Esasen bu saatten sonra siyasetle ilgili konuşmanında anlamı yok..dolar kıtlığı başladığında/başlarsa cır cır böcekleri öyle yada böyle ortaya dökülecek..bizsek biz, başkasıysa başkası..
Bol ve beleş para döneminde semirenler yaptıkları borçları fasulyeyle ödemeyecekler nihayetinde..
o kadarda erisin ne yapalım, TL'de yıllarca sömürüldük onun erimesi yanında bu hiç bir şey. Ben 2013 ve 2014 te bu dolar konusunda iki kritik hata yaptım artık üçüncü bir hata yapma lüksüm yok, %100 dolardayım ve üstüne yattım. kıyamette kopsa TL'ye bu şartlarda dönmem, TL ye dönmem için %25 mevduat faizi şart.
Yalnız bu FED'in şakur şukur faiz artıracağına fazla inanmamak lazım geldiğini düşünüyorum..
Çünki biz farkında olmasakta QE infinity devam ediyor..yada devam etmek zorunda..bugüne takılmak yerine büyük resme bakmakta fayda var diye düşünüyorum..geçmişten farklı olarak oyun sadece herkesin kendi gemisini kurtarmasına endekslendi o kadar..
Birilerinin dediği gibi Brexit ağır çekim Bear Stearns, Trump'ın seçilmesi ise yine ağır çekim Lehman vakası..
Örneğin ECB ve BOJ halazırda toplamda aylık 150 milyar dolar tahvil alımı yapıyor..Bill Gross der ki; ECB ve BOJ tahvil alımını kestiği anda şu an 2.45'lerde dolaşan ABD 10 yıllıkları 3.5'lara çıkar ki..buda ABD'yi resesyona götürür..
Buna benzemedik global ortamda artık herşey birbirine bağlı..Çin'in ABD tahvili satması vb. benzer sonuçlar doğurabilir..
Şu an esas olan Trump'ın ne yapacağı..sınır vergileri ve şirket vergi indirimleri vb. çok önemli..doların ve dolayısıyla EM'lerin kaderi bu noktada belirlenecek..
Yer İmleri