MADDE 360- (1) Esas sözleşmede öngörülmek şartı ile, belirli pay gruplarına, özellik ve nitelikleriyle belirli bir grupoluşturan pay sahiplerine ve azlığa yönetim kurulunda temsil edilme hakkı tanınabilir. Bu amaçla, yönetim kurulu üyelerinin, belirli bir grup oluşturan pay sahipleri, belirli pay grupları ve azlık arasından seçileceği esas sözleşmede öngörülebileceği gibi, esas sözleşmede yönetim kurulu üyeliği için aday önerme hakkı da tanınabilir. Genel kurul tarafından yönetim kurulu üyeliğine önerilen adayın veya hakkın tanındığı gruba ve azlığa mensup adayın haklı bir sebep bulunmadığı takdirde üye seçilmesi zorunludur. Bu şekilde tanınacak temsil edilme hakkı, halka açık anonim şirketlerde yönetim kurulu üye sayısının yarısını aşamaz. Bağımsız yönetim kurulu üyelerine ilişkin düzenlemeler saklıdır.

genyatırım esas sözleşmesi, an itibarı ile, yeni ttk ile uyumlu zaten.

2013 senesinden beri hemde.

müjdat kardeşimin, hisse başına 1 milyon oy hakkı yok.

adam bakmışki, yeni ttk, oy sayısını 15 ile sınırlıyo, oda gitmiş esas sözleşmeyi değişmiş.

a grubu hissedarlar, yönetimin yarısını seçer diye. kalan yarısınıda b grubu hissedarlar seçer.

yüzde 70 i, müjdatın kontrolunde olan hisselerin ( senin hesabına göre, ve büyük ihtimallede doğru bu oran), yüzde 16 lık mesut kemal ulu, rıza dinçer bloğuna karşı halen ezici üstünlüğü var.