Artan

1.870,00 10 18:10
20,58 9.99 18:10
109,00 9.99 18:10
175,20 9.98 18:10
37,72 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

58,95 -10 18:10
77,45 -9.99 18:10
14,16 -9.98 18:10
295,75 -9.97 18:10
188,00 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.787.267.614,30 18:10
9.287.381.165,28 18:10
8.575.062.101,50 18:10
7.696.162.111,50 18:10
7.236.483.626,34 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
Arama sonucu : 34 madde; 17 - 24 arası.

Konu: 6 Yılda yaklaşık 14 kat kazanç sistemi

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by serkan1980 Yazıyı Oku
    Dostum, performans testi yapmak için oluşturduğum excel de deneme yanılma yöntemi ile ve gözle ile pd/efk rasyosunu buldum. sağlıklı sonuçlar verdi. tabi daha detaylı incelemelerle net kar katmanında faydası olabilir.
    Ama net kar konusunu manuel bakmayı daha faydalı görüyorum, şöyleki; firma tek seferlik zarar yazmış olabilir, ceza yemiş olabilir, zarardan kara geçecek olabilir. Sadece net kara bakınca bu tarz detaylar gözden kaçıyor. Bana göre şirketin esas faaliyetinden kar elde etmesi sağlıklı.
    İdeal kullanmadım ama matriksde keşke faaliyet karını katabileceğim bir indikatör yapabilsem ama yok, yada çeyrek dönemlik kıyaslamaları yababilecek platform olsa.
    bende kendi excelimi yaptım. ancak son iki-üç dönem için güncel bir excel hep yapamıyorum, çünkü işbankasının geçmiş piyasa değeri veren sayfası artık yok. hemde ralli döneminde en çöp hisse bile rahatlıkla artma imkanı buldu.
    6 yılla sınırlı da olsa rasyoları deneyebilecek bir excel yaptım. işte bu excelde pd/efk nın iyi sonuç verdiğini gördüm.

Yapmış olduğum excel sadece rasyoları test etmek içindi. queenstocks da göremediğim çeyreksel artışlara göre hisse seçebildim. böylece kartını ivmeli arttıran hisselere yoğunlaşabiliyordum.

bu rasyoları kullanabileceğim ve hisse seçimi yapabileceğim farklı bir excelde var. verileri girdikten sonra sıralama yapıp ilk hisselerden alıma geçiyorum.

Hisse seçerken çeyreksel baz verilerine önem veriyorum. bu nedenle özsermaye karlılığını bile çeyreksel bazda da hesapladım. örneğin RYSAS kaydılılmış yıllık kar ile hesaplanınca eksi bir özsermaye karlılığı var, fakat sadece çeyreksel bazdaki kar dikkate alınırsa özsermaye karlılığı artıda, yani bu çeyrekteki gibi kar yapmaya devam ederse özsermaye karlılığı artacak.

Biraz uzun yazdım ve resim atamadım, çok müsait değilim. Excel dosyasını, yani queenstocks tarzı hesaplama yapan dosyayı paylaşacağım biraz düzenleme yaptıktan sonra.
    diper topic de de çok şey yazmışsınız fırsat bulunca okuyacağım.
    iyi geceler...
    Bilgilendirme için teşekkürler.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayın zeynelgun;

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=9400 linkindeki topikte queenstocks programında kurduğum bir programı anlatmaya çalıştım. Konu ilerledikçe bazı arkadaşlar sanayi oranlarıyla kurulacak aylık portföylerin de iyi getiriler sağladığını belirttiler. Sizin paylaşımınızı görünce bir örnek olsun diye bazı hesaplamalar yaptım. Ama bazı şeyleri yanlış hesapladım herhalde.

Eğer zahmet olmazsa, ve sizin için bir sorun olmayacak ise, programda "PORTFÖY MODEL TEST ETME" sayfasında en solda "mavi i" butonunun üzerine mause'la geldiğinizde çıkanları yazabilir misiniz? böylece nerede hata yaptığımı bulabilirim.

saygılarımla..

3.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın zeynelgun;

http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=9400 linkindeki topikte queenstocks programında kurduğum bir programı anlatmaya çalıştım. Konu ilerledikçe bazı arkadaşlar sanayi oranlarıyla kurulacak aylık portföylerin de iyi getiriler sağladığını belirttiler. Sizin paylaşımınızı görünce bir örnek olsun diye bazı hesaplamalar yaptım. Ama bazı şeyleri yanlış hesapladım herhalde.

Eğer zahmet olmazsa, ve sizin için bir sorun olmayacak ise, programda "PORTFÖY MODEL TEST ETME" sayfasında en solda "mavi i" butonunun üzerine mause'la geldiğinizde çıkanları yazabilir misiniz? böylece nerede hata yaptığımı bulabilirim.

saygılarımla..
    Kusura bakmayın hata benden kaynaklıymış. Bist Tüm olarak sonuçlar bunlar.

Alıntı Originally Posted by zeynelgun Yazıyı Oku
    Kusura bakmayın hata benden kaynaklıymış. Bist Tüm olarak sonuçlar bunlar.
    Bir de , testlerinizi yaparken "yayınlanma dönemine göre" seçiyor olabilir misiniz?

5.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Bir de , testlerinizi yaparken "yayınlanma dönemine göre" seçiyor olabilir misiniz?
    Evet yayınlanma dönemine göre seçiyorum, pratikte ise özellikle bilanço dönemlerinde sistemi her gün çalıştırıp eklenen çıkan hisse var mı kontrol etmek lazım.

6. @erhanacikgoz1 bey zaten twitter dan takip ediyor muşum sizi 😀😀😀😀

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. excel daha bitmedi bist tüm hisselerinin hepsi tek tek işlenmesi gerekiyor ve bunu otomatık calısan bir hale sokacagım.

Otomatik yorumlatma tasarlayacağım.

grafiksel gorunum ayarlayacagım.

borsa genelde bir konu baslıgı accagım. yüksek riskli portfoy orta riskli portfoy düşük riskli portfoy listeleri olusturacagım.

hepsini teknik bir gösterge ile gerçek zamanlı olarak izleyip testini yapacagız portfoylerın hangileri iyi getiri saglamıs hangileri saglamamıs bunları gorecegız.

aynı zmanda bu yontemı bire bir sizlerde uygulayabileceksiniz Cunku tum kurallar belli olacak nerede alınmalı ne zman nerede satılmalı kısımları net olacak.

exceli paylasma konusuna gelirsek excel henüz bitmedi işimiz biraz uzun paylasıp paylasmama konusun da karar vermedim.

vereceğimiz emekte büyük olacak.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    excel daha bitmedi bist tüm hisselerinin hepsi tek tek işlenmesi gerekiyor ve bunu otomatık calısan bir hale sokacagım.

Otomatik yorumlatma tasarlayacağım.

grafiksel gorunum ayarlayacagım.

borsa genelde bir konu baslıgı accagım. yüksek riskli portfoy orta riskli portfoy düşük riskli portfoy listeleri olusturacagım.

hepsini teknik bir gösterge ile gerçek zamanlı olarak izleyip testini yapacagız portfoylerın hangileri iyi getiri saglamıs hangileri saglamamıs bunları gorecegız.

aynı zmanda bu yontemı bire bir sizlerde uygulayabileceksiniz Cunku tum kurallar belli olacak nerede alınmalı ne zman nerede satılmalı kısımları net olacak.

exceli paylasma konusuna gelirsek excel henüz bitmedi işimiz biraz uzun paylasıp paylasmama konusun da karar vermedim.

vereceğimiz emekte büyük olacak.
    Kesinlikle emeğiniz büyük şimdiden kolay gelsin...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •