Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
ya yutübde birsürü amerikada yasayan yütübür vidyoları var

orada yaglandıra ballandıra amerikayı anlatıyorlar

hatta peyçek dedikleri bodrolarını gösteriyorlar kameralara

markette etlerin ne kadar ucuz oldugunu arabaların ne kadar ucuz oldugunu ve amerikalıların paso gülücük verip hi hello dediklerini anlatıyorlar

o vidyolar dogruyu mu yansıtıyor bilmiyom ki
1) Eger guzel bir isin varsa araban evin yazligin varsa cocuk ozel okula gidiyorsa guzel bir sosyal hayatin varsa ASLAAAA Amerika ya gelme cok cok pisman olursun

2) ABD de hicbir zaman gercek et gercek sebze yiyemeyeceksin. Ben 24 yildir ABD deyim dogru duzgun ne balik nede et yiyebildim cunku yok ama inanilmaz ucuz. Cunku dondurulmus yok antibiyotik ve hormon teknolojisinde asmislar o yuzden hersey cok ucuz ama ismi ayni kendisi farkli. Yiyorsun ama yedigin gercek degil.

3) Dunyanin en sagliksiz ulkesi. 40 yasini gecipte ilac kullanmayan insanlara Hazreti Isa gibi bakiyorlar. Cok fazla alerjisi olan cok fazla saglik sorunu olan insan var. Uzun yasiyorlar ama cok kalitesiz yasiyorlar. Yas ortalamasi cok yuksek o yuzden insanlarin cogu cirkin bak ben 47 yasindayim bana herkes sirkette genc diyor. Sirkette bir suru 80 yas uzerinde insan var. Trafikte supermarkette bu insanlar cok basa bela oluyorlar. Uzun yasamak hicte guzel bir sey degil. reaksiyonlari zayif anlamalari zayif herseyleri cok geri. Heryer huzur evi dolu...

4) 24 yildir ABD deyim daha bir kere yuzemedim denizde cunku deniz yok. Okyanusta yuzulmuyor kopekbaligindan dolayi. Oteller Turkiyedeki gibi degil hizmet ve yemek kalitesi korkunc dusuk. Anlatsam kimse inanmaz.

5) Insanlar cok bakimsiz cunku ozgurluk TR den daha ileride.. Kadinlar korkunc bakimsizlar bunu istedigin kisiye sorabilirsin. Pozitif ayrimciliktan dolayi kadinlara asiri ihtimam gosteriliyor erkekler ise hep ikinci planda bu okullarda ogretiliyor. Kisisel bakim nedir hijyen nedir bilmiyorlar. Turk insani bu konuda cok ileride. Bu kulturle alakali bir sey bunun parayla teknolojiyle alakasi yok. Akdeniz insani genelde daha bakimli daha temiz. bir Amerikalinin evine gidince daha belirgin oluyor bu. Kedi kopek heryerde ne bilim duzensiz bakimsizlar. Bir kere girdim bir daha asla Amerikalinin evine girmedim. Bizden 500 sene gerideler bu konuda

6) ABD de iyi seyler yokmu var ama bunlar eften puften seyler hayat kalitesini artiran seyler degil. Yok trafik iyiymis yok okullar iyiymis bunlar hayat kalitesini artirmaz. Bir erkek icin hayat kalitesi belli, birincisini geciyorum herkes biliyor guzel yemek guzel deniz. bunlar ABD de yok. Olmayinca istersen altina 5 bin motor araba cek hayat kaliten artmiyor.

7) ABD deki Turk sayisi ile ABD ye gelen Turk sayisi arasinda ucurum var. Hersene cok ama cok sayida Turk geliyor ancak cok azi kaliyor. Zenginler ve hali vakti yerinde olanlar asla ABD de kalmiyor onlar hemen TR ye donuyorlar. Burada kalanlar hep Turkiyenin ezik kesimi. Iste TR de is bulamamis bir baltaya sap olamamis tipler, escinseller, Turkiyenin marjinal insanlari azinliklar bir de simdi Fettullahcilar ki en ilginci onlar. Hayatinda yol bina uygarlik gormemisler koy kasabadan toplama tipler kacmislar ABD ye. Vatan haini bunlar. ABD de radyo tv ye cikip TR yi kotuleyip normalde alamayacaklari refugee status u almaya calisiyorlar ama bunu ulkemizi kotuleyerek yapiyorlar. Turkiyenin en karaktersiz en tehlikeli insanlari. Ama sayilari cig gibi artiyor

8) Evlenmeden asla gelme. Sakin buralara bekar olarak gelme. Cok aglarsin...