Destek 135.675, direnç 135.075.
Bir sonraki destek 134.550.
Destek 135.675, direnç 135.075.
Bir sonraki destek 134.550.
134.500 Altında kalınıyorsa hedef aşağıda 131.500 olacaktır.
Temel değerlemeler de spekülasyona açıktır.
Yakın zamanda bir yabancı kurum Türk bankalarının fiyatının ucuz olduğunu söylemiş ve yukarıda yeni hedefler koymuştu.
Bu hedefler ortalama %50 yukarıda idi.
Benim kendi değerlendirmelerim güvenilirdir, kendime güvenirim.
12.00 TL olan bir banka hissesine adam 20 TL hedef koymuştu.
Ben de F/K oranına göre değerleme yaptığımda aynı bankaya sadece 4.00 TL hedef koyuyorum.
Bu rakamın üzerinde ise benim için sadece bugün al - yarın sat olayıdır, yatırım değildir.
Banka hisseleri zaten tamamen spekülatiftir. Bunu asla unutmayın.
Banka hisselerine dayanan bir borsa da tamamen spekülatif bir değer borsasıdır.
Hatta buraya ''Kumarhane'' diyenler var.
Yatırımcı olmak isteyenlere tavsiyelerim (kendimce) olabilir.
Yatırımcı ortalama 30 (otuz) adet hisse senedine sermayesini bölebilir.
Bunlardan zamanla çok kazandıran ve pahalı hale gelenleri satarak kurtulur ve yerine ucuz kalmış başka hisselerden seçim yapar.
Yani biraz uzun vadeli düşünür ve otuz adet olmak üzere portföyü çeşitlendirir.
Satın alacağı şirketleri seçerken bu şirketlerin ürünlerinin günlük hayatımızdaki tüketilme şansını göz önüne alır.
Ben bu ürünü tüketiyor muyum? Sorusu da cevaplanması gerekir. Hata yapmayı engeller.
Olay psikolojik bir yakınlaşmayı da içerir.
Vade olayı ise en az 5 (beş) yıldan başlar ve 20 - 50 yıl arası vadeyi göz önüne almak lazım.
Türkiye gelişmekte olan ülke sınıfında ve borsa dalgalanarak daima yukarıya gitmektedir. Bu dalgalanma büyük boyutta olmaktadır.
Zirve görüldüğünde geri çekilme daima endeks bazında %30 - 50 arasında olmaktadır.
Hisse bazında %50 ve üzerinde olmaktadır.
Bu durum ülke genel konjoktüründeki dalgalanmalara da uygun bir tablodur.
USDTL 3.55 seviyesini aşarsa kontrat 131.500 desteğini de aşağıya kırma riski taşıyacaktır.
132.750 Seviyesi pahalı görünüyor, bir süre yataylaşma ardından satışlar hızlanabilir.
Yukarıya hareketlerin sadece geçici reaksiyon mahiyetinde olması beklenebilir.
Yer İmleri