Artan

8,25 10 18:10
15,10 9.98 18:10
175,20 9.98 18:10
11,14 9.97 18:10
263,50 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
174,90 -9.98 18:10
11.090,00 -9.98 18:10
41,94 -9.96 18:10
336,75 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.494.899.237,93 18:10
12.002.781.238,46 18:10
8.369.000.909,50 18:10
7.898.029.669,40 18:10
6.371.144.929,11 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8072 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Ahmak neden 3 - 5 bin TL maaşa talim edip milletin ağız kokusunu çekiyormuş.

Bu kadar emin olsam heykelimi diktirirdim İstanbul da. Bunu bilecek adamın heykelini dikerler. Belki Medyum MEMİŞ ya da KETO olsa neyse. Ama o da yaşlılar hatırlar ana avrat düz giderdi kekeme kekeme. Neyse.

Yemin ederim böyle adamlar size 3.80 - 3.90 dan USDTRY aldırdılar. ben değil. Şimdi sorsan o günleri hatırlamazlar ama şöyleydi ama böyleydi.

Şimdi de Dolarınızı satın düşecek diyorlar aynı adamlar.

Aynı adamlar ALTIN onsu 1050$ iken kırarsa 500$ hedef diyorlardı, size ALTIN ı en ucuzundan aldırmadılar.

Ben 3.35 - 3.45 için USDTRY risk free buy zone dedim. Dediğimin de arkasındayım. Kendim bu bölgeden kademeli kaldıraçsız alıcıyım. Yapmadığı işlemi yazan bunlar gibi olsun. Yılsonunda ise satarım aldıklarımı.

MIT li (MİT li değil ) arkadaş beni özellikle düzeltsin diye Risk Free Buy Zone yazdım tekrar.

Alıntı Originally Posted by samadhi Yazıyı Oku
    Eur/usd icinde 1.30-1.35 bekliyormus Tugberk Citilci

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Ben 3.35 - 3.45 için USDTRY risk free buy zone dedim. Dediğimin de arkasındayım. Kendim bu bölgeden kademeli kaldıraçsız alıcıyım. Yapmadığı işlemi yazan bunlar gibi olsun.
    Bende sizin gibi yaptığım işlemi yazmak istiyorum.. Daha önce 3,47 TL den USD almaya başladığımı yazmıştım. Bugün sabah 3,4071 TL den portföyümün %10 u nu kadarını da USD a aktarmış bulunuyorum. Şu an 3,43 TL ortalama ile %95 USD dayım.. Kalan %5 TL portföyümü 3,39 TL den kademelendirerek 3,34 TL de %100 USD a geçmiş olacağım. Bu durumda sanırım 3,34 den alım ile 3,42 TL ortalamayı yakalayabilirim...

3,34 TL altı olmaz mı? Kimbilir?

Olursa; o da sizin ve Tuğberk Çitilcinin olsun...

TL de ki riskler;

--------Siyasi iktidarın, hemen hemen herkesi hatta ana muhalefeti ve üyelerini, muhalefet yapıp eleştirdiği anda dahi, terörist suçlamasında bulunması?
    -------- KGF nun büyüklüğü..
    -------- Verilen Yüksek Faiz sonucunda; Yüksek Enflasyon Sarmalına Girilmesi..
    -------- Türkiye ekonomisinin diğer %50 sinin TL ye asla güvenmemesi...
    ---------TCMB sının enflasyon hedefi %5 iken TEFE ile TÜFE arasındaki farkın %6 olması
    ---------15 aydır sıkı duruşa rağmen inmeyen bilakis yükselen enflasyon..
    ---------Sıkı duruş iyi güzelde bir esnafın, çiftçinin boğazı nereye kadar sıkılır?

USD daki avantajlar

--------Herşeyden önce USD bazlı bankaların verdikleri %4,25 faiz oranı..
    --------Dünya para birimi olması
    --------Enflasyona yenilmemesi
    --------Bir sürü olumsuz data ya rağmen ağır ağır inerken; bir tane verinin olumlu gelme ihtimaline dahi en az 5 kademe zıplaması

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bende sizin gibi yaptığım işlemi yazmak istiyorum.. Daha önce 3,47 TL den USD almaya başladığımı yazmıştım. Bugün sabah 3,4071 TL den portföyümün %10 u nu kadarını da USD a aktarmış bulunuyorum. Şu an 3,43 TL ortalama ile %95 USD dayım.. Kalan %5 TL portföyümü 3,39 TL den kademelendirerek 3,34 TL de %100 USD a geçmiş olacağım. Bu durumda sanırım 3,34 den alım ile 3,42 TL ortalamayı yakalayabilirim...

3,34 TL altı olmaz mı? Kimbilir?

Olursa; o da sizin ve Tuğberk Çitilcinin olsun...

TL de ki riskler;

--------Siyasi iktidarın, hemen hemen herkesi hatta ana muhalefeti ve üyelerini, muhalefet yapıp eleştirdiği anda dahi, terörist suçlamasında bulunması?
    -------- KGF nun büyüklüğü..
    -------- Verilen Yüksek Faiz sonucunda; Yüksek Enflasyon Sarmalına Girilmesi..
    -------- Türkiye ekonomisinin diğer %50 sinin TL ye asla güvenmemesi...
    ---------TCMB sının enflasyon hedefi %5 iken TEFE ile TÜFE arasındaki farkın %6 olması
    ---------15 aydır sıkı duruşa rağmen inmeyen bilakis yükselen enflasyon..
    ---------Sıkı duruş iyi güzelde bir esnafın, çiftçinin boğazı nereye kadar sıkılır?

USD daki avantajlar

--------Herşeyden önce USD bazlı bankaların verdikleri %4,25 faiz oranı..
    --------Dünya para birimi olması
    --------Enflasyona yenilmemesi
    --------Bir sürü olumsuz data ya rağmen ağır ağır inerken; bir tane verinin olumlu gelme ihtimaline dahi en az 5 kademe zıplaması
    Sn. Selka doğru yolu bulmuş gibisiniz(neyse espriydi, keşke almak zorunda kalmasaydık)..

3-5 ay önceydi sanırım..%50-%50 TL-Dolar geceleri rahat uymak için iyi olur diyordunuz..benim mantığımda bu gibiydi yıllardır(döviz daha düşük ama)..ancak size göre faz farkıyla 2016'da TL'leri dolar yapmak zorunda kalmıştım..selamlar..

Nerede erisin..

4. TRUMP ın bütün tiyatrosu dolar aşırı değerlenecek zokayı tuttuk ne yapacağız oyunu. QE de yapamıyoruz. En iyisi İran, Kuzey Kore, Katar,... sırada kim varsa hepsi ile dalaşıp film çevirelim. Hem silah satarız hem de doların artmasını en azından bir müddet engelleriz.

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn. Selka doğru yolu bulmuş gibisiniz(neyse espriydi, keşke almak zorunda kalmasaydık)..

3-5 ay önceydi sanırım..%50-%50 TL-Dolar geceleri rahat uymak için iyi olur diyordunuz..benim mantığımda bu gibiydi yıllardır(döviz daha düşük ama)..ancak size göre faz farkıyla 2016'da TL'leri dolar yapmak zorunda kalmıştım..selamlar..

Nerede erisin..
    Sn.Enki hala aynı düşüncedeyim. Rahat olup hayatı yaşayabilmek için %50 USD %50 TL derim.. Yalnız; 3,50 altına gelen kur beni tahrik etti. 3,47 TL de dayanamadım. Almaya başladım. 3,45 de sert alımlarda bulundum... En son 3,4071 TL yi görünce gen aldım. Şu an tekrar hesabımı yaptım. %93 USD %7 TL deyim... İner mi? Sanki momentum iner gibi diyor. Pazartesi büyüme rakamı bence önemli.. Takip edip izlemek gerek...

3,31 TL ler bir teknik olarak mümkün ama ben 3,31 TL altını pek olası bulmuyorum. Hatta 3,30-3,35 bandında en fazla bir kaç gün içinde yeniden 3,35-3,40 bandına yerleşir diyorum...

Yakalayan olursa...

3,31 altı olmaz mı? olabilir.. O da onların olsun.. Ne diyeyim ki..

Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Varlik fonuda batti gibi is goremez oldu. Hatta batti diyorlar....
    Varlık fonunun karları nerelere rücuu edildi? Bilmek isterdim.. Daha doğrusu Sn.CB nımız varlık fonunda hedeflenen amaca bir türlü ulaşamadık dedi..

Doğrusu her gün her saat piyasaları takip eden birisi olarak bu varlık fonu ile ne hedeflenmişti ben bilmiyorum.

Varlık fonunun bu denli hırpalanıp, ortada kalması hoş değil..

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Değerli arkadaşlar TCMB mız son 30 iş günüdür sabah saat 11 gibi döviz depo ihalesine çıkıyor.. Amaç burada bankalrın TL ve YP miktarınna ayar vermek sanırım...

Sanırım bu sefer ki ihaleye 980 milyon USD teklif gelmiş... Bunu nasıl yorumlamak gerekir? Bankalar MB sına TL verip YP mı istemiş yoksa TL isteyip YP mı satmış şeklinde mi anlamak gerekir?

Teşekkürler...
    Benim bu soruya kimse cevap yazmamış...

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •