Sayfa 967/1024 İlkİlk ... 4678679179579659669679689699771017 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,729 - 7,736 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    yoo yanılıyorsun....emtia çok büyük ddestek..venezula konusuna gelince..onların sefaleti yönetimlerinden....suudların kötü durumda olduğunu sanmıyorum...... onların derdi eski yaşantılarını devaö ettirmek...rusya ise tammen emtia ya dayalı gidiyor....ama benim kaastım onların yine dayanacak birşeyleri var ..bizde oda yok..
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Emtia ülkesi: Fiyatı kolayca manipüle edilebilir varlıklarla yaşamını sürdürmeye çalışan ülke. Sattığı emtia'yı kendi para biriminden değil, başka ülkenin para biriminden satıyor. Dolayısı ile alıcı ne verirse kabul etmek zorunda. Üstelik emtia miktarı sınırlı. Yani sattıkça güç kaybetmekte.

Sanayi ülkesi: Sattığı BMW'nin (iphone) fiyatını kendi para birimi ile belirleyen ülke. Sattığı malın aynısının her sene yeni versiyonunu ufak rötüşlarla yeniden piyasaya sürer ve zamlı fiyattan satar. Talep azalması görülmüş değildir ve mal arzı sınırsızdır.

Sanayi/Bilgi/Eğitim > Emtia
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    borçlanırsın da onu ödeyecek sürekli bir kaynağın olur. bu ya emtia yada üretim olur. bizde ikiside yetersiz, borcu sadece arttırıyoruz. toplam dış borç 600 milyar dolar. 2002 de bu 150 milyar dolardı. fakat borçlanma limitleri doldu bu ülkenin daha fazla borçlanması çok zor. yani 1 trilyon $ borcumuz istesek te olamayacak. döviz akışı kesildiği için olacakları selim bey söylemişti,yukarıda paylaştım. varlık fonu bu yüzden kuruldu, temlik ve kaldıraçlı piyasada oyunlar oynayarak bir süre daha devam etmek istiyorlar ama NAFİLE.
    Emtia ihrac etmenin üretime muadil ya da benzer bir parasal güç sağlaması ve böylelikle cari açığı kapatması mevzuu bence 2000 li yıllarda sona ermiştir. Gelişen teknoloji ile artık katma değersiz olarak işlem gören emtia sadece bir hammallıktır. Ayrıca emtia üreten ülkeleri de tembelliğe sevk etmektedir. Bu ekonomik sistem bu ülkelerde üretim ve sanayinin yerleşmesini engellemektedir. (suud, venezuella ve bir çok örnekte olduğu gibi.)

Japonya dünyanın en büyük çelik ihracatçısıdır. ancak Japonya'da çeliğin hammaddesi olan demir bulunmaz.

Japonya'ya ham demir'i satan ülkeler çok düşük belki de sıfır bir katma değer ile yine japonya'dan borç alarak japonya'nın belirlediği fiyattan ürünlerini satabilmektedir.

Son yıllarda geriye kalan petrol ve benzeri enerji ürünleri de son demlerini oynamaktadır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. patrick üstad aslında topu 90 a taktı !! tek yazıyla 3 sayfaya bedel açıklama yaptı

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    enflasyon faiz
    katar 0,8 _ 5
    pakistan 2,91 _ 5,75
    brezilya 3 _ 9,25
    rusya 4,4 _ 9

faiz kazanmak diye bir şey yok !! burada kimse kazanamıyor zaten enflasyona yenilmemek için uğraşıyor ! hayat pahallığı bittiği an bu topic terkedilmiş texas kasabasına döner kendiliğinden !!
    Enflasyonu yapan kim .

Yurtdışında marka spor giyim markası şort 3-3.5 Euro burada aynı marka yerine göre 70-80 lira .

Orada masraflar Euro burada tl onlar mı zengin biz mi çözemedim doğrusu

Mal nerede üretiliyor peki made in turkey [emoji23][emoji23][emoji23]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    öyle değil. diyorum ki tren hızlı kalkacak yetişmeye zaman kalmayacak.yani her zamanki terane. Uğur hocanın geçen ay bahsettiği FX'te malumların patlaması olayı belirleyecek. 5-10 milyar $ buhar olacak. büyük zarar.
    Sayın PowerPC ve diğer forum ahalisi,

FX işlemleri yapan TCMB mı Varlık Fonu mu?

Doların 3,50 altına inmemesi nedeni TL sat Dolar al FX işlemleri olabilir mi?

5.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın PowerPC ve diğer forum ahalisi,

FX işlemleri yapan TCMB mı Varlık Fonu mu?

Doların 3,50 altına inmemesi nedeni TL sat Dolar al FX işlemleri olabilir mi?
    USD'ın 3.50 TL nin altına inmemesi, BES'ten %60 oranında çıkış olması Türk Siyasetine ve Türk Ekonomisine, Türk Halkının güvenmemesidir. Bu kadar net yazıyorum. Bu denli saçmalıklar ile isterseniz enflasyonu tek haneye indirin, yatırımcı usd akıtsın, FED zayıf kalsın, Suriye gerilimi bitsede yine 3,50 altına inmez. Çünkü ekonominin temeli güvendir. Güven herşeydir. Güven kayboldu mu, isterse BIST 115,000 olsun isterse 10 milyar usd yatırım olsun; OLMAZ...

Kaybolan şey; GÜVENDİR...

O sebeble 3,47 TL de FULL USD dayım... Ha teknik olarak 3,30 TL olabilir mi? OLABİLİR...

Ben 3,47 TL den USD ı mı alıp çıkayımda; 3,30 da sizin olsun, %15 TL faizide sizin olsun..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Sanayi ülkesi olduğumuzu size düşündüren nedir?
    emtia yok,,ee sanayi ülkeside değiliz, 3. bir tanım olmalıydı demek istedim? oda sıcak paraya mahkum ülke...syg.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    USD'ın 3.50 TL nin altına inmemesi, BES'ten %60 oranında çıkış olması Türk Siyasetine ve Türk Ekonomisine, Türk Halkının güvenmemesidir. Bu kadar net yazıyorum. Bu denli saçmalıklar ile isterseniz enflasyonu tek haneye indirin, yatırımcı usd akıtsın, FED zayıf kalsın, Suriye gerilimi bitsede yine 3,50 altına inmez. Çünkü ekonominin temeli güvendir. Güven herşeydir. Güven kayboldu mu, isterse BIST 115,000 olsun isterse 10 milyar usd yatırım olsun; OLMAZ...

Kaybolan şey; GÜVENDİR...

O sebeble 3,47 TL de FULL USD dayım... Ha teknik olarak 3,30 TL olabilir mi? OLABİLİR...

Ben 3,47 TL den USD ı mı alıp çıkayımda; 3,30 da sizin olsun, %15 TL faizide sizin olsun..
    yüksek dolar faizine bağla keyfine bak. daha önce ben bu ülkenin ne siyasetine ne ekonomisine ne insanına güveniyorum dediğimde olmadık hakaretlere uğramıştım. en büyük hakaretide bist bozuntuları etmişti. çok korkuyorlar ve bu yüzden kuduz gibi saldırıyorlar.

8.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Enflasyonu yapan kim .

Yurtdışında marka spor giyim markası şort 3-3.5 Euro burada aynı marka yerine göre 70-80 lira .

Orada masraflar Euro burada tl onlar mı zengin biz mi çözemedim doğrusu

Mal nerede üretiliyor peki made in turkey [emoji23][emoji23][emoji23]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bizimkiler yerliye kaktırmayı severler.
    bakınız turizm.
    yabancıya bedava yerliye ...
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Sayfa 967/1024 İlkİlk ... 4678679179579659669679689699771017 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •