3.44'ü tırnakladı
3.44'ü tırnakladı
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Mantıklı..benim tahminimde bu yönde olsun..
Her ne kadar bilgisayar ekranından yaratılan paralar okyanus ötelerine geçselerde..bahsetmiştim sönümlü top gibi giderek etkisini kaybetmekteler..bu paralar şu sıralar ancak global ortamı ayakta tutmaya yarıyor gibi gözüküyor..yada şöyle düşünelim asset fiyatlarının boyları daha ne kadar uzayacak, sonsuzu kadar mı?
Global ortamdaki risklerin gelişimine göre yabancıların önce çok borçlu EM'lerden çıkacağı bellidir..ancak bu kaçışın önce carry trade paraları Yen, Euro, Chf 'ye doğru olacağı vede olayın vahameti artarsa doların bu işe sonradan müdahil olacağı gözüküyor..tabiki sentral bankerler EM'ler için değil ama kendileri açısından her yolu deneyeceklerdir..
Trump sene sonuna kadar şirketlere vergi indirimde kararlı gözüküyor..her ne kadar kongreden geçirebilir mi, bilmiyorum ama gerçekleşirse piyasalardan 2-3 trilyon dolar paranın çekilme ihtimali yüksek..birde 2018'de altyapı yatırımlarına girişirse, olay bambaşka boyut alabilir..ayrıca 2-3 aya ECB'den, daha doğrusu AB'den de bir halt olmayacağı anlaşılır kanaatindeyim..
Benim tahminler ve gerekçeler bu yönde..sentral bankerler ve saz arkadaşları süreyi dahada uzatabilirler..ancak vidalandılar artık..![]()
Cumhurbaşkanını arkasına alanın sırtı yere gelmiyor bu ülkede...
Demedi demeyin...
Şimdi çıkar "dolar almak vatanseverliktir" vecizesini haykırıverir...
Zaman en önemli şey diyor ya Happy kardeşimiz.
Elhak öyle.
Zaman, herşeyin, her derdin ilacıdır bazen..
Ve örter bazı günahları, hataları, kırılan potları.
Yeter ki susmayı bilin.![]()
Akrep kendini sokmak üzereyken bir açıklama geldi,
Dedi ki açıklamayı yapan, ey akrep kendini sokma gel beni sok,
Akrep kendini sokmaktan vazgeçmeye meyilli hale geldi.
Ama akrep bu, kendini sokmazsa mutlaka başkasını sokacak.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Aklıma geldi de, şeytan dürttü, ben başdanışman falan olsam dolarda bir güzel pozisyon alırdım, sonra kur çok düştü iyi değil MB armut mu topluyor falan diye bir demeç verirdim, ertesi güne hoop %1-2 kar yazardım. Kimse de beni bu güzel manipülasyonum için inceleyip araştıramayacağı için tuzum da kuru olurdu.
Ben olsam yapardım yani, iyi ki değilim. Neyseki ülkeyi benim gibiler yönetmiyor, namuslu ahlaklı insanlara emanetiz böyle paralarda gözleri olmaz, o yüzden içim rahat.
Yüzde 1-2 çerez parası..
3.80 90 larda iken sakın faiz artırma deniyordu..
İnsanlar mezbahaya sokuldu bu yalanlar ile.
Dolar yüzde 20 ye yakın para kaybetti tl karşısında (yüzde 12-13 düşüş yüzde 6-7 de tl faizi)
Borsa yüzde 50 yükseldi..
Bazı kağıtlar hemde kallavi kağıtlarda yükseliş yüzde 100 ü geçti..
Şimdi de dolara MB müdahele etsin oyunu ile yeni kurbanlar aranıyor..
1 haftaya unutulur gider bu açıklama da..
2 ay evvel bugün 3.48 i görür mü dediğimde hayal görme diyecek kadar kendinden emin ler den sonra 3.38 i gören dolarda zor bela 43 ü yakmış..
owwww..
Füzeledi dolar..
Algı herşey..
millet hala fed londra diyor. halkbankasının en az yüzde 9 u amerikan sermayesi açıklananlara göre. hedef Türkiye derken dükkana adam ortak zaten. ülkemizdeki bankaların yüzde kaçı amerikan yüzde kaçı avrupa sermayesi ?
-
pardon dükkana ortak adamlar zaten ve onlara satarken dükkanı havai fişek patlatıyordun yabancı sermaye geliyor diye. şimdi şikayet ediyorsun hedefiz diye. sermaye gelirken kendini alkışlatıyorun varlıkları satarken başarı hikayesi yazıyorsun. şimdi adamlar bizi yıkmaya çalışıyor diyorsun kurtarıcınız benim diyorsun satan sensin gene alkış istiyorsun. ben gidersem mahvolursunuz diyorsun. rahmetli Atatürk gitti ülke ayakta halen. rahmetli Fatih Sultan Mehmet gitti İstanbul ayakta halen. dostum %49 da kalsan demek ki gene gitmek gibi bir niyetin yok.
*
dostum bu ümmetin sorunu ne ?
Yer İmleri