Sayfa 119/1013 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 945 - 952 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

JP Morgan, Yellen'ın konuşmasının ardından faiz artırımı beklentisini Marta çekti.
    Kuruluş, Yellen'ın Cuma günü yaptığı açıklamanın ardından FED'in gelecek haftaki
    toplantısında faiz artırmasının beklendiğini kaydetti.
    JP Morgan, ayrıca bu yıl için daha önce 2 olan faiz artırımı beklentisini 3'e çıkardı.
    Kuruluş, Mart, Haziran ve Eylül aylarında faiz artırımı öngörüyor.
    bir halt olacağı yok.

dolarda bu hafta 3.80 üstü yeniden gelebilir.
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by olgunus Yazıyı Oku
    Sayın Bora abim mavi kanalın dibi kaçtan geçiyor acaba
    3,67-3,68 gibi görüyorum ...

Bana göre değmez...YTD tabi...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, döviz kurlarındaki gelişmeleri değerlendirerek şu açıklamalarda bulundu:

"Dolar şu anda. 3,90'lardan 3,60'lara indi hatta geçen hafta sonu 3,60'ların altını test etti. O yüzden, bizim rekabet edebilmemiz için dolar kurunun 3,50 lira olması lazım. İki hafta önce anket açıkladık. Üç aylık eğilim anketi, orada ihracatçılara sorduğumuzda 'Dolar kuru 3,43 olursa biz rekabet edebiliriz.' diyorlar. O yüzden yüksek kurun, Türkiye'nin mali politikaları, ekonomimiz açısından bize bir faydası yok. Rekabet edebileceğimiz ve istikrarlı bir kur olması son derece önemli. İhracatçılarımızın yüzde 5-7 arası bir kar marjları var, bu seviyelerde maliyet yapıp daha düşük seviyelerde Dövizleri gelince burada zarar görüyorlar. Onun için ben şu anda bile ihracatçılarımızı tekrar kendilerini koruma altına almaya davet ediyorum."

http://www.haberturk.com/ekonomi/dov...-nasil-basladi

Ben de Bandırma'dan İstanbul'a feribotla giderken sakin bir deniz istiyorum...

TİM Başkanı sanki doların kurunun uzun bir süre sakin kalabildiği bir dönem olmuş gibi istemlerde bulunuyor...

Aslında kurun yılda yüzde onlar seviyesinde yavaş yavaş yükseldiği, bir piyasa imalatçı ijracatçılar için en uygunu.

Ama belki istisnai bir yılın dışında böyle bir dönem yok.

Ülkemiz bu açıdan ayakta kalmak için zor bir ülke.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bugün gün içinde yeni hissenetin "kıdemli üye"si olmam olası...

Kıdem denince...

Bürokrasi de genelde kıdem önemlidir.

Hele hele askerlik, hakimlik, büyükelçilik gibi bazı mesleklerde özel önem taşırdı bir zamanlar...

Bürokrasiyi, devleti bilmeyenler, önemsemeyenler, bu kavramın da içine ettiler.

Hayvanat Bahçesi Müdürlüğünden TUBİTAK'ın başına adam getirenler için bilginin, kıdemin, tahsilin hiçbir değeri yoktur doğal olarak.

Bir zamanlar mensubu olduğum, bu yönetim döneminde ortadan kaldırılan Hesap Uzmanları Kurulu'nda kıdem, çok önem verilen bir özellikti.

Bir dönem önce giren meslek mensubuna kıdemine binaen "üstad" denilirdi...

Çünkü meslek, sizden önce mesleğe girmiş insanlar tarafından öğretilirdi sonradan gelenlere.

O saygı hiç bitmezdi.

Bu ülkeye liyakatla, doğrulukla hizmet eden, vergi sisteminin yerleşmesinde önemli rolü bulunan Hesap Uzmanlar Kurulumu saygı ile anıyorum.
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 06-03-2017 saat: 10:57.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bugün gün içinde yeni hissenetin "kıdemli üye"si olmam olası...

Kıdem denince...

Bürokrasi de genelde kıdem önemlidir.

Hele hele askerlik, hakimlik, büyükelçilik gibi bazı mesleklerde özel önem taşırdı bir zamanlar...

Bürokrasiyi devleti bilmeyenler bu kavramın da içine ettiler.

Hayvanay Bahçesi Müdürlüğünden TUBİTAK'ın başına adam getirenler için bilginin, kıdemin, tahsilin hiçbir değeri yoktur doğal olarak.

Bir zamanlar mensubu olduğum, bu yönetim döneminde ortadan kaldırılan Hesap Uzmanlarında kıdem çok önem verilen bir özellikti.

Bir dönem önce giren meslek mensubuna kıdemine binaen "üstad" denilirdi...

Çünkü meslek sizden önce mesleğe girmiş insanlar tarafından öğretilirdi sonradan gelenlere.

O saygı hiç bitmezdi.

Bu ülkeye liyakatla, doğrulukla hizmet eden, vergi sisteminin yerleşmesinde önemli rolü bulunan Hesap Uzmanlar Kurulunu saygı ile anıyorum.
    100 birim ihracat yapmak için 70 birim ihtalat yapan bir ülke, batmaya mahkumdur..!!
    İhracatın kilogram fiyatı ortalama 1.35 dolar ..!!!
    Güney Kore de bu rakam ortalama 2.7 dolar..!!
    Japonya'da 3.86 dolardır..!!!!
    Ürettiğinden çok tüketen ülkemizde...!!!
    Dinayetin bütçesi toplam 12 bakanlığın bütçesine bedel olan ülke ...!!!
    Hep Dışardan Borç dilenir..!!!
    Yani EMİR alır..!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

7. s.a Hayırlı ve bol kazançlı bir hafta olması dileğimle..
    Dolares son görünüm ve olası fibo seviyeleri böyle olabilir (siyah çizgiler) bence..

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

8.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    anlayabilene;

borçluluğumuz GSYİH 'nın neredeyse %30 a ulaşmış, bizim ligimizde bu oranda devlet yok!
    işzisizlik sözüm ona %12 lere dayanmış ama bence % 20 nin altında değil.
    cari dengemiz hep negatif yıllık en az 40 milyar usd açık veriyor.

bunların çok iyi bildiği algıyı yönetmek yani ne demek istiyorum;
    madem ekonomiyi düzeltemiyoruz bari şu borsayı yukarı taşıyalım birde gücümüz yettiği yere kadar usd ve dövizi baskılayalım, böylelikle her şey düzelmiş oluyor
    tabi yersen, bence çok sayıda bunu yiyen var, afiyet olsun
    Fed in yıl içi 3 faiz artışı kesin gibi, sayın enki'nin dediği gibi çok heyecana kapılmadan sıkı takibe devam
    ama sorun bizde zaten dış dinamikler ayrıca bu işin maalesef sosu oluyor.
    bir aklı evel demiş ya hayır çıkarsa faiz usd fezaya gider diye, ben de tam tersini düşünüyorum.

şunu akıldan çıkarmayalım dünya 10 yıl öncesinin dünyası değil ama 2006 Haziran ayında FED' in faiz oranı 5,25 idi

şimdi ise 0,50-0,75 bandında
    Son düzenleme : epikurus; 06-03-2017 saat: 11:16.

Sayfa 119/1013 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •