Ev bana göre reel yatırım falan değildir.
Bir ülke kalkınacaksa bilgi, teknoloji ve sanayiye yapılan yatırımlarla kalkınır.
Ev yaparak kalkınma diye bir mantık yok.
Evle ancak durumu idare edersiniz istihdam sağlarsınız bir yere kadar.
Fakat üretim yapıp dünyaya satacak gücünüz yoksa yatırımınız yoksa eninde sonunda krizlerden döviz sıkıntılarından cari açıklardan kurtulamazsınız.
Bu ülkede son 15 yılda çok sayıda evsiz insan fakir insan ev sahibi yapıldı TOKİ vs. sayesinde.
Bunun da farkındayım ve yapanlara da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ama artık yeter.
İnşaata gaz vererek sonsuza kadar refah içinde yaşayamayız.
Bu acı gerçeği artık herkesin kabullenmesi gerekir.

Bana gelince...
Ben ne döviz yatırımını ne mevduatı bir yatırım aracı olarak görüyorum zaten.
Bana göre mevduat olsa olsa geçici olarak parayı parketme yöntemidir.
Daha fazlası değil.
Yani mevduat yapayım ömür boyu bununla gideyim diye bir mantık olmaz.
Ben temelde borsa yatırımcısıyım.
Şu anda sadece belirli bir süre için mevduatla ilgileniyorum hepsi bu.

Alıntı Originally Posted by Bayrak Yazıyı Oku
Mehtap hanım çok sığ düşünüyorsunuz Paradan para kzanarak insanlara nasıl iş vereceksinizBugün Türkiyede banka ve yatırım kuruluşlarındaki yatırım enstrümanlarının (döviz,bono,mevduat hisse senedi v.b) toplam parasal büyüklüğünün %92 si %2 deki nüfus kesiminde dönüyor Bu istatistik bilgiyi Bankalar birliği başkanı söylüyor ve yıllardan beri bu değişmiyor Yani ciddi büyüklükteki para 1,5 milyon kişide dönüyor. bu kişilerinde büyük çoğunluğu reel yatırım yapmak istemeden paradan para kazanmak istiyorlar Hükümet döviz ve faizi kontrol ederek gerçek enflasyona göre paradan para kazanmak isteyen kesime aslında ceza kesiyor.Bugün işsizlik azalsın diyoruz bu 1,5 milyon kişi reel yatırım yapmak istemiyorsa eksi reel faiz ile cezalandırılıyor Onların paralarıda reel yatırım yapmak isteyen kişilere ( ev, fabrika v.b) kredi ile veriliyor.Birden fazla ev almak isteyen kişi alsınki ev talebi artsın ve iş sahası açılsın Bugün inşaat sektörü ana sektörlerden bir çok sektörü sürüklüyor.benim tavsiyem parası olan arkadaşlar lütfen reel yatırıma geçin inanın gerçek enflasyona göre kazançlı olacak ve paranız erimeyecektir Hemde ülkemize iş sahası kazandırmış olacaksınız. Mehtap hanım sizde aynı tavsiyede bulunuyorum çünkü sizde +1Milyon sınırını geçen Türkiyedeki 72 bin kişiden birisiniz yani yüzde 1,5 lik guruptasınız dikkat edin paranız eriyor gerçek enflasyona göre