Sayfa 119/997 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 945 - 952 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    22 çok ütopik geliyor bana .15 gordu hop bi toplantı yine 15 aşağı indi.gosterge tahvil 12 bile görmüyor bastırıyorlar.

yil sonu enflasyon tahmininiz nedir?
    gösterge 11,50 de kalıp 22 görülebilir, bu teknik olarak mümkün, piyasalar geçici olarak teslim edilen bir ürünün olabildiğince ucuza vatandaştan geri alma mantığı ile çalışır, mesela korku-panik-kargaşada vatandaş 71,000 de bir birini ezercesine ellerindeki hisseleri sattı büyük para(py) kelepir dedi aldı, keza 3,70-3,84 de bilinçli bir tuzak kuruldu 5-7-10 olacak havası verildi malını ucuza satan vatandaşa zirveden dolar teslim edildi. İlerde aynı mantık işleyecektir, zirveden hisseleri yine vatandaş uygun bir hava yaratılarak alacak (ve en dipten kelepir belki gazoz fiyatına elindeki dolarları bozarak bunu yapacak) bu 1800 yılından beri süre gelen bir süreç 2 adet lale soğanı almak için zamanında çiftliğini,köşkünü satanlarda aynı mantığa sahipti, suçlu yok, sadece insan beyninin zaaflarını bilen daha akıllılar var, ana mantık değişmez-tek taş ile çift kuş vurmak, soğanı zirveden 2000 florinden alan dönüp 50 florinden satmıştır, 50 den alanda 10 florine satmıştır. 22 yıl bu yıl görülmez ise seneye denge çubuğu bozulur, kısaca gösterge devre dışı şu an, tek indikatör GLP talebi, talep 150-200 e çıkarsa 18-22 de görülür, neyse yaz yaz bitmez. arttık bu işleri boş işler olduğu için bıraktım, sonu olmayan dipsiz kuyu,sağlığı yok ediyor, çoğu yazdığım şeyide kimse anlamıyor, anlamamasıda çok normal, 3-4 kez batmadan öğrenilecek iş değil. 3-4 kere batan varsa zaten o kişi %100 net anlar, piyasa ile inatlaşmak akıntılı denizde patinaja benzer, emeklilik süper stres yok, insanlarla uğraşmak yok,
    not: sorunuzun cevabı satır arasında bir yerde, yazının %99 ı genel ve konu dışıdır
    Son düzenleme : ACIBİBER; 03-09-2017 saat: 11:17.
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

2. acıbiber mevduat oranı=gösterge+150 baz puan ha diyelim 250 baz puan.
    Son düzenleme : Happy; 03-09-2017 saat: 11:34.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    İmzanızda yorumlarınızın bir aceminin yorumları olduğunu belirtmişsiniz.
    İhracatım ithalatı karşılaması için devlet neyi yapması gerekirken yapmıyor desem öylece kalacaksınız.
    Geçmişi ve bugünü ile bir süreç halinde ülke ekonomisini incelerseniz neyin ne olduğunu daha iyi anlarsınız bence.
    İsviçre'de yaşamadım ama yurtdışında birçok yerde yaşadım.
    2 yıldır da Türkiye'deyim.
    Fakat bu 2 yılda açlıktan ölen insan görmedim duymadım.
    Hastanelerde rehin kalanlar falan da yok galiba.
    Genel sağlık sigortası çıkmış mesela eskiden yoktu.
    Yatalak annesine bakan kadına devlet maaş bağlıyormuş örneğin.
    Türk milleti zengin ve durumu gayet iyi.
    Bakın Dudu'ya herkes mutluymuş eğleniyormuş gittiği yerlerde
    Fakirlikten kırılan toplum mutlu olur mu
    Mehtap hanım, herşeyden önce aşağıdaki imza meselesine bir değineyim.benim orda acemi olduğumu belirtmem hayatta öğrenmenin bir sınırının olmadığını ve nezaman ki acemi olmadığımı ve diğer insanlardan farklı olduğumu düşündüğümde hayattaki en büyük hatalardan birini yapacağaımı düşünmemdendir. Sizin imzanız ise buram buram siyaset kokuyor.ya yalan söylüyorsunuz solcu değilsiniz yada solcusunuz ama siyasetten /tabiki yönetimdeki) nemalanmaya başlamış birisiniz?(ki siyasetten nemalanmak) yada çok daha başka bir durumunuz var.Onuda ben bilemem.O yüzden günahınızı da almak istemem. Mesele imzalar değil. Buraya takılmak basit bir düşünce mantığı anlamına geliyor.

Ben iş hayatında 1989 yılında daha lisede iken başladım.1995 yılın da da İstanbul büyük şehir belediyesinde de Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayip Erdoğan döneminde beyaz masada görevli olarak çalıştım. Orda başarılarını yakınen gördüm.Yaşadım ve kendimce katkıda da bulundum.Ve orda ki başarıyı da olağan üstü buluyorum.

Fakat malesef ülkemiz deki sorunlar sadece 15 yıllık bir sürede oluşmadı bunun da farkındayım. Fakat benim iddiam son 15 yıl dada düzelmesi yönünde oluşturulan makro ekonomik politikaların tamamen yanlış olduğu . Siyasi kısmı ile ilgilenmiyorum.Çünkü siyaseti sevmiyen biriyim.

Rakamlar net aşağıya yazayım : Bir daha okuyun.

1- Türkiyenin dış borcu 600 küsür milyar dolar.MB deki rezerv ve bankalardaki DTH ile şirketlerin döviz alacaklarını çıkarsak daki net 427 milyar dolar dış borç var.Tabiki bu borcun aslan payı özel sektörde.2008 krizinden sonraki FED in para basması sonucu ülkeye gelen sıcak para bankalar tarafından büyük oranda kredi olarak halka dağıtıldı.Emlak balonu oluşturuldu..İnşaat sektörü büyümede kısa dönem motor görevi görsede TAŞLA TOPRAKLA, ARABA ALIM SATIMI İLE kalıcı büyüme sağlanamaz.Bir sene yüzde 7 büyürsünüz..ama diğer sene bunun garantisini vemessiniz. Zaten Cumhurbaşkanıda bunun farkında ama ekonomiden sorumlu olanlar bu taşın altına elini koymadılar koymuyorlar.

2-Toplumdaki Tüketim alışkanlığı bilerek yada bilmeyerek
    ateşlendirildi.Tüketiyoruz hemde karşılığı kadar üretmeyek tüketiyoruz. Nerdeyse her memur bankalara borçlu.

3- İthalatımızın çok büyük bir kesimi enerji maliyetli.(hani şu bilmediğimi ima ettiğiniz ithalatın), türkiye çok yüksek bir oranda Rusya ya bağımlı.Yeni yeni hamleler yapılıyor.Alternatif enerji ile ilgili yatırımlara başlandı. ama çok geç kalındı.(yinede devam edilirse ülkenin kaderi bile değişebilir)Almanya bile enerjisinin %20 sini GES den sağlıyor.Varın siz düşünün.

4-Ekonomide can damarı olan denetleyici kuruluşlar malesef özellikle son 15 yılda FETÖ ye teslim edilmiş.Şu anda temizlenmiş olsada Kimse kusura bakmasın ama bunun tahribatı çok fazla oldu.Ve olmaya devam eediyor.

5-Tarımda uygulanan politikalar yanlıştı.Sübvanse edilen ürünlerde bile ciddi hatalar yapıldı.Türkiye Trakya kadar toprağını ekmiyor.Buğday ithal ediliyor.Saman bile ithal eder durumuna düştü.artık çiftçi üretim girdilerindeki maliyetleri karşılayamayacak hale geldi. Örneğin Malatyada kaysı 0,50-1 tl arası üreticiden alınıyor 8 TL den pazarda satılıyor.Aracılar ve komisyoncular malı götürüyor.Üretici mağdur.

Ama tüm bunlara rağmen Türkiyenin dış politikasındaki kritik dönem nedeniyle hükümeti hala destekliyorum.Çünkü biliyorum ki bizi çok daha zor günler bekliyor.Ve tek başına iktidar şu anda zaruri. Bu nedenle Cumhurbaşkanını bu konuda destekliyorum. Hükümetin bütün ekonomideki başarısızlıklarına rağmen. syg.

( Bu arada hastanede rehin kalmalar , genel sağlık sigortası vs. ekonomi politikaları değildir.ekonomi ile ilişkili sosyay politikalardır.Bir daha insanları cahil olarak nitelendirmeyin.ÇÜNKÜ EN BÜYÜK CAHİLLİK KENDİNİ ALİM SANMAKTIR.)

daha yazacak çok şey var. Ama sizin gibi birine fayda etmeyeceğini de biliyorum.syg.
    Son düzenleme : human01; 03-09-2017 saat: 12:58.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. pazarcıda 22 faiz saplantı olmuş, 2016 yazından beri gelecek aynı Godot gibi,

ben de diyorum ki pazarcı bir gün ölecek, gerçekleştiğinde haklı mı çıkacağım..?

Başbakan Yardımcısı Şimşek, dolardaki düşüşün 'ekonominin tekrar yüksek büyüme patikasına oturması'ndan dolayı olduğunu ifade etti.

"Amerikan Merkez Bankası'nın 2018 Eylül ayına kadar faiz artmayabilir beklentisi hakim olması, ekonomiye olumlu olarak yansıdı"

diyen Şimşek, "Dolayısıyla küresel büyüme oranımız iyi, Türkiye güçlü olarak büyüyor, Türkiye'de siyasi istikrar var. Türkiye ekonomisi güçlendikçe, Türkiye'ye ve Türk lirasına olan güven artacaktır" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kaynak: DHA

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-380053

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.Faruko sağa sola sataşıp; saçma sapan fikirler beyan edip; üslubunuzda ki mahalle ağzı ve eğitim kalitenizi göstermek yerine; USD hakkında mantık çerçevesinde; sen de fikirlerini bizler ile paylaşsan, çok daha şık olurdu...

Yine aynı mahalle ağzı ve bu sosyal yaşam statü seviyesi ile yazarsan cevap vermeyeceğim.

Bekliyoruz...

SN.Memorex paylaştığım konunun mevduat faizleri ile ilgili olduğunu düşünmeme rağmen; sizin ilk konu dışı paylaşımınız da, bu ikazı hatırlatmak ve CEVAB-i olarak yazınıza YAPIŞTIRMAK bana vazife olmuştur.

Çünkü kendisinin yapmış olduğu ikaza; kendisi uymayan insana öküz mü, dana mı, ayı mı, koyun mu, keçi mi , eşşek mi, inek mi ne denir bilemem.. Bu ikazı siz bana yaptığınız için; sanırım siz daha iyi biliyorsunuz..

Saygılarımla...

Mehtap hanım cevabınız için teşekkür ederim...

Sn.RXPU kesinlike katılıyorum.. Neler yapılması gerektiğini tüm hükümet yetkililieri de bilmekte. Uygulamalarıda biliyorlar. Temel sıkıntı bu makro ihtiyati ekonomik radikal önlemler alınırsa; ilk seçimde iktidar olabilir miyiz; olamaz mıyız?

İşte bu sebeple Makro Tedbirler alınmıyor yada alınıyormuş gibi görünüyor. Malum, 2019 da seçim varsa; bu tip önlemleri almak uygulamaya koymak çok zor...
    Bu başlığa konu dışı yazılar yazan sadece sen değilsin. Pazarcı gelir 22 olacak der power 27 den aşağı dolarları bozmam der sen desen kendince doların geleceğini yazan kahin edalarıyla uzun uzun döktürürsün. Sonuç bu saçmalıkları yazanların buradakilere faydası SIFIR.Tutturma ihtimalinizde SIFIR. Sadece ego tatmini başka bir şey değil. Sana öküz, eşek, dana vs hayvan muamelesi yapmadım yazdığım atasözünün anlamını bilmiyorsan google dan arat bulursun. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp.
    Son düzenleme : memorex; 03-09-2017 saat: 15:09.

7. 16 18 20 seviyelerinde ki faizlere şu gün şu noktada ulaşacağız diye tespit edilmesi çok zor. borsa gibi değil. ama o rakamlara ulaşacağımızı bekliyorum bende. 5 yıldır oluşmuş faiz grafiğinin hedefi evet yükselişin faiz artışının devamı ama şu gün işte şuan denemiyor. başladığı görülüyor sadece. alay eden ekip hep olur. işleri bu. bekliyoruz bakalım.

Sayfa 119/997 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •