BİLANCO heycanı başlıyor....
Yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında olmayıp doğacak kar veya zarardan sorumlu değilim...
Şuanda bilançolar bazı tahtalarda fiyatlara giriyor .
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Dün açığa satış ilgisi sınırlı ölçüde arttı… Günlük listede GARAN (%39) ve TAVHL
(%37) başı çekerken, FROTO (%35), ISCTR (%34) ve AKBNK (%34) onları izledi. Haftalık
bazda ise TAVHL (%36) ve AKBNK (%31) öne çıkarken, GARAN (%31) ve FROTO
(%29) da yüksek seviyelerde yer aldı. BIST50 hisseleri için haftalık açığa satış
ilgisi değişimi (seçili en yüksek 10 artış ve en yüksek 10 düşüş)… Son 5 gündeki
açığa satış ilgisi değişimini önceki 5 gün ile ve endekse göre göreli performansla
birlikte düzenli olarak yayımlıyoruz. En son veriler, açığa satış ilgisinde
en yüksek artışların ENKAI (+%9), FROTO (+%8) ve SAHOL (+%7) hisselerinde
olduğunu, en büyük düşüşlerin ise KONTR (-%14), BTCIM (-%13) ve OYAKC (-%5) hisselerinde
yaşandığını gösteriyor.
TERA menkulden alıntı
Yazdıklarım yatırım danışmanlığı kapsamında olmayıp doğacak kar veya zarardan sorumlu değilim...
Enflasyon ve faiz indirim beklentilerindeki dalgalanma
Piyasa, ilk 1-2 ayda (özellikle gıda kaynaklı) enflasyonun yüksek gelebileceğini fiyatlıyor. TCMB Başkanı'nın da "Ocak-Şubat enflasyonu yüksek olabilir" açıklaması sonrası faiz indirimlerinin beklenenden daha yavaş veya sınırlı olacağı endişesi bankaları baskılıyor.
Bankalar yüksek faiz ortamında net faiz marjı (NIM) çok iyi, ama indirim beklentisi gecikirse veya yavaşlarsa bu marjın daralacağı korkusu satış getiriyor.
Bankalardaki frenin nedeni bu önümüzdeki hafta ınsıder üzerinden bir hareket olur diye düşünüyorum.
xbank teknik olarak 2026 ilk çeyrek yukarı potansiyeli benim graflarda en fazla %10-12 bir hareketti.
şuanda pati çekiyorlar
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Yer İmleri