Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Her ay yatırdığınız tutarın %25 i kadar. devlet katkı sağlamayı taahhüt ediyor. ama isterse bunu seneye rafa kaldırabilir. bir garantisi yok hükümetin elinde .

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    Her ay yatırdığınız tutarın %25 i kadar. devlet katkı sağlamayı taahhüt ediyor. ama isterse bunu seneye rafa kaldırabilir. bir garantisi yok hükümetin elinde .

peki devlet kendi katkisini durdurdugunda ben de ver o zaman parami ve senin katkilarini da bana ver dedigimde bana ne veriyor? Kendi koydugu parayi gerimi aliyor?

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    peki devlet kendi katkisini durdurdugunda ben de ver o zaman parami ve senin katkilarini da bana ver dedigimde bana ne veriyor? Kendi koydugu parayi gerimi aliyor?
    üçün birini alıyorsun

şaka bir yana, sistemde kaldığın süreye bağlı olarak devlet katkısına hak kazanıyorsun...kendi yatırdığın para senin, ona dokunulmuyor...mesela sistemde 6 yıl kalırsan üçün birini, 10 yıl kalırsan üçün ikisini alıyorsun(devlet katkısının)..detaylarını herhangi bir emeklilik web sitesinden okuyabilirsin.

4. @Ahmetg

Bu sistemde ne kadar süre kaldığınızla değişiyor. Ancak sistemin emeklilik yaşı olan 56 ya geldiğinizde veya malülen emeklilik ve ölüm gibi durumlarda paranın tamamı alınabiliyor.3-6 yıl arası sitemde kalırsanız devlet katkısı ve getirilerinin % 15 i , 6-10 yıl arası sitemde kalırsanız devlet katkısı ve getirilerinin % 35 i ,10 yıl ve daha fazla sistemde kalırsanız devlet katkısı ve getirilerinin % 40 ı bürüt olarak sizin oluyor .
    Son düzenleme : burdur15; 14-09-2017 saat: 23:33.

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Ahmetg 1 haftadır bütün topiklerde bes soracağınıza google'a be s yazsanız her şeyi öğrenirdiniz.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ada Yazıyı Oku
    Ahmetg 1 haftadır bütün topiklerde bes soracağınıza google'a be s yazsanız her şeyi öğrenirdiniz.
    Google da herseyin cevabi var bir sey haric

Devlet BES e yaptigi %25 lik katkidan vazgecebilirmi? Hukuken boyle bir hakki varmi?

Diyelimki yapti o zaman bu yillarca yapilan katki bizdemi kaliyor? Devlete guvenim yok ondan soruyorum

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Google da herseyin cevabi var bir sey haric

Devlet BES e yaptigi %25 lik katkidan vazgecebilirmi? Hukuken boyle bir hakki varmi?

Diyelimki yapti o zaman bu yillarca yapilan katki bizdemi kaliyor? Devlete guvenim yok ondan soruyorum
    Devletin herşeye hakkı var, yoksa bile kanunu düzenler okur biter.

Sorunuzun cevabı ise şu Drvlet bu %25'i vetmek zorunda değil. İstediği zaman durdurabilir.

SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •