Sayfa 7/1024 İlkİlk ... 5678917571075071007 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 49 - 56 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Marluk Yazıyı Oku
    İlk mesajım vatana millete hayırlı olsun. Arkadaşlar doğru yoldan sakın ayrılmayın hep iyi olan siz olun,kötülere bile kötülük yapmayın. Heryer çakal dolu,adi ******** dolu. Şu aralar öyle doluyumki insanları anlamakta zorlanıyorum. Konumuza dönelim. Dün aktifbanka internet üzerinden hesap açtırdım. Bu nkolay için 250000 tl ye kadar günlük mevduat oranı 13.76 gelcek şekilde faizi var. Acaba diyorum bi terslik olurmu gecelik bonomu olurmuş. Kullanan varmı acaba.
     Alıntı Originally Posted by fcsteo7 Yazıyı Oku
    günlük bono değil galiba. ben şu şekilde anladım. vade tarihi var. ama siz ne zaman isterseniz vade tarihini beklemeden çıkış yaparak 13.76 oran la faizinizi alabiliyorsunuz. kullandıktan sonra deneyimlerinizi paylaşırmınız. bende hesap açmayı düşünüyorum.
    Bizzat müşteri temsilcisi ile konuştum. Bir yıl vadeli olan bononun yıllık faizi 13,76 , ama diyelim ki siz 7 gün sonra bir kısmını bozdurmak ve çıkmak istediniz ( hepsinide bozabilirsiniz ) işte o zaman kaç gün kaldığınıza göre %13 faizle x gün yapılarak paranız iade ediliyor.

2. Burada dikkat edilmesi gereken püf noktası 13,76 yıllık, 13 gecelik oluyor. Kavram kargaşası olmasın.

3.  Alıntı Originally Posted by fcsteo7 Yazıyı Oku
    günlük bono değil galiba. ben şu şekilde anladım. vade tarihi var. ama siz ne zaman isterseniz vade tarihini beklemeden çıkış yaparak 13.76 oran la faizinizi alabiliyorsunuz. kullandıktan sonra deneyimlerinizi paylaşırmınız. bende hesap açmayı düşünüyorum.
    Aynen öyle. Bono ihraç belgelerini inceledim ancak bankanın resmi bir geri alım taahhüdü yok gibi veya ben göremedim. Yani parasal zorluğa düşerse vadesinden önce bozamıyoruz deme hakkını saklı tutmuşlar gibi. Her istenen gün bozdurma olanağı biraz iyi niyete bağlı.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

4. Yeni forum hayırlı olsun..

TCMB kendisine dolar borcu olan ihracatçının dolar yerine 2. ocak tarihindeki dolar kurundan yani 3.54 ten TL verilmesini onayladı. Böylece önümüzdeki 4 ay için iç piyasadan aylık 4.5-5 milyar TL para çekilerek tcmb'ye verilecek buna paralel olarakta önümüzdeki 4 ayda aylık 1.5 milyar dolardan 4 ayda 6 milyar dolar eksik döviz talebi doğacak. Eğer tcmb şu anki fonlama oranını sürdürürse 4 aylık zaman diliminde piyasadan çekilecek olan 20milyar TL faizler üzerinde ek bir baskı ve sıkılaştırma etkisi yaratabilir. Düşen dolar talebi ile eş zamanlı olarak bu etki doları zayıflatan etkenler arasında gözüküyor.
    Ancak tcmb piyasadan çekilecek olan bu 20 milyar TL ye güvenip eksik dolar talebininde etkisiyle gevşeme ihtimali oluşan kura dayanarak sıkılaştırma adımlarını gevşetirse volatilite artabilir.
    Yukarıdaki adım tcmb nin şu ana kadar yaptığı en güçlü hamle. Tabii şu anki şartları değiştirmeden ek olarak uygulanması koşuluyla.

Peki bu durumda bir çapanoğlu yok mu?.Var elbette. Reeskont kredisinin geri ödemesini DOLAR yerine TL ile kabul etmek rezerv satışı anlamına geliyor. 4 ay sonra tcmb rezervlerinin şu anki seviyesininde altına gerilemesini beklemek yanlış olmaz. Yaklaşık 6 milyar dolar kadar azalma mümkün. Unutmayalım ki TCMB şu anki net rezerv birikiminin tamamına yakınını son 10 yılda verdiği reeskont kredi dönüşlerinden biriktirdi.

Daha evvelde söylediğim gibi tcmb nin 2 önemli silahından birinin zayıflatılması diğer silahında (faiz silahının) gücü ne kadar yüksek olursa olsun bir şekilde aşınmasına sebep olabilir. Zira faiz silahının maksimum etkiyi gösterebilmesi için satılabilir rezervlerin belirli bir seviyede olması gerekli. Yoksa yine hem yemek yemek hemde nefes almak için sadece ağzımızı kullanmak zorunda kalmak gibi bir duruma düşebiliriz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Reeskont kredisinin geri ödemesini DOLAR yerine TL ile kabul etmek rezerv satışı anlamına geliyor. .
    bunu iyi yakalamışsınız,çok kişi bunu kavrayamadı henüz. tüm planlar 2 ay için yapılıyor gibi. sonrası ne olacağı belli. İkinci olarak kasımdan beri TL yatırımcıyı iyice küstürdüler, TL ye hiç güven kalmadı. çevremdeki TL ciler benim gibi %100 dolara döndü. bu güven bir daha tesis edilemeyeceğinden dolayı TL ye dönüş uzun süre imkansız görünüyor. hatta bırak TL yi yurtdışına para çıkarmak için uğraşan çok. bunlardan biride benim. Yarın zürihteki bir banka ile görüşeceğim,bu işi nisana bırakırsam baya riske girmiş olurum.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bunu iyi yakalamışsınız,çok kişi bunu kavrayamadı henüz. tüm planlar 2 ay için yapılıyor gibi. sonrası ne olacağı belli. İkinci olarak kasımdan beri TL yatırımcıyı iyice küstürdüler, TL ye hiç güven kalmadı. çevremdeki TL ciler benim gibi %100 dolara döndü. bu güven bir daha tesis edilemeyeceğinden dolayı TL ye dönüş uzun süre imkansız görünüyor. hatta bırak TL yi yurtdışına para çıkarmak için uğraşan çok. bunlardan biride benim. Yarın zürihteki bir banka ile görüşeceğim,bu işi nisana bırakırsam baya riske girmiş olurum.
    Aslında geçen haftalarda yeni verilecek reeskont kredilerini ikinci bir emre kadar iptal etmelerine çok şaşırmıştım. Zira o zamanda belirttiğim gibi tcmb nin halihazırdaki neredeyse tüm net rezervi buradan gelen geri ödemelerden biriktiriliyor. Ama yukarıdaki haberi duyunca durum kafamda şekillenmeye başladı. Hatırlayanlar olur tcmb'ye bindiği dalı kestirecek kadar ters refleks göstertecek ne olabilir diye sormuş ve cevabını bulamamıştım. Şu anda o cevabı buldum. Tahminlerime göre zayıflayan ihracat , ihracatçının üretiminde kullandığı ara mamülün ve hammaddenin ithalatının finansmanı ve kar marjındaki daralma nedeniyle son aylarda ihracatçılar tcmb'ye bu kredileri geri ödemek için ellerindeki TL yi satıp dolar alıyorlar yada ellerinde var olan dolarları sistemden çekip tcmb'ye kredi geri dönüşü için yatırıyorlardı. Yani aslında tcmb son aylarda kendi eliyle istemeden de olsa TL'de gevşemeye giderken kendi eliyle *dolarda sıkılaştırmaya* gidiyordu. Yani piyasada zaten çok kıt olan doları alıp rezervlerine koyuyordu. Tcmb bence bundan çekindi ve ihracatçıya köstek olmak pahasına da olsa yeni reeskont kredilerini kapattı. Zira kapatmasaydı ileriki aylarda büyük ihtimalle çok daha büyük oranlarda dolarda dış piyasalardan bağımsız bize has kendi elimizle yaratılan bir ek sıkılaştırma etkisi oluşacaktı.Yani kısacası yangına benzin döküp birde rüzgar estirmek gibi.
    Son düzenleme : rxpu; 19-02-2017 saat: 22:26.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    e-turuncu gecelik %12'den devam ediyorum. Bu cazip gecelik hesaplar çıktığı günden bu yana hiç vadesiz hesabım yok zaten.
    Teşekkür ederim.

Sent from my HTC Desire 816 using Android mobile app

Sayfa 7/1024 İlkİlk ... 5678917571075071007 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •