Sayfa 264/997 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364764 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,105 - 2,112 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    https://twitter.com/BusinessHTcom/st...924446208?s=08

Iste beyaz yakanin akin akin ulke disina kacmasinin nedeni.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://twitter.com/BusinessHTcom/st...924446208?s=08

Iste beyaz yakanin akin akin ulke disina kacmasinin nedeni.

Syg,
    Çok normal.burada aynı meslek ten binlerce mezunlar oluştu.is bulmak çok zor.arasanda bulamıyorsun.asgari ücretle çalışıyor ünv.mezunu.ayrica hazine altın topluyor.bu ne demek?

3. China to bring back gold in international settlement with new oil futures
    http://www.business-standard.com/art...2500288_1.html[/QUOTE]

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Çok normal.burada aynı meslek ten binlerce mezunlar oluştu.is bulmak çok zor.arasanda bulamıyorsun.asgari ücretle çalışıyor ünv.mezunu.ayrica hazine altın topluyor.bu ne demek?

4.  Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Ev bana göre reel yatırım falan değildir.
    Bir ülke kalkınacaksa bilgi, teknoloji ve sanayiye yapılan yatırımlarla kalkınır.
    Ev yaparak kalkınma diye bir mantık yok.
    Evle ancak durumu idare edersiniz istihdam sağlarsınız bir yere kadar.
    Fakat üretim yapıp dünyaya satacak gücünüz yoksa yatırımınız yoksa eninde sonunda krizlerden döviz sıkıntılarından cari açıklardan kurtulamazsınız.
    Bu ülkede son 15 yılda çok sayıda evsiz insan fakir insan ev sahibi yapıldı TOKİ vs. sayesinde.
    Bunun da farkındayım ve yapanlara da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ama artık yeter.
    İnşaata gaz vererek sonsuza kadar refah içinde yaşayamayız.
    Bu acı gerçeği artık herkesin kabullenmesi gerekir.

Bana gelince...
    Ben ne döviz yatırımını ne mevduatı bir yatırım aracı olarak görüyorum zaten.
    Bana göre mevduat olsa olsa geçici olarak parayı parketme yöntemidir.
    Daha fazlası değil.
    Yani mevduat yapayım ömür boyu bununla gideyim diye bir mantık olmaz.
    Ben temelde borsa yatırımcısıyım.
    Şu anda sadece belirli bir süre için mevduatla ilgileniyorum hepsi bu.
    "Bir ülke kalkınacak ise bilgi ,teknoloji ve sanayiye yapılan yatırımlar ile kalkınır" Sözünüz çok doğru ve tamamen katılıyorum. Ama ülkemizdeki teknolojik seviyemiz ve yetişen elemanların kalitesi ne yazık ki yeterli değil ve zaman gerekiyor. Ben Türkiyenin en üyük fabrikalarından birinde 20 sene çalıştım Kendim makina yüksek mühendisiyim.Bina,Ofis mekanik tesisat ve HVAC sistemleri projelendirme ve uygulaması ile fabrika yardımcı tesisler ( enerji merkezi,kompresörler,kazanlar,eşanjörler,chiller ve soğutma sistemleri,reverse osmos,klima santralleri,pompalar, v.b ) projelendirme , satınalma ve uygulama konularında Türkiye çapında iddialı biriyim ve bunu 20 sene çalıştığım Türkiyenin en büyük fabrikalarının birinde 500 e yakın projeye projelendirme ve uygulama olarak imza atarak kanıtladığımı düşünüyorum. Örnek vermem gerekirse Alman Durr firmasının yapımı için bizden 5,7 Milyon € isteyerek yapmak istediğii bir tesisi biz kendi imkan ve projelendirmemiz ile 2 milyon € yaptık Kullandığımız malzemeler inanın Durr firmasının kullanacağı malzemelerden daha kaliteli ve enerji kullanım verimliliği açısındanda daha verimli. ve tesisi 10 yıldır sorunsuz çalışıyor. Şu anda bir yatırımcıya 34 bin m2 lik bir fabrika yatırımı için mekanik ve elektrik yatırımlar danışmanlığı yapıyorum. Yatırımcı abimiz 100Milyon TL lik bir fabrika yatırımı yapıyor. Bir miktar kredi kullandı ancak büyük çoğunluğu kendi öz sermayesi. Türkiyeye güvenmese bu yatırımı yapmaz. Günden güne Türkiyenin teknolojik seviyeside artıyor.Hükümet ciddi teşvikler veriyor Üretim, yatırımın artması ve gerçek ar-ge faaliyetlerine. Eskiden de Ar-ge yatırımları ve faaliyetleri adı altında devlet teşvik verirdi özellikle büyük fabrikalar dahil çoğu işletme devletten teşvik alabilmek için ar-ge faaliyeti olmayan yada çok düşük seviyedeki faaliyetlerini denetlemeye gelen Prof hocaları kandırarak teşviği alırdı. Üniversitelerde ağırlıklı teorik eğitim var Hocaların sanayi tecrübe kalitesi hiç yok tamamen teorik bir ortamda yetişmiş adamlardan teknolojik ürün ve faaliyet beklemek hayal olur. Hükümet bunu kırmaya çalışıyor yani sorgulama alt yapısı kuvvetli ekipleri artık ar-ge faaliyeti denetlemeye gönderiyor dolayısıyla artık kandırmak çok zor ve gerçekten ar-ge faaliyeti yapın diyor. Yaşadıklarım ve şahit olduklarım ile birlikte özellikle sanayi alanında bu hükümet gerçekten bu ülkede teknolojinin gelişmesi ve yatırımların artması işsizliğin azalması için çabalıyor. %2 lik kesimi ikna edemezse mecburen eksi reel faiz ile cezalandırma yoluna gidiyor tüm Avrupa da aynı yöntemi uyguluyor

5. Bugün çeyrek sonu. Oran alan var mı?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul, New York
    Gönderi
    3,060
     Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyin
    tam tersi mevduatta %2 stopaj olmalı. burdan bu sinerjiyi yayalım ki tasarruf oranı daha çabuk artar.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

ARGE aslında firmalar yapmalı.unv.ler hantaldir.buyuk firmalar olmalı Türkiye'de.buna çalışılmalı.

8. Burgan yeni giriş hoşgeldin 175kTL %14.50

Burgi seni temditte görecem ben bakalım hoşkaldın oranın kaç?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 264/997 İlkİlk ... 164214254262263264265266274314364764 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •