasyona giriyoruz ama örnekleme niyetiyle devam edelim :
diyelim ki buna benzer birşey oldu endeks/altın gr =2.5 oldu. ve endeks/algtıngrde de 4'teymişiz ve 5 yapacağız. altın da şu an 3 bitiriyor(???) 3800'e düşerek 4 yaptı (???) yukarı 5 yapacak (???). >>> endeks olduğu yerde sayarken bile altını patlatacak herşey endeks/altın grde 5 yaptırabilir o noktada (örn çin de tayvanı yedi, amerika "hop biz yaparız sen nereye" dedi, oraya buraya alet edevat yığmaya başladı, soğuk savaş alevlendi ya da mecbur oldu başlayan QE resmileşiyor). diyelim endeks 13000+-'de yatay kaldı altın ons 5500 dolorese sıçradı, altın gr olur mu sana 7600. endeks/altıngr n'olur 13000/7600 = 1.7 filan.
ben dalga saymadığım için altın 5 mi bitiriyo, 3 mü bilemem. bunun bir alternatifi, altın aman aman patlamadı işi bitik diyelim. türk borsasının iç siyaset ya da bölgesel bir tehdit ya da secbul'un yazdığı gibi iyi bir haber hehaha sonrası sırf teknik bir 5 çakılışı olabilir tabii. örneğin altıngr 5000'lerdeyken borsa döndü 8500'lerde bir dip daha yaptı. endeks/altıngr n'olur 8500/5000 = 1.7..
hem endeks düşer, hem altın (ya da dolartl) artarsa zaten seyreyle>>>
olmuş mu secbulçok aman aman yaratıcı bir deneme değil, rakamlar da muhafazakar muhtml ama matematiği ok gibi
Son düzenleme : KPL; Bugün saat: 15:37.
Yer İmleri