Sayfa 968/1024 İlkİlk ... 4688689189589669679689699709781018 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,737 - 7,744 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    USD'ın 3.50 TL nin altına inmemesi, BES'ten %60 oranında çıkış olması Türk Siyasetine ve Türk Ekonomisine, Türk Halkının güvenmemesidir. Bu kadar net yazıyorum. Bu denli saçmalıklar ile isterseniz enflasyonu tek haneye indirin, yatırımcı usd akıtsın, FED zayıf kalsın, Suriye gerilimi bitsede yine 3,50 altına inmez. Çünkü ekonominin temeli güvendir. Güven herşeydir. Güven kayboldu mu, isterse BIST 115,000 olsun isterse 10 milyar usd yatırım olsun; OLMAZ...

Kaybolan şey; GÜVENDİR...

O sebeble 3,47 TL de FULL USD dayım... Ha teknik olarak 3,30 TL olabilir mi? OLABİLİR...

Ben 3,47 TL den USD ı mı alıp çıkayımda; 3,30 da sizin olsun, %15 TL faizide sizin olsun..
    sayın selka .slm.. isteğimiz bes şirketini bile seçemiyoruz....ben mecburmuyum vakı yada halk emeklilikle çalışmaya.....bu neden de etkili..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yüksek dolar faizine bağla keyfine bak. daha önce ben bu ülkenin ne siyasetine ne ekonomisine ne insanına güveniyorum dediğimde olmadık hakaretlere uğramıştım. en büyük hakaretide bist bozuntuları etmişti. çok korkuyorlar ve bu yüzden kuduz gibi saldırıyorlar.
    hakaret çok yanlış birşey...isteyen fikrini söyler..ama kimseye hakaret etmeye kimsenin hakkı yok...çok ayıp bir şey...insanlığa sığmaz.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yüksek dolar faizine bağla keyfine bak. daha önce ben bu ülkenin ne siyasetine ne ekonomisine ne insanına güveniyorum dediğimde olmadık hakaretlere uğramıştım. en büyük hakaretide bist bozuntuları etmişti. çok korkuyorlar ve bu yüzden kuduz gibi saldırıyorlar.
    Sn.Powerpc; %4 USD faizi karşısında inişe geçen %13,5 TL faizi... 13,5-4= 9,5 % ederki enflasyon 9,79% çıktı...

Bu yukarıdaki basit işleme itiraz edebilecek birisi çıkar mı bilemiyorum... 9,5% luk farkda şimdilik TL faizinde yön aşağı iken USD faizinde yön yukarı al sana Türk Ekonomisi...

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    sayın selka .slm.. isteğimiz bes şirketini bile seçemiyoruz....ben mecburmuyum vakı yada halk emeklilikle çalışmaya.....bu neden de etkili..
    Sn.Human bırakın Halk Emekliliği filan...

Etrafınızda yığınla SSK,BAĞ KUR, Emekli Sandığından emekli olan varken;

Etrafınızda bir tane kişi bile herhangi bir özel emeklilikten emekli olup da maaş alan var mıdır?

Lütfen özel emeklilik yeni çıktı geyiğini bırakın... Bu iş ANADOLU SİGORTA ile 1975 ler de başladı... 1980 ler de sistem değişti. 1990 larda sistem değişti. 2000 ler de sistem değişti... 2015 de sistem değişti... Hala BES te sistem değiştireceğiz diyorlar....Ve hala bir kişi bile emekli olup maaş alan çıkmadı...

Yoksa tek akıllı Bes e yatırım yapanlar mı?

Geçin bunları; artık ne kadar cahil olsa da Türk halkı terli, YEMİYOR....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Powerpc; %4 USD faizi karşısında inişe geçen %13,5 TL faizi... 13,5-4= 9,5 % ederki enflasyon 9,79% çıktı...

Bu yukarıdaki basit işleme itiraz edebilecek birisi çıkar mı bilemiyorum... 9,5% luk farkda şimdilik TL faizinde yön aşağı iken USD faizinde yön yukarı al sana Türk Ekonomisi...

Sn.Human bırakın Halk Emekliliği filan...

Etrafınızda yığınla SSK,BAĞ KUR, Emekli Sandığından emekli olan varken;

Etrafınızda bir tane kişi bile herhangi bir özel emeklilikten emekli olup da maaş alan var mıdır?

Lütfen özel emeklilik yeni çıktı geyiğini bırakın... Bu iş ANADOLU SİGORTA ile 1975 ler de başladı... 1980 ler de sistem değişti. 1990 larda sistem değişti. 2000 ler de sistem değişti... 2015 de sistem değişti... Hala BES te sistem değiştireceğiz diyorlar....Ve hala bir kişi bile emekli olup maaş alan çıkmadı...

Yoksa tek akıllı Bes e yatırım yapanlar mı?

Geçin bunları; artık ne kadar cahil olsa da Türk halkı terli, YEMİYOR....
    haklısnız..besde de işbankası iştiraklerine yatırım emeklilik fonu var..bir tek o aklıma yatıyor.ama onu bile alamıyorsunuz..malesef..

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    emtia yok,,ee sanayi ülkeside değiliz, 3. bir tanım olmalıydı demek istedim? oda sıcak paraya mahkum ülke...syg.
    Yani sanayimiz hiç yok değil. Var, ama sanayi ülkesi değiliz. Dünya çapında üretip, insanları bağımlısı yapabildiğimiz, alternatifi olmayan bir ürünümüz yok.

Son seçenek doğru. Sıcak paraya dayalı faiz ekonomisi buradaki ekonomi daha çok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yani sanayimiz hiç yok değil. Var, ama sanayi ülkesi değiliz. Dünya çapında üretip, insanları bağımlısı yapabildiğimiz, alternatifi olmayan bir ürünümüz yok.

Son seçenek doğru. Sıcak paraya dayalı faiz ekonomisi buradaki ekonomi daha çok.
    bu yüzxen bisten alım yaparken portföyünün en az Yüzde 60 ını ihrac eden firmalar seçiyorum....dövizi olan firmalar ergeç kendini toparlar..

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    bu yüzxen bisten alım yaparken portföyünün en az Yüzde 60 ını ihrac eden firmalar seçiyorum....dövizi olan firmalar ergeç kendini toparlar..
    Bir de bunlara ek "Çin ekonomisi" var. Diğer adı kölelik ekonomisi. Bütün sıralamaların en dibindeki sistem.

Bir ara bunlara özeniyorduk hatta. Çin gibi olalım falan diyordu bazıları.

Faiz ekonomisi bunların bir tık daha iyisi.
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 04-08-2017 saat: 23:06.

8. reis halleder
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Sayfa 968/1024 İlkİlk ... 4688689189589669679689699709781018 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •