Sayfa 6/637 İlkİlk ... 456781656106506 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 41 - 48 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Her ay yatırdığınız tutarın %25 i kadar. devlet katkı sağlamayı taahhüt ediyor. ama isterse bunu seneye rafa kaldırabilir. bir garantisi yok hükümetin elinde .

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Sanirim siz ozel saglik sigortasindan bahsediyorsunuz. Neden illa ozel sigorta?

SGK ya sahip biri fark vererek ozel hastanelere gidebilir. Yanlismi dusunuyorum
    Oncelikle topigi cok faydali buldugumu ve Cauti'ye tesekkur ettigimi yazayim.

Gecen gun bir endoskopi islemi icin Medicana'dan fiyat aldim.
    Hem SGK guvencesi var hem de ozel saglik sigortasi. Siki durun SGK icin 1100 TL dediler ozel saglik sigortasi icin (sadece yatarak olan police) 800 TL !!
    Bunu duyunca yillarca SGK primi odedigime pisman oldum bir kere daha.
    Fark sigortasi yaptirip bir SGK'linin ozel hastanelere gitme durumunu da sigortacima sordum, cok kisitli yerleri kapsiyor, bir cok ozel hastane boyle bir sigortaliyi kabul etmiyor dedi.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. Bes getirisi muhtemelen mevduat kadar bile kazandırmayacak. Her sene anaparadan %2 kesinti ile anapara bile 30 sene de kuşa döner.

Ayrıca her türlü (Türkiye için, yurtdışı hariç) yatırım fonuna karşıyım, birazcık finansal okur yazarlık olsun, kendi paranızı kendiniz yönetin.

Bes dahil her türlü fonda fon yöneticileri yeri geldiğinde ucuzdan malları yabancıya satar, yeri geldiğinde de zirveden yabancıdan alır. Ahlaksızlığın sınırı yoktur bizde.

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Oncelikle topigi cok faydali buldugumu ve Cauti'ye tesekkur ettigimi yazayim.

Gecen gun bir endoskopi islemi icin Medicana'dan fiyat aldim.
    Hem SGK guvencesi var hem de ozel saglik sigortasi. Siki durun SGK icin 1100 TL dediler ozel saglik sigortasi icin (sadece yatarak olan police) 800 TL !!
    Bunu duyunca yillarca SGK primi odedigime pisman oldum bir kere daha.
    Fark sigortasi yaptirip bir SGK'linin ozel hastanelere gitme durumunu da sigortacima sordum, cok kisitli yerleri kapsiyor, bir cok ozel hastane boyle bir sigortaliyi kabul etmiyor dedi.

Syg,
    İyi de

SGK icin 1100 fark istediyse , ertesi yılda varsayalım yine endoskopi gereksin 1300-1500 civarı ister

Ama 800 TL isteyen özel sigortayi kullanarak o endoskopiyi yaptır sonraki yıl aynısını çok ciddi farkla yaparlar

Kaskonu bozdurmayagor

Hep sağlıklı olursan sorun yok , hep ucuz gözükür

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein

5. Hayırlı olsun topic, takipteyim.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bir kere erken emeklilik demek, pineklemek, günün 15 saati uyumak, güne geç başlamak vs değil...zaten en değerli şey zaman, zamanı uyuyarak geçirmemek gerekir.

Genç ve sağlıklı bir emekli olarak, bol bol gezebilirsin, spor yapabilirsin, hobi bahçende sebze yetiştirebilir...ya da 2-3 dönüm bir arazide tarım yapabilir(meyve bahçesi vs), küçük bir kümeste tavuk-ördek vs besleyebilirsin...mutlaka en az iki lokasyonda olman gerekir, hatta benim tercihim üç lokasyon...6-3-3 ay gibi...ya da 9-3 ay...9 ayın içinde, 3-4 ay hafta sonları başka bir lokasyon...güzel bir erken emeklilik için mekan değişikliği şart...bir yere bağlı olmamak gerekiyor...ideali mülklerin sahibi olman, olamıyorsa devre mülk-ya da daha kısa süreler için kiralık çözümleri düşünülebilir.
    işte burada durmak lazım. 2-3 ay yazlığımızda geçiriyorum. yazlığa tavuk köpek götüremediğimizden bu olaya giremiyoruz. evin bahçesindeki şeftaliler, incirler yazın meyve verdiğinde, yazlıkta olmamız nedeniyle faydalanamıyoruz. ön bahçemizdeki güllerin, çiçeklerin en güzel zamanlarını göremiyoruz. hele 3 lokasyon , ev bakımı ile ömrü çürütürsün.
    Allah insanı sorumluluk sahibi yapmayacak. saydığın hemen hemen tüm özelliklere sahibim. 47 de emekli oldum, şimdi 56 yaşındayım. kendimizi kurtardık lakin, kafamız şimdi de çocukları kurtarmakla meşgul. muhtemelen küçük oğlanın kazanacağı üniversiteye birlikte taşınır, 3. lokasyonumuzda olur.

7.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Bes getirisi muhtemelen mevduat kadar bile kazandırmayacak. Her sene anaparadan %2 kesinti ile anapara bile 30 sene de kuşa döner.

Ayrıca her türlü (Türkiye için, yurtdışı hariç) yatırım fonuna karşıyım, birazcık finansal okur yazarlık olsun, kendi paranızı kendiniz yönetin.

Bes dahil her türlü fonda fon yöneticileri yeri geldiğinde ucuzdan malları yabancıya satar, yeri geldiğinde de zirveden yabancıdan alır. Ahlaksızlığın sınırı yoktur bizde.
    ön yargılı olmamak lazım...allianz ve vakıf emeklilik le çalıştım BES hesabım için...fon getirilerini uzun zamandır takip ediyorum...fon yönetim gideri kesintisi her gün yapılır...yani gördüğün getiriler net getirilerdir.

yılbaşından bu yana, devlet katkılarının değerlendirildiği fon alliaz da %10,95...vakıfemeklilikte %9,2...yıl sonu muhtemelen %14 ve %12 getiri ile tamamlayacaklar...enflasyonun %10-11 arasında biteceğini kabul edersek...kesintili, net getiri için %12-14 ler gayet iyi bence.

yani öyle fon kesintisi nedeniyle paranız kuşa döner filan çok doğru değil...ha faizler %15 lere çıkar, %20 lere çıkar getiriler hızla düşer...ama faizde kalma koşulu ile, sonraki yıl faizler düştüğünde bu sefer getiri de fazla olacaktır...yani sürekli devlet tahvilinde değerlenecekleri için, uzun vadede reel kayıp yaşatmazlar diye düşünüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by viper Yazıyı Oku
    İyi de

SGK icin 1100 fark istediyse , ertesi yılda varsayalım yine endoskopi gereksin 1300-1500 civarı ister

Ama 800 TL isteyen özel sigortayi kullanarak o endoskopiyi yaptır sonraki yıl aynısını çok ciddi farkla yaparlar

Kaskonu bozdurmayagor

Hep sağlıklı olursan sorun yok , hep ucuz gözükür

aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
    Kasko bozulmasi diye bir durum yok.
    Yapilan sadece indirim.
    Sigorta anlasmis indirim saglatiyor kendi police sahiplerine.
    Yapilan islem bir checkup niteliginde oldugundan daha ciddi hastaliklarin erken teshisine yarayip sigorta sirketini koruyor bir yerde diye dusunuyorum.
    Sigorta odeseydi bu islemin farkini provizyon almalari gerekirdi.
    Boyle bir sey olmadi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 6/637 İlkİlk ... 456781656106506 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •