Sayfa 108/193 İlkİlk ... 85898106107108109110118158 ... SonSon
Arama sonucu : 1538 madde; 857 - 864 arası.

Konu: Orta Vadeli İnciler

1. Yalın hocam biz gibi gençler için yol gösterici bir analiz yapmışsınız elinize sağlık takipteyim ekonomi mezunu biri olarak nereden başlayacağını ister istemez yapamiyorsunuz yol gösterici bir analiz olmuş

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by mstf100 Yazıyı Oku
    Üstad Comdo analizi de yaparsam twitter da takipçin olacağım😄

LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Mustafa hocam çok detaylı bakamadım ama son bir yılda şirkette çok ciddi değişimler yaşanmış. Dönen varlıklar yarı yarıya azalırken duran varlıklar hafif artmış görünüyor. Borçları uzun vadeden kısa vadeye değiştirilmiş ama aynı zamanda borçlanma oranı artmış, özsermaye son bir yılda 378 milyondan 77 milyona düşmüş... Sanki şirkete hırsız girmiş de herşeyi çalmış gibi bir görüntü var

Şaka bir yana ama bilemiyorum şirketin yatırımlarımı var veya neden bu kadar keskin bir değişim yaşanıyor bilemiyorum ama şirketin mali yapısı hiç hoşuma gitmedi. Gelir tablosu ise mali yapı kadar bozuk değil, hala kar üretebilme kabiliyetine sahip ve sanırım bu sayede hisse fiyatı genel olarak çok artmamış olsada en azından yıkılmamış.

Yani sonuç olarak çok detaylı bilgi sahibi olmasamda tercih edebileceğim bir şirket olarak görmedim.
    Borsa, korku değil eğlenceli bir gerilimdir. https://twitter.com/azizserin75

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Bende bu arkadaşlara en azından alacağı hisse senedi hakkında şöyle kabaca ana başlıklarla bile olsa şirketin çeyrek çeyrek gidişatı hakkında bir fikri olsun. zarar eden şirketi almasın. Belki tabloya bakıp bir fikir edinip bilancoya merak salmaya başlar, hisse senedi seçerken bilanconun ne kadar önemli oldugunu bu arkdaşlarada öğretmiş olurum diye böyle bir çalışma yapıyorum.
    Bu tip çabaları hep desteklemek istemişimdir Erhan hocam. Bu anlamda benim de yapabileceğim bir şey olursa fikir alışverişi yaparız

4.  Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Mustafa hocam çok detaylı bakamadım ama son bir yılda şirkette çok ciddi değişimler yaşanmış. Dönen varlıklar yarı yarıya azalırken duran varlıklar hafif artmış görünüyor. Borçları uzun vadeden kısa vadeye değiştirilmiş ama aynı zamanda borçlanma oranı artmış, özsermaye son bir yılda 378 milyondan 77 milyona düşmüş... Sanki şirkete hırsız girmiş de herşeyi çalmış gibi bir görüntü var

Şaka bir yana ama bilemiyorum şirketin yatırımlarımı var veya neden bu kadar keskin bir değişim yaşanıyor bilemiyorum ama şirketin mali yapısı hiç hoşuma gitmedi. Gelir tablosu ise mali yapı kadar bozuk değil, hala kar üretebilme kabiliyetine sahip ve sanırım bu sayede hisse fiyatı genel olarak çok artmamış olsada en azından yıkılmamış.

Yani sonuç olarak çok detaylı bilgi sahibi olmasamda tercih edebileceğim bir şirket olarak görmedim.
    Sağolun hocam şirket in şatışı'nın olabileceği mahkemenin borçları yapılandırması gibi haberler düşüyor piyasa bunlara olumlu tepki vermiş o zaman.

LG-H860 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    396
     Alıntı Originally Posted by dividend Yazıyı Oku
    Yalın hocam parsan çalışmanız için elinize sağlık çok emek vermişsiniz belli ki. Parsanı yakın zamanda ben de incelemiştim, yatırımları ciddi beklenti oluşturuyor buna katılıyorum ancak benim kurumsallık beklentime göre maalesef sınıfta kalıyor. Brüt kardan ciddi bir rakam genel yönetim giderlerine gidiyor ve dipnotta bu rakamın ayrıntılı açıklamasını bulamadım.Son 15 yılda temettü dağıtmaması da diğer olumsuz düşüncem oldu. Temettü etkisini tartışmak istemiyorum ama karını paylaşmayan şirketlere soğuk duruyorum çok ciddi büyüme içerisinde değillerse ve büyümeyi iç kaynaklarla finanse etmiyorlarsa. Sonuç olarak değer artış potansiyeli olsa dahi benim uzak duracağım bir hisse. Sayfanızı twitterdan gördüğüm için önceki çalışmalarınızı henüz inceleme fırsatım olmadı ama oldukça faydalı olduğundan şüphem yok.
    Katkılarınız için çok teşekkürler sayın dividend.

Şirket belirttiğiniz gibi temettü vermemiş ama 1990 dan 2009 yılına kadar ara ara bedelsiz sermaye arttırımları yapmış ve yatırımcısını bu anlamda çokta mağdur etmemiş. Ama yönetim giderlerinin yüksekliği konusunda çok haklısınız.

Alıntı Originally Posted by smilodon Yazıyı Oku
    Yalın hocam biz gibi gençler için yol gösterici bir analiz yapmışsınız elinize sağlık takipteyim ekonomi mezunu biri olarak nereden başlayacağını ister istemez yapamiyorsunuz yol gösterici bir analiz olmuş

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Teşekkürler sayın smilodon.

Buradaki örnek analizlerden faydalanabilirsiniz elbette ve bunun dışında internette daha akademik çalışmalar da var.

http://serpam.org/wp-content/uploads/Sevinc2004.pdf

http://teknikpara.blogspot.com.tr/p/temel-analiz.html

Orta Vadeli İnciler

Alıntı Originally Posted by YALIN Yazıyı Oku
    Twitter da üç bininci takipçim olması nedeni ile sayın BIKMIŞBROKER üstadın isteği üzerine PARSN şirketinin analizidir.

...
    Twitter da henüz 3 bininci üye olmamama rağmen kırmadın beni yaptın analizini, cok teşekkür ederim.

Bu topiği nasil kaçırmışım? Bilemedim.

Hemen üye oldum ve yazılanları da kaçırmayacağım bundan sonra.

Tekrar teşekkür ederim, emeğine klavyene ve beynine sağlık.

Bir SORU;
    1996 YILINDA 100 LOT Parsan sahibi olan bir Vatandaşın, "bedelsiz sermaye arttırımları ile" 2007 sonunda sahip olduğu hisse senedi miktari kaça çıkmıştır?

Not;Yalın hoca bu başlıkta bedelsiz sermaye artırımlarını vermişti, bir arkadasimiz hesaplayabilir mi acaba??
    Son düzenleme : Babadağlı; 03-09-2017 saat: 10:24.
    YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
    MECBUREN yatirimci olursunuz.SOROS.
    Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

parsn sorusu bende merak edıyorum acaba 100 lot asels 17 sene önce alıp unutan bırının şuan neyi vardır

Sayın YALIN usta cok tsk ler

Sayfa 108/193 İlkİlk ... 85898106107108109110118158 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •