Sayfa 18/1006 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 137 - 144 arası.

Konu: Vob 24

1. Irak da savaş hiç bitmedi

1980-1988 Irak-İran savaşı

2 Ağustos 1990-28 ŞUBAT 1991 Körfez savaşı Irak ın işgali (17 ocak 1991 çöl fırtınası harekatı ırak ın işgaline başlanır)

20 Mart 2003-18 Aralık 2011 ABD ırak a savaş ilan eder işgal yılları uzun sürer

ve her 10 yılda bir bölgedeki arap ışığı denilen kaliteli petrol için yine savaş sahne almak üzere,

IRAK savaşı bitmez, bahane çok olur çevir çevir savaş çıkar burada çok kolay bir iş

Savaş ekonomisi bi şekilde başvurulan bir yöntem sonuçta, savaş ekonomisine gerek olunca Irak da savaş başlamış hep.

Yalnız şimdi olası IRAK savaşında bir fark var, ABD savaşı halkına anlatamadığından bölge halklarıyla bir savaş planlamış, bunuda en iyi şekilde yapmak için kışkırtma fitne lazım oda bol zaten.

Büyük tahtalar da küçük lotlarla satış varsa anlamı şudur basma alsan alsan 3o bin lot alırsın sonrasını sen düşün deektir

3. Yani Dünyanın hiçbiryerinde savaş olmasa Irak savaşsız yapamaz olmuş, savaş yok dedinmi bi garip oluyor artık, fitneyi burada üretmek şekillendirmek çevirip çevirip savaş çıkarmak basit bir iş, petrolüde kim çıkarıyo kim petrol parasını götürüp silaha veriyor silah üreticilerini zengin ediyor önemli değil, önemli olan bu döngünün devam etmesi, petrol çıkaranda kazanmalı silah üretende kazanmalı, savaşı bahne eden piyasalarda çarklar ayarlanmalı, bu döngüyüde işlerine gelen zamanda başlatabiliyorlar, bir taşla (savaşla) neredeyse on kuş vay be.

yani 30 bin lotu ucuza aldın ama 20 kademe lotuda bedavaya verdin yarın piyasa dönerse sen mal kaptırıp sen zarar edecen

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Üstadım ( konu dolar olunca) bu ABD tahvil Faizleri ile zor değil mi o rakamlar..
     Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Üstadım ben 3.50 için zor değil mi dedim.
    Hareket yeni basladi 3,38-3,58 hareketi geldi hizlica. Bir anda yukari giderse dövizini kim satar?

Genelde bu durumlarda 2 ileri 1 geri yapar. Yani 20 kuruş ileri 10 kuruş geri. En son tepeye yakinken duzeltmesiz bi pick yapar. Dususlerde de ayni, hic dusmeyecekmiş gibi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    5,796
     Alıntı Originally Posted by bullcosmos Yazıyı Oku
    Yani Dünyanın hiçbiryerinde savaş olmasa Irak savaşsız yapamaz olmuş, savaş yok dedinmi bi garip oluyor artık, fitneyi burada üretmek şekillendirmek çevirip çevirip savaş çıkarmak basit bir iş, petrolüde kim çıkarıyo kim petrol parasını götürüp silaha veriyor silah üreticilerini zengin ediyor önemli değil, önemli olan bu döngünün devam etmesi, petrol çıkaranda kazanmalı silah üretende kazanmalı, savaşı bahne eden piyasalarda çarklar ayarlanmalı, bu döngüyüde işlerine gelen zamanda başlatabiliyorlar, bir taşla (savaşla) neredeyse on kuş vay be.
    Irak ın basinda ******** bir diktatör vArdı ondan dolayı burnu boktan kurtulmadı. Artık yeniden dizayn edilme ve demokratikleşme süreci başladı.

yarın piyasa görecek açıkçı varmı bence çok var piyasa hesabını görecek her tahta a.o. altında ciddi satı yedi sebeb osuruktan tayyare formanyonu

8.  Alıntı Originally Posted by Serkan23 Yazıyı Oku
    Irak ın basinda ******** bir diktatör vArdı ondan dolayı burnu boktan kurtulmadı. Artık yeniden dizayn edilme ve demokratikleşme süreci başladı.
    Yahu o ********i askeri darbeyi destekleyerek Irak ın başına getiren kimdi? yada kimlerdi?

Körfez Savaşı Saddam Hüseyin liderliğindeki Irak'ın silahlı kuvvetleri 1 Ağustos 1990'da Kuveyt Krallığını, Kuveyt ülkesinin Osmanlı Devleti döneminde Basra eyaletine bağlı olduğu, Basra'nın da Irak'a ait olduğu gerekçesiyle işgaliyle başladı.

Kim işgal et dedi ? fitneyi kim soktu?

Şimdi kim referandum yap diyor barzaniye? Barzaniyi kim oturttu oraya? 32. paralelden Irak ı ikiye bölen, petrol bölgesini Irak dan ayıran kim?

Refarandum ilan edince Osmanlıdan kalan toprakta değişiklikle bunca hak hukuk değişimini görüp savaş çıkma durumuna hamleleri yaptıranlar kimler? fitneleyenler kim? Barzani kıçı kırık kendi başına düşünüp tasarlıyor diyen saftiriktir.

O oraya girse bu buraya girse hoop ne iş ne yapıyonuz diyerek rusya sı dahil haçlı birliği ile olaya çökecek olanlar kim? işte mesele burada.

Sayfa 18/1006 İlkİlk ... 816171819202868118518 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •