Türkiye'de en kurumsal firmalarda bile ister istemez kayırmacılık, klik, grupçuluk var. Siyaset tarafını bilmiyorum. siyaseti bilenler biliyordur.

Zamanında 2-3 yıldır çalıştığım şirkette genel müdür yardımcısı değişti, aradan 3-4 ay geçti, bir gün bana sen kimin adamısın dedi, ben de kimsenin adamı değilim dedim, o kavramı ilk defa duydum. Şu kişinin adamı mısın dedi yok dedim, ben bu şirketin adamıyım. Sonra yav seni kim işe aldı dedi, ben de işe alma sürecini söyledim. Sanırım bu adam sahipsiz diye beni kendi adamı olarak kabul etti, sorunsuz uzun süre çalıştık.

Yıllar sonra herif istifa etti, seni de gel yeni şirkete götüreyim dedi, ben buradan memnunum dedim gitmedim. O arada nerede ise bölümdeki diğer kilit adamları güzel maaş teklif ederek yanında götürdü.

Sonra yeni biri geldi, bir süre sonra bana seni sevdim, sürekli benim yanıma ceketini giyip geliyorsun dedi, bana şu şu kişileri atacağım ne diyorsun dedi, ben de onları attığınız an şu şu adamlar da anında gider işler karışır, bence işlerini profosyonelce yapan kişiler dokunmayın dedim. Gerçi 2 yıl sonra 2001 krizi oldu, bir sürü adam gönderildi yeni genel müdür yardımcısı da gönderildi.

Diyeceğim, Türkiye'de modernleşme için daha çok uzun süre geçmesi lazım. Feodalizm sadece kırsalda yok en modern şirketlerde bile var.